Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V té Antilop židličce jsou díry vzadu dole (když dítko sedí, tak na každé straně u zadečku) - když ho posadíš úplne dozadu a připoutáš vlastně přes boky (klidně bych dala můj tenký pásek, na co speciální), tak si myslím, že nemá šanci vylézt.
Jako bys byla napevno připoutaná jen tím spodním pásem od auta…
ahoj,naše malá má 13měsíců a staví se mi v jídelní židličce už od 8 měsíců.je to s těma dětma boj!
Ona neumí normálně sedět u jídla,když ji připásuji tak se začne vztekat a nejí a když ji nepřipásuji ,tak se mi postaví a dělá blbiny.takže to většinou dopadne tak,že já za ní lítám po bytě se lžičkou
![]()
Kačenka taky lezla ze židličky hrozně brzo a žádný upozorňování, že spadne, nepomáhalo
. Prostě chce „sedět“ na velký židli jako všichni ostatní. Takže my už jídelní židličku odsranili. V množství snědeného jídla rozdíl nevidím, jí pořád stejně málo. Ale aspoň jsme odbourali stresy.
Antilop z IKEA má popruhy, ale většina rodičů je nepoužívá. Dobře připoutané dítě nemá šanci vylézt. A úplně nejhůř se vylézá a vypadává ze závěsné židličky, to už zvládne jen opravdový akrobat. Měli jsme tenhle typ a nevylezla ani jednou.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahoj,
tak my jsme ten samy problem resili taky. Vyresili jsme ho jen castecne. A to takto.
Mame klasickou drevenou zidlicku. Bez popruhu. S pultikem. Taky mi se mi v tom stavi ikdyz zadnou operku nohou nema. Takze krmim, a jakmile se postavi, tak jde dolu a uz neji. Vetsinou se stavi kdyz uz nechce. Dokud ma hlad tak sedi a otevira pusu. Obcas se stane, ze ma zlobivou a stavi se hned jak jde jist. Nesmlouvam, reknu Ne, posadim, pokud se znovu zvedne, jde dolu. Nekdy se stane, ze by rad pokracoval, tak ho tam dam jeste jednou a zkousime to. Jakmile se zacne stavet, zase jde dolu a je konec. Dalsi jidlo nabizim nejdriv za 1.5-2h. U nas to funguje. A hlady zatim neumrel.
Ted posledni dobou chce hrozne jist sam, takze dam zidlicku dolu, pod zidli podlozku, dostane lzicku a snazi se. Sam si ze zidlicky vyleze kdyz ma dost nebo si „rekne“ o pomoc a dokrmim ho kdyz mu to nejde.
no já nevím, my starší cácoru právě nějak před 2. rokem stěhovali do jiné židličky. takové té rostoucí co už dítko sedí u velkého stolu (máme ZUZKU). to by podlě mě 20M dítko už mohlo zvládnout. zvlášť pokud se mu už nelíbí v klasické dětské židličce. my teda máme Antilop s IKEA. starší jsme nikdy nepoutali, ani jednou neměla snahu vylézt. mladší musíme poutat od začátku, jinak hned stojí na nohách a leze ven
. teď už se mi několkirát stalo, že si i sama rozepla ten pás
takže židlička už asi u nás dlouho nebude.....podědí po ségře Zuzku a starší cácora pošupajdí na obyč židli ![]()