Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anonymní píše:
Maminka je pouze učitelka češtiny.A zakladatelka je negramotná.
P.S Jak chcete pomáhat dětem s úkoly, když neumíte ani ten nejzákladnější pravopis?
Někdo je negramotný, někdo zase zbabělec, viď?:-))
Anonymní píše:
když zjistí, že maminka neumí gramatiku ze základní školy a stydí se za ní , to se pak VZteká
Anonymko - ty si kača. Jani nebydlí v čr - což a nějakém opáčku pravopisu nepřidá. Navíc to byl překlep. ále, že vůbec neaguju
![]()
J.
Anonymko, já jsem taky učitelka češtiny, a představ si, že na rozdíl od tebe se za to nestydím…
Kromě toho si zakladatelka sama uvědomila, že udělala chybu, takže asi těžko bude negramotná, ne? To spíš tobě dělá problémy sociální gramotnost, ale to asi nepochopíš, podle toho, jak se tu vyjadřuješ…
Holky, dobrou noc a nebojte, každé dítě se občas vzteká
.
čaver píše:
mě se vzteká i 2,5 měsíčními mimi))
Tak u tak malého bobka to asi nebude vztekání v pravém slova smyslu.
Nedokáži si tedy představit, že 2-měsíční miminko se vzteká, protože jsi mu sebrala hračku ![]()
Spíš se ti snaží dát najevo, že mu něco schází, něco potřebuje. A protože ještě nemluví, dává to najevo pláčem.
Na opravdové vztekání si budeš muset ještě nějakou chvíli počkat ![]()
To až tak kolem těch 2 let je to sranda ![]()
Něco jako u nás, moje dítě je totiž zrovna z těch, které je si schopno lehnout na ulici doprostřed chodníku, ječet a kopat
Říká se tomu období vzdoru a s nevychovaností to nemá nic společného ![]()
Anonymní píše:
Maminka je pouze učitelka češtiny.A zakladatelka je negramotná.
P.S Jak chcete pomáhat dětem s úkoly, když neumíte ani ten nejzákladnější pravopis?
Nedalo mi to, ale víš že za rodiče učitele se děti stydí asi tak nejvíc? Zvláště když musí chodit na školu ve které rodiče učí ![]()
Jinak starší prcek se rozčiloval od narození, mladší skoro vůbec. Starší teď už „jen“ leze na nervy, mladší se to od něj úspěšně učí taky ![]()
bumbinka píše:
Anonymko, já jsem taky učitelka češtiny, a představ si, že na rozdíl od tebe se za to nestydím…
No, to jsme se teda sešly
Hlásím se do klubu češtinářek ![]()
Teda těch, které se za to nestydí. Jo, a přestala jsem si dělat iluze - přišla jsem na to, že znalost gramatiky nedělá z matky supermatku. Někdy je tomu bohužel i naopak - což nám potvrzuje asociální anonymka ![]()
Ad 2,5 měsíční miminko - to opravdu nebude vztekání. Spíš mu něco chybí, necíí se dobře, něco ho bolí, je mu zima, je mokré, nevyspalé, hladové… Ale rozhodně se nevzteká jako dvouleťák v období vzdoru. A jak už tady zaznělo - i tehdy to není o nějaké nevychovanosti. Zuřící děti válející se na zemi nejsou nic neobvyklého ani u nás supermatek
A neřekla bych, že to je tím, že by prokoukly, že jsme s gramatikou na štíru ![]()
Holky dik za zastani,ne,ze sem dokonala jako anonym to neeee
,ale tohle byl vazne preklep.Mam malou na sobe,kope mi do klavesnice,tak pisu na rychlovku.
A anonyme,ja mam nej kamaradku.ktera fakt udela chybu v kazdem slove,nemuze za to,kazdymu to nejde ,ale JE TO TA NEJLEPSI HOLKA NA SVETE,SKVELA MAMA,JSOU I DULEZITEJSI VECI NEZ TOHLE,ale to clovek jako ty nepochopi.
A ,kdyz uz chces nekoho urazet aspon se neschovavej za anonym,to je fakt trapny,ja se aspon dokazu svoji chybe zasmat,ale tim te neurazim,ja to nemam zapotrebi.
Cappy píše:čaver píše:
mě se vzteká i 2,5 měsíčními mimi))
Tak u tak malého bobka to asi nebude vztekání v pravém slova smyslu.
Něco jako u nás, moje dítě je totiž zrovna z těch, které je si schopno lehnout na ulici doprostřed chodníku, ječet a kopat
Nedokáži si tedy představit, že 2-měsíční miminko se vzteká, protože jsi mu sebrala hračku
Spíš se ti snaží dát najevo, že mu něco schází, něco potřebuje. A protože ještě nemluví, dává to najevo pláčem.
Na opravdové vztekání si budeš muset ještě nějakou chvíli počkat
To až tak kolem těch 2 let je to srandaŘíká se tomu období vzdoru a s nevychovaností to nemá nic společného
ja sem se valela po ulici taky,kdyz sem byla mala
![]()
Docela mě pobavila ta kritika ohledně S/Z. Hlavně paní učitelka, která si myslela, že dítě „vštěká“. To jsem teda jakživa neslyšela
Takže že se „vsteká“ /vzteká/ je sice chyba, jenže „vštěkáním“ /štěkáním/ jste to teda korunovala
Pravopisnou poradnu bych udělala jako samostatné téma
Tazatelku - bez ohledu na pravopis - spíš zajímalo, čím to může být. Taky jsme to občas zažili - vztekání už před prvním rokem, ovšem můžu vám říct, že je to nic proti tomu, co je teď ve dvou a čtvrt ![]()
Nsoci píše:
Docela mě pobavila ta kritika ohledně S/Z. Hlavně paní učitelka, která si myslela, že dítě „vštěká“. To jsem teda jakživa neslyšelaTakže že se „vsteká“ /vzteká/ je sice chyba, jenže „vštěkáním“ /štěkáním/ jste to teda korunovala
Pravopisnou poradnu bych udělala jako samostatné téma
Tazatelku - bez ohledu na pravopis - spíš zajímalo, čím to může být. Taky jsme to občas zažili - vztekání už před prvním rokem, ovšem můžu vám říct, že je to nic proti tomu, co je teď ve dvou a čtvrt
Takze rikas obalit nervy he he
Říkám, no
Ale musím přiznat, že se to hoooodně špatně praktikuje
Dnes máme za sebou půlnoční hodinové zuření, že odpadávala omítka. Ještěže nebydlíme v paneláku. Jinak bych doporučovala hlavně důslednost už od malička - když to má tak být, tak přes to jede vlak a hotovo - ať si zuří, jak chce. Já jsem občas asi měkká - a už to mám zpátky, například s tím nočním „tyjátrem“. Nějakou dobu usínal s držením za ručičku a teď když se vzbudí a ruka nikde, zbořil by dům ![]()
Nsoci píše: Říkám, noAle musím přiznat, že se to hoooodně špatně praktikuje
Dnes máme za sebou půlnoční hodinové zuření, že odpadávala omítka. Ještěže nebydlíme v paneláku. Jinak bych doporučovala hlavně důslednost už od malička - když to má tak být, tak přes to jede vlak a hotovo - ať si zuří, jak chce. Já jsem občas asi měkká - a už to mám zpátky, například s tím nočním „tyjátrem“. Nějakou dobu usínal s držením za ručičku a teď když se vzbudí a ruka nikde, zbořil by dům
jj me zase mala usina pri kojeni vedle me v postely …takze sem si to zavarila taky
janibubi píše:Nsoci píše: Říkám, nojj me zase mala usina pri kojeni vedle me v postely …takze sem si to zavarila takyAle musím přiznat, že se to hoooodně špatně praktikuje
Dnes máme za sebou půlnoční hodinové zuření, že odpadávala omítka. Ještěže nebydlíme v paneláku. Jinak bych doporučovala hlavně důslednost už od malička - když to má tak být, tak přes to jede vlak a hotovo - ať si zuří, jak chce. Já jsem občas asi měkká - a už to mám zpátky, například s tím nočním „tyjátrem“. Nějakou dobu usínal s držením za ručičku a teď když se vzbudí a ruka nikde, zbořil by dům
Jo, tak tohle jsem si taky zavedla. Trvalo to roka a půl, kdy jsem byla totálně vyřízená se zády a už se to tak fakt nedalo. Malá šupajdila do postýlky a řevy to bývaly ukrutné. Nezabíralo nic - ani slavný Estivill
Zjistila jsem, že jsem těhotná, tak jsme s kojením přestali. Od té doby mívá záchvaty už jen jednou za noc
Jinak malá opravdu nepoznala do vého půl druhého roka, co je to postýlka. Teď s druhým miminkem jsem opatrnější co se usínání u prsa týče ![]()
mě se vzteká i 2,5 měsíčními mimi
))