Dítě chodí do dvou školek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8049
11.1.13 12:50
@ankasz píše:karolinka12: mám doma skoro 3.letou holčičku a ročního kluka, už se těším až půjde na zápis do školky, a až se mi uleví a nebudu se muset starat o dvě děti najednou :roll: ;)
;) ;) :palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 12:50
@slavuska1 píše:
@Adona-i tak v tom případě bych to zkusila :kytka:
@terinka4444 většina maminek chce to nejlepší pro své dítě, ale já bych teda určitě nešla přes mrtvoly,. Nemluvím teď vůbec o zakladatelce, ale představ si situaci, že bys potřebovala nutně školku, ale dítě by ti nevzali, a pak bys zjistila, že tam nějaké dítě chodí do 2 školek, a ty kvůli tomu přišla o svoji práci. jak by se ti to líbilo? asi moc ne… :pocitac: nicméně zakladatelka píše, že v jejich městě není se školkami problém, takže zkusit by to mohla, i když podle mě je lepší jen jedna :kytka:

spíš bych viděla problém v nepřízpůsobivosti státních školek situaci. Spousta rodičů je na částečný úvaze, maminak na RD, chodí jich na na část týdne spoustu. Kdyby se situaci přizpůsobili, tak jako to dělaj v soukromých, mohlo by do státních být přihlášeno dětí víc. U nás v soukromé mají mají děti možnost chodit i na odpoledne, za zvýhodněnou cenu, doplňují ty, co jdou domu po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 12:55
@karolínka12 píše:
Příjde mi poměrně dost sprosté blokovat místo ve školce; je dost maminek samoživitelek, na které místo nezbyde a z čeho mají pak žít? tohle mě fakt štve; a štvou mě taky matky, které jsou doma s miminem a aby si ulevily, tak dávají starší do školky; tohle naprosto odsuzuju v současné situaci; a děti obzvlášť takhle malé si zvyknou snadno

sama mám staršího doma. ale naprosto chápu, když někdo dá dítě do školky, jsou živější děti, které vyžadují kolektiv. Navíc ikdyby, není to problém matek, ale systému školek, mají udělat podmínky pro přijetí. ty jsou nastaveny rovnoprávně pro děti, bez ohledu na to, kde je matka. stát uznal že školka je zařízení vzděláváací, ne hlídací a na vzdělání mají právo všechny děti stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
11.1.13 12:57

@Lama Lama souhlasím.
Ale třeba u nás v MŠ je problém s tím, že spící děti dohlídává nekvalifikovaná paní, protože jí můžou dát menší plat. Tak většina dětí chodí po obědě domů. Jen nás pár pracujících nechává dítě spát.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
11.1.13 13:02

K dotazu zakladatelky - volila bych jednu školku, pokud s tm nejsou další nějaké problémy - časové, nějaké šílené přejíždění, atd.

K obsahu diksuze - tak mně vloni nevzali u zápisu mladšího do státní školky, ačkoli starší brácha už tam chodil. průsšvih jak BRno. Tak jsem si sehnala soukromou šolku, a v den nástupu do práce jsem byla nucena podat výpověď. Jojo. Školku jsem zase zrušila, z čeho bych jí asi utáhla, když mám minimální podporu - vždyť jsem nepracovala :zed:… a měla bych teda ze státní školky vzít domu toho stašího, když jsem te´d dma s tím mladším? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.1.13 13:03

Nechala bych dítě v původní školce. Říkáš, že sice firemní je líp při cestě a hezčí, ale co ty víš, jak to bude s prací za pár měsíců, taky bys pak nemusela mít nic. Navíc to, co se zdá hezčí tobě (pěkný nový vybavení) může být dětem šumák, hlavně že si s tím vyhrajou. Na morální hledisko se vykašli, doba prostě morálce nepřeje a už vidím, jak ti tu morální uživatelky budou hledat školku pro dítě, až ho dáš jen do firemní a práce najednou nebude. Moje dcera teď taky chodí do dvou školiček, jednu začla a druhou dochází poslední měsíc a rozlišuje mezi nima úplně v pohodě, guláš v hlavě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
11.1.13 13:32
@gabki píše:
Já bych dítě nechala v dosavadní školce,2školky dítě opravdu nepotřebuje-ty bys chodila do dvou zaměstnání? se školkou mam také zkušenost kvuli jedné mamince která byla doma s ditětem a druhé dávala do školky se mi mala dostala do MŠ až ve čtyřech letech…rodičak jsem mela na 3roky takže jsem byla další rok bez vydelku doma, myslim že takovych maminek je víc tak nevim proč mit dite ve dvou školkach -to jedno místo by mohlo nekomu pomoct

Ne kvůli mamince, ale kvůli nedostatku míst ve školkách!

Nebo ty (a nejen ty, ale všichni s podobným názorem) kdyby ses hlásila do práce, vzali tě a maminku samoživitelku ne, tak taky řekneš, ne vemte ji, já zůstanu doma, když se uskromníme, tak nás manžel nějakým způsobem uživí 8o o tom silně pochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
11.1.13 13:35
@Lama Lama píše:
spíš bych viděla problém v nepřízpůsobivosti státních školek situaci. Spousta rodičů je na částečný úvaze, maminak na RD, chodí jich na na část týdne spoustu. Kdyby se situaci přizpůsobili, tak jako to dělaj v soukromých, mohlo by do státních být přihlášeno dětí víc. U nás v soukromé mají mají děti možnost chodit i na odpoledne, za zvýhodněnou cenu, doplňují ty, co jdou domu po obědě.

Souhlasím :palec:
Jako chápu, že nemohou otvírat nové školky, neb je to problém finanční i časový, ale udělat sdílená místa by řešilo mnohé, já mám třeba taky dítko v soukromé školce na 2 dny v týdnu a váhám jestli zkoušet státní, neb aby chodilo na 5 dní nepotřebuju (a vlastně ani nechci).
A tedy to sdílení bych udělala nejen dopoledne/odpoledne, ale hlavně podle dnů v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
11.1.13 13:37
@j.a.n.i1 píše:
Souhlasím :palec:
Jako chápu, že nemohou otvírat nové školky, neb je to problém finanční i časový, ale udělat sdílená místa by řešilo mnohé, já mám třeba taky dítko v soukromé školce na 2 dny v týdnu a váhám jestli zkoušet státní, neb aby chodilo na 5 dní nepotřebuju (a vlastně ani nechci).
A tedy to sdílení bych udělala nejen dopoledne/odpoledne, ale hlavně podle dnů v týdnu.

to by bylo výborné řešení. Sdílení místa podle dnů v týdnu by třeba v naší školce bylo určitě hodně využívané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
11.1.13 13:53

@Adona-i A nestálo by skoro žádné peníze navíc, vlastně by ještě školka něco málo získala, neb by většina rodičů klidně platila plné školkovné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
11.1.13 14:11
@j.a.n.i1 píše:
Ne kvůli mamince, ale kvůli nedostatku míst ve školkách!

Nebo ty (a nejen ty, ale všichni s podobným názorem) kdyby ses hlásila do práce, vzali tě a maminku samoživitelku ne, tak taky řekneš, ne vemte ji, já zůstanu doma, když se uskromníme, tak nás manžel nějakým způsobem uživí 8o o tom silně pochybuju. [/c jojo je to HLAVNĚ kvuli nedostatku míst ve školkach :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 14:18

Sdílení místa v týdnu snad funguje ve všech soukromých školkách, ve státní žádné. Já ani nemám tucha zda je to zrealizovatelné. Já mám obavu, že tam bude problém v systému dotací na hlavu dítěte a omezení počtem zapsaných dětí, který nezohledňuje právě tu možnost sdílení.
Možná by stálo začít tlačit na změnu tohodle, než na zvýšení počet tříd, protože to šmahem radní smetou ze stolu, že nejsou peníze a prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
11.1.13 14:22

@Lama Lama Nějakým způsobem to musí být realizovatelné, neb naše školka je sice soukromá, ale oficiálně registrovaná pod MŠMT, takže podmínky pro ni jsou stejné jako pro ty státní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kupka5
11.1.13 14:51

Tak pokud je pětileté dítě předškolák, tak bych to tedy nedoporučovala. V posledním roce školky by už návštěva měla být pravidelná, děti mají určený program i úkoly a když bude v některé školce jen někdy, tak to není smysluplná příprava na školu a vhodná šance, jak si zvyknout na pravidelný režim. Chápu, že rodiče si chtějí ušetřit čas a své potřeby si lépe zorganizovat, ale v tomto případě bych to opravdu velice zvážila.

• Citovat
  • Upravit
karolínka12
11.1.13 15:51

Reakce na všechny, co se mnou nesouhlasí:
ne nevadí mi vařit nadvakrát, starat se o dvě děti a zabavit je obě; ale hodně by mi vadilo, kdybych se tu náhodou dočetla, že maminka samoživitelka nedostala pro své dítě umístěnku v té samé školce; to bych se hanbou propadla, že ona nemá jak své dítě uživit a já tam své dítě odkládám; dítě se doma nudí? je nutné, aby bylo jen doma? děti jsou na pískovišti atp. ne všechny děti starší 3 let chodí do školky, takže kamarádi se jistě najdou; a není moc dobrá vizitka pro maminku, že nedokáže své dítě zabavit; nudit se může při nevhodném programu i podstatně menší dítě, ale to není důvod ho dávat do školky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML