Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych poprosit o radu. Naše Natálka (20 měsíců) neustále vylézá z jídelní židličky a to i když ji přivážu. Prostě si sundá popruhy a je to. Máme židličku Chicco. Tak nevím. Je na ni už velká? Mám ji koupit jinou? Nebo to děti dělají i vám? Příjde mi to dost nebezpečné, protože se třeba otočím a ona stojí na židli. Už šplhá i na ten pultík…
Moc díky za Vaše zkušenosti.
Nám taky Toninka vylézala ze židle, tak jsem jí začla krmit v té z Ikey, která nemá opěrku pro nohy. Původně jsem jí měla jen jako cestovní, ale už dávám jen do ní, protože z té dřevěné rostoucí mi utíká ![]()
Tak pro naši Natálku není židle z Ikey žádný problém.
Jsem z toho dost zoufalá. Stačí jí pár sekund…
Já to řeším už teď a to máme devět měsíců!!!!
Prostě vsune nožičku dovnitř na sedátko a stoupne si… Jdu koupit kšíry, uvidim, jak budou fungovat. Ten náš pacholek už totiž tři týdny obchází nábytek a je to rozenej akrobat, takže takovýhle kousky pro něj jsou naprostá brnkačka. ![]()
A jéje, tak to neporadím a za pár měsíců budu taky možná s židličkou z Ikea nahraná ![]()
Mne to mala zacala delat taky, tak jsem ji odebrala ten pultik a ma na stole vlastni prostirani a uz to nedela, bavi ji to trochu vic nez predtim
Ono je to tam uz proste nebavi a chteji asi sedet jako dospelaci:) Nekde jsem cetla, ze dite by melo v jidelni zidlicce sedet do 18m., ale uprimne, neumim si to zatim predstavit ![]()
Marcell píše:
Mne to mala zacala delat taky, tak jsem ji odebrala ten pultik a ma na stole vlastni prostirani a uz to nedela, bavi ji to trochu vic nez predtimOno je to tam uz proste nebavi a chteji asi sedet jako dospelaci:) Nekde jsem cetla, ze dite by melo v jidelni zidlicce sedet do 18m., ale uprimne, neumim si to zatim predstavit
Aha, tak to bude možná tím, protože my pultík nemáme a malá jí normálně u stolu a taky potřebuje nutně kovovou lžičku a taky potřebuje porcelánový talíř
Zatím sedí, ale třeba jí to taky omrzí a pak asi dám židle a stoleček mamut z Ikea a ať si jí dole
To jí ale nejspíš budu nahánět po celém bytě ![]()
Tak mala ma 27mesicu a sedi stale v zidlicce z Ikei,jednou se zkusila postavit,rekla jsem ji,ze spadne a natluce se a od te doby to nezkousi.
Mmch myslim si,ze i kdyz ta zidlicka nema operku pro nozky,tak pro nektere ditka to neni zadny problem. ![]()
Co poradit,nevim
Zkusit ji domluvit,uz je dost velka,aby nektere veci chapala…
kolozubka píše:
A jéje, tak to neporadím a za pár měsíců budu taky možná s židličkou z Ikea nahraná
Tam to dítě můžeš připoutat.
Ahoj,
tak já to vyřešila tím, že jsem našemu malému dala kšíry. Jsou to ještě ty staré po mně se zapínáním dozadu, takže i když bude starší, tak nemá šanci je rozdělat ![]()
Já jsem měla obě děti připoutané kšandama,normálně těma co jsou do kočárku.měli jsme takovou tu starou dřevěnou židličku,takže to nebyl problém,u těch novějších nevím jestli to půjde,ale myslím,že ano.
U nas nejakou dobu fungovalo nacpat za zada deckovi maly polstarek, tak aby se nemohl posunout zadeckem dozadu a udelat si misto na skrcenou nohu. Samozrejme, ze uz je to passe, casem se fyzicky zdokonalil, ale ted uz zas poslechne na moje hudrovani ![]()
nám malá z Ikey židle taky lezla ven, ale ted mi to neva.. řeknu jde se na polívku a jelikož má židličku u gauče, tak si tam sama vleze a ve finále i sama vyleze..
ale asi to budeš muset vydržet ![]()
ahoj, malý mně to dělá od roku, že mi stoupá ze židle, ale to neni všechno on mi na ni taky šplná, takže k ní přijde a vleze mi na ni a přadne do židle
..
První rada pro tebe … dala jsem za něho polštář, takže byl opravdu na těsno, jinak nevím.