Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Nevím zda bych si tím pomohla, už mě napadla i kontrola na ních…
kontrola na co? jestli jsem to dobře pochopila, tak loňské zápisy jsi promeškala termín k podání žádosti (čili jsi jednoznačně nesplnila kritéria) a letos předpokládám už jsi žádost podala a jenom čekáš na přijímací řízení. předškoláci mají přednost ze zákona (i když nevím, jestli to takhle absolutně platí i u logopedických školek) a jinak má škola podrobně vypracované bodové hodnocení, kdy i mladší děti s těžší vadou mohou pedběhnout starší děti s vadou lehkou - to mi přijde docela fér, vzhledem k odbornému zaměření školky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky..Mám takoví problem a rada bych znála Váš názor..Můj syn chodí do školky don bosco tento rok končí jde do školy. Mám ešte jedno dítě ktére taky chcí dat do této školky protože potrebuje logopedickou pečí minuli rok jsem se ptala o zapísu do ty školky a paní zastoupkyně mi řekla to ste měli řict dřive hlasilo se hodně děti a vzáli jsme 10,což jsem chápala. Neuplynuj ani jedem měsíc a rodiče co tam měli taky své ditě tak davali školce sponzorské dari. A co mě nejvíc štvé jejích necele 3ročné ditě vzáli, ahajhle místo nejdou bylo a mě tvrdí že je pozdě atd.tak ok skušam to tento rok a opět hlasí se vela předškolaku místo nebude. a co je zas nejlepší běhat po doktoroch a vyřízovat nový papíry. A to dite mluví krásně vůbec tu školku nepotřebuje. Stálo se Vám taky něco takového? Až jo jak ste to vyřešíli? Omlouvám se za anomym.
Tvůj příspěvek jsem četla několikrát, a i tak jsem ho úplně moc nepochopila
. Minulý rok ti tedy dítě nepřijali, na což mají nárok, jelikož je to soukromá školka a asi dávají přednost dětem, které mají určité vady - asi větší, než tvé dítě a troufám si tvrdit, že to malé přijaté dítě asi neznáš tak dokonale, abys věděla, že nemá žádnou vadu řeči.
A letos přijímací řízení ještě neproběhlo, tak jak můžeš vědět, jestli ti dítě přijmou nebo ne? Prostě si vyběhej doktory, papíry, a vše, co je k tomu potřeba a podle toho potom jednej. Když vás nepřijmou, zkus odvolání. Ale poslat na ně kontrolu je nesmysl. Ovšem z tvého jednání mám pocit, že si myslíš, že je samozřejmostí, že když máš ve školce jedno dítě, tak ti automaticky přijmou i druhé. Ono ve speciální školce si z tebe na zadek nikdo nesedne a záleží hlavně na konkrétním dítěti, jestli speciální školku opravdu potřebuje nebo ne.
Tím, že na školku pošleš kontrolu, si moc nepomůžeš, v horším případě bys mohla dítku zadělat na to, že se po něm ve školce budou vozit.
Nedá se s tím dělat nic
Naši známou přeskočili v „seznamu“ i ve státní školce. Její dcera byla první pod čarou, známá se zdravotně zhroutila. Přesto její dítě nevzali, vzali jiné, které bylo v pořadí až za nimi… Takže nakonec platili ten rok soukromou školku ![]()