Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám možnost dávat své 5leté dítě do firemní školky, ale nerada bych ho odrthla od kamarádů ze školky stávající. Myslíte, že na dítě nemůže mít negativní vliv, když do každé ze školek bude chodit jen pár dní v týdnu?
Tak evím kde žijete, ale jestli v regionu kde je se školkama problém, tak přijde ti fár blokovat místo v té původí školce, když může do firemní? ![]()
Když máš možnost dávat dítě do „normální“ školky, tak nevidím jediný důvod pro to, dávat ho do firemní školky. Neodtrhávala bych ho od kamarádů. Vždyť ve školce se taky jede program a mimo to - divadlo, výlety, tvorba různých věcí… jak to budeš slaďovat?
@Adona-i dítko si asi časem zvykne, já za sebe bych ale volila jen jednu školku - ať má stejný režim a ví, že tam patří. Já kvůli tomu školku měnila, taky jsem měla možnost dávat do dvou, ale zkusila jsem týden a kluk byl z toho dost nešťastnej.. ![]()
@slavuska1 s místem není problém, navíc je to v naší školce docela běžná praxe, že tam děti chodí nepravidelně. Tohle tu řešit nechci.
@slavuska1 píše:
Tak evím kde žijete, ale jestli v regionu kde je se školkama problém, tak přijde ti fár blokovat místo v té původí školce, když může do firemní?
A čím je pro tebe ta firemní natolik lepší, že bys ho tam chtěla dávat?
Ušetří ti to peníze nebo je to o tolik lepší logisticky, má lepší kvalitu?
Já bych dvě školky nevodolila.
Příspěvek upraven 11.01.13 v 11:41
Já bych to zkusila, naše malá chodí od začátku docházky nepravidelně, některá dopoledne má jiné aktivity v jiném prostředí a problémy jí to nečiní, zkus to a uvidíš.
@Sany80s vyřeší se problém s vyzvedáváním, školka je v hezčím prostředí, kvalitnější po mnoha stránkách. Ale původní školku opouštět nechci, mám práci na dobu určitou a není to ani v místo bydliště.
@Adona-i tak v tom případě bych to zkusila ![]()
@terinka4444 většina maminek chce to nejlepší pro své dítě, ale já bych teda určitě nešla přes mrtvoly,. Nemluvím teď vůbec o zakladatelce, ale představ si situaci, že bys potřebovala nutně školku, ale dítě by ti nevzali, a pak bys zjistila, že tam nějaké dítě chodí do 2 školek, a ty kvůli tomu přišla o svoji práci. jak by se ti to líbilo? asi moc ne…
nicméně zakladatelka píše, že v jejich městě není se školkami problém, takže zkusit by to mohla, i když podle mě je lepší jen jedna ![]()
@Adona-i
Já se teď dívám, že máš skoro pětileté dítě. Na jak dlouho máš smlouvu?
Nektere deti ve stridave peci asi taky navstevuji dve MS ne?
Ja bych osobne davala jen do jedne, kvuli nejakemu rezimu, aktivitam. Co budes delat az se budou v jedne i druhe skolce pripravovat na vystoupeni? Kterou si vybere? Nebude mu lito, ze v te druhe nebude?
Ja bych volila jistotu a nechala dite ve stavajici skolce, kdyz mas smlouvu na dobu urcitou…
Když nebudu řešit ty věci okolo - zda to je či není fér vůči ostatním, v první řadě bych asi popřemýšlela, zda by se to líbilo mému dítku.
Moje holčička od 3,5 (teď jí je 5) chodí do školky v našem původním bydlišti. Prostě jsme šli na zápis tam a pak během měsíce koupili byt jinde.
Na letošní školní rok jsme měli možnost dát ji do školky v nynějším trvalém bydlišti, měla bych to do školky 3minuty pěšky, nemuseli bychom jezdit autem, ale ona si hodně těžce zvykala na školku vůbec, bavily jsme se s p. ředitelkou, že vytrhnout ji z tama by opět znamenalo pláč, nešťastnou holčičku atd.
Když jsem se malé ptala, zda by od příštího roku (září 2013) už nechtěla chodit tady, řekla, že ne, že tam má své kamarádky, že jinam nechce.
Pro nás to představuje komplikace s vyzvedávním (3×týdně musí babička),ale stejně ji tam necháme.
Příjde mi poměrně dost sprosté blokovat místo ve školce; je dost maminek samoživitelek, na které místo nezbyde a z čeho mají pak žít? tohle mě fakt štve; a štvou mě taky matky, které jsou doma s miminem a aby si ulevily, tak dávají starší do školky; tohle naprosto odsuzuju v současné situaci; a děti obzvlášť takhle malé si zvyknou snadno
@slavuska1 já přišla opráci kvůli školce, mně to nemusíš extra vysvětlovat, malá se prostě nedostala, až ve 4letech, takže já sakra vím, co je to za zoufalství, ale nejsme naštvaná na maminky a jejich děti, ale na zřizovatele a naši obec, ta se nepostará, nikoliv maminky, které měly to štěstí a školku mají, to prostě není fér. Navíc, školka je předškolní vzělávací zařízení, nikoliv hlídací ústav, aby rodiče mohli do práce, to je potřeba si uvědomit, vím jak je to šílené a zoufalé a ukrutné, řešila jsem tu bezmoc zrovna tak, bez hlídacího okolí sama, ale není fér vybíjet si to na maminkách.