Hrozný řev ve školce

2183
15.1.13 08:03

Hrozný řev ve školce

Ahoj všichni, na doporučení doktorky, kvůli mluvení jsem dala syna do školky. Dnes tam šel podruhé, ale jakou tam udělal scénu… :,( držel se mě jako klíště a plakal jako blázen :,( jsem sice těhotná a tudíž doma, ale synek opravdu málo mluví a proto si dětská myslí, že mu kolektiv dětí pomůže rozmluvit, ale nejsem si jistá, jestli mu to nějak psychicky spíš neublíží :( připadám si jako krkavčí matka. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1038
15.1.13 08:19

Takže mu jsou 3? můj syn by to ve třech letech nezvládl (jsem doma s malsším tak nebyl problém), nechtěl o školce ani slyšet…řval, řval a škrábal se (má atop tak nás tím trochu vydírá :) )s mluvením teda problém neměl, jen je samotář, ale to se jen tak nezmění. O rok později chtěl sám a moc se mu tam líbí…nechala bych ho doma. Když budeš mít miminko nech ho doma, bude nosit nemoci a mimčo bude nemocné taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.1.13 08:20

Co já vím tak tohle dělají děti běžně. Po chvilce po odchodu rodiče by si ale měli jít hrát a být v pohodě. Kdyby to byl problém, tak to zjistíš až když dítě ze školky vyzvedneš a zeptáš se ho jak se měl, jestli si hrál a jestli se mu tam líbilo. ;) Můj synovec brečel vždycky když byl odevzdán do školky a pak celé odpoledne nadšeně vyprávěl jak si tam hrál a jak tam má kamarády apod. Druhý den ráno zase pláč. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.13 08:20

Byli mu 3 v listopadu, jenže mám strach, že se mi nikdy doma nerozmluví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
15.1.13 08:21

Já bych ho nechala doma do 4 let. Syn taky míň mluvil, nebo spíš mu nebylo moc rozumět a hlavně byl mamánek. Šel ve 4 letech a krásně to tam zvládl. Začal v té době chodit i na logopedii a to mu hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
15.1.13 08:22

Ahojky!
Já Tě chápu, asi Ti musí být hrozně. Ale fakt je, že takhle reaguje ze začátku
asi spoustu dětiček. Musí to pro ně být taky náročné, pořád doma s maminkou
a najednou jsou třeba 4 hodiny jinde a bez ní.
Asi bych tomu dala pár dní, uvidíš, jestli se to bude zlepšovat a jakej bude
chlapeček potom doma, jestli jako dřív nebo bude zaraženější a tak. Podle toho
bych se pak rozhodovala. A taky bych si promluvila s paní učitelkou, jak se malej po nějaké době po Tvém odchodu ve školce chová. Právě ona by Ti mohla v tom
rozhodování dost pomoct. Ale maminka jsi Ty a Ty se můžeš rozhodnout, jak s malým dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.13 08:24

Já se ptala učitelky jak to probíhalo včera, tak že dlouho brečel, ale že pak zapomněl a byl v pohodě, ale když jsem si pro něj po obědě přišla tak zase začal natahovat.On nemluví ve větách vůbec a rozumím mu snad jenom já. Doktorka na mě apelovala, že mu školka pomůže, ale já si fakt nejsem jistá. hlavně je tam nejmladší a s dětma si moc nerozumí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
15.1.13 08:26

Radši navštiv psychologa. Pokud je pro něj školka stres, tak mu to s vývojem, tedy rozvojem řeči nepomůže, naopak ho to zbrzdí. Nemluvíme, protože kolem nás je 30 lidí, ale proto, že chceme něco vyjádřit ;). Když to říkám mamce, co je psycholožka, co kolikrát pediatři vypustěj, tak na ni jdou mrákoty… :roll:
Edit: a ve 3 letech je zejména chlapečků na školku zralých výrazná menšina… Pokud je nutné, aby dítě šlo /matka musí do práce/, nedá se nic dělat, ale když máš možnost volby, je to zbytečné.

Příspěvek upraven 15.01.13 v 08:28

• Citovat
  • Upravit
4336
15.1.13 08:26

No, vidiš, tak snad bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.1.13 08:29

@chelsea001 No tak to bych ho tam nechala. To že dítě brečí při vyzvedávání ze školky znamená že se mu tam líbilo. :D A pokud nechceš mít z dítěte zakřiklého asociála, tak je nejvyšší čas aby se socializoval ve skupině. Takové děti jsou často šikanovány na školách, protože se neumí začlenit do kolektivu. On se to musí naučit stejně jako ostatní děti. Pokud byl doteď v izolaci od dětského kolektivu tak mu to bude chvilku trvat, ale čím dřív tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.13 08:31

Ne on brečel, abych viděla jak tam trpí, fňukal cestou ze školky, že tam už nechce a že jsem ho tam nechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
15.1.13 08:34

Souhlasím s @Lynette . Sice nejsem žádný odborník, ale přijde mi, že se někdy tyhle věci až moc řeší. Pokud by malej byl doma špatnej a do školky opravdu
nechtěl chodit, pak bych nad psychologem začala uvažovat taky, ale zatím mi přijde, že Ti synek reaguje naprosto běžně. Prostě je to pro něj velká změna
a musí si na ni zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
15.1.13 08:35

No dělá to většina dětí, ale o ten rok později dozraje a nic mu neuteče…my teď naopak do školky spěcháme, nejlíp na otvíračku :mrgreen: ale to má většinou smůlu- mladší spí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.13 08:35

@pampalin ale mě to srdce může utrhnout :? ach jo jsem nevěděla, že to bude tak těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.1.13 08:38

@chelsea001 Je otázkou jak často a na jak dlouho se syn vyskytuje v dětském kolektivu. Chodí na dětské kroužky, do dětských koutků v zimě kde si může hrát se skupinou dětí vrstevníků? Nebo je jen doma s mámou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí