Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nějak jsem zpočátku nepochopila, jestli ti dítě štěká nebo se vzteká. ![]()
Pak mi to došlo
… … naše malá začala být pěkně vzteklá teď ve dvou letech. Hlavně po probuzení
U 8 měsíčního miminka bych nějaké rozmazlování neřešila a snažila bych se, aby bylo mimčo spokojené.
Ale nejsem dětský psycholog, tak nevím ![]()
Já bych řekla, že to „řeším“ tak od roku a půl… Teda řeším, nechám ho se vztekat, případně odnesu někam, kde tím nikoho neobtěžuje ![]()
Vite co,me se mala zacne uz ted vstekat,kdyz ji dam nekde,kde nechce byt,zacne se kroutit a rvat…pri prebalovani,kdyz ji dam do postylky,do sedatka,proste,kdyz neni podle ni…
vztekat,vzteká se píše se ZZZZZZZ.Taky sem myslela že štěká ![]()
Mari20 píše:
Tak tohle znám taky a to nám je necelých 6 měsíců
Anonymní píše:
vztekat,vzteká se píše se ZZZZZZZ.Taky sem myslela že štěká
jsem si vsimla co sem napsala za blbost.
janibubi píše:Anonymní píše:jsem si vsimla co sem napsala za blbost.
vztekat,vzteká se píše se ZZZZZZZ.Taky sem myslela že štěká
Tím se netrap - pořád lepší legrační překlep než anonymní kritika ![]()
A k tomu zuření - hlavně bych netrestala - takové mimčo ještě podle mě neví, co dělá. Zachovej chladnou hlavu, nezvyšuj hlas, nevšímej si toho… Tak to dělám já (dokud teda pak nevybuchnu jak papiňák
). Čím víc to řešíš a jdeš na děcko po zlém, přistoupíš na jeho hru a je to ještě mnohem horší
Hlavně klííííííd!
lulje píše:janibubi píše:Anonymní píše:jsem si vsimla co sem napsala za blbost.
vztekat,vzteká se píše se ZZZZZZZ.Taky sem myslela že štěkáTím se netrap - pořád lepší legrační překlep než anonymní kritika
A k tomu zuření - hlavně bych netrestala - takové mimčo ještě podle mě neví, co dělá. Zachovej chladnou hlavu, nezvyšuj hlas, nevšímej si toho… Tak to dělám já (dokud teda pak nevybuchnu jak papiňák![]()
). Čím víc to řešíš a jdeš na děcko po zlém, přistoupíš na jeho hru a je to ještě mnohem horší
Hlavně klííííííd!
Dekuju ![]()
Ja si toho nevsimam ,ale jen sem nevedela jestli je to dobre,aby to nebylo horsi a pak nemela rozmazleny dite,ja kdyz to vidim na ulici,jak se nektery deti chovaji atd,tak uz se bojim ted a snazim se tomu predejit aspon trochu
.
Snad ji to prejde,jinak s tim vybuchovanim rozumim,ja sem papinak nekdy taky,ale zase se rychle uklidnim ![]()
když zjistí, že maminka neumí gramatiku ze základní školy a stydí se za ní , to se pak VZteká
Anonymní píše:
když zjistí, že maminka neumí gramatiku ze základní školy a stydí se za ní , to se pak VZteká
A co teprve když zjistí, že maminka se stydí za to, že je geniální ![]()
Jinak zpět k dotazu: já bych to taky moc neřešila, spíš bych se snažila odvést pozornost jinam, aby malá vlastně zapomněla, že se vzteká
. Někdy to nejde, tak pak holt počkat, až ji to přejde… Bude hůř ![]()
Maminka je pouze učitelka češtiny.
A zakladatelka je negramotná.
P.S Jak chcete pomáhat dětem s úkoly, když neumíte ani ten nejzákladnější pravopis?
Ahojky,
kdy se vase deti zacaly rozcilovat a od jakeho veku bych tomu mela davat nejakou vahu?
Vim,ze moje mala,je jeste malinka,ale kdy miminko zacne rozumet,ze je to spatny a nemit rozmazlene dite?
Dekuji