Školka a mluvení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27247
7.1.13 21:41

školka a mluvení

Ahoj mamči,
máme doma problém s naším Vítkem. Než nastoupil do školky, tak moc hezky mluvil, samozřejmě přiměřeně svému věku. Neuměl r a podobně, ale mluvil obstojně, bylo mu rozumět…No jenže v září nastoupil do školky a jeho mluva jde do háje. Sice se naučil celkem slušně říkat to r, ale jinak se začal vyjadřovat jako,,mimino" začal šišlat, patlat, než aby přišel a řekl maminko já bych chtěl podat to a to, tak si k tomu stoupne a začne ukazovat a říkat tototo. Nedělá to pořád, ale většinu dne. Myslíme si s mužem, že je to tím, že nějaký dítko ve školce mluví takto a Vítek to od něj okoukal. Nicméně se chci zeptat co s tím. Napomínám ho aby mluvil normálně. Vymizí to? Máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
7.1.13 21:42

@lleennttiillkkaa Nechodí do školky s moji dcerou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
7.1.13 21:43

Vidí to ve školce. Takže bych asi řekla že nevím co chce, ať si o to řekne normálně, že vím, že to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.13 21:44

U nás stejně. Po nástupu do školky mluví šíleně. U nás se k tomu ještě přidalo vyjadřování jako mladší, takže školkové patlání je ještě lepší varianta než eeeeee, nenene, mamamama… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
7.1.13 21:45
@yweta píše:
Vidí to ve školce. Takže bych asi řekla že nevím co chce, ať si o to řekne normálně, že vím, že to umí.

Jasný to mu řeknu, to ho učím od malička, ale štve mě, jak byl šikovný a teď se fakt občas vyjadřuje jako pako…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
7.1.13 21:46

Musíme vydržet, ono je to brzo přejde…snad :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.1.13 21:47

No tak to mi ani nepište. Já se upínám na školku, že Mája začne normálně mluvit, a ono to může být tak, že odnaučí mluvit ostatní děti? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356

Máme doma to samé :? Než nastoupila do školky (chodí už druhým rokem), mluvila krásně, ovšem teď… no děs. A ještě se opičí po mladším :oops: Co s tím nevím. Když se takto začne chovat, stále dokola ji opakuji, že ji nerozumím a ať mi to poví pěkně. Doufám, že pochopí. Nevím co jiné poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
@Lama Lama píše:
U nás stejně. Po nástupu do školky mluví šíleně. U nás se k tomu ještě přidalo vyjadřování jako mladší, takže školkové patlání je ještě lepší varianta než eeeeee, nenene, mamamama… :roll:

a místo pes hafa…takže koukám, že je to celkem normální…a já se ptám. Zlepší se to proboha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
7.1.13 21:48

Měla jsem to taky tak a vymizelo to. Trochu jsem tomu pomohla a vysvětlila ji, že když to umí říkat ať to tak říká a, že děti se to časem taky naučí. A budou mluvit stejně jako ona. Navíc jsem byla důsledná a chtěla aby se mnou tak nemluvila a občas se na ni i zamračila aby věděla, že se mě to nelíbí.

Vlastně jsem ji řekla, že oni mluví hůř a neumí to a ona je holka šikovná :oops: :oops:

Příspěvek upraven 07.01.13 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.1.13 21:49

Náš kluk taky docela dobře mluvil, asi neporadím s problémem, no mluví rozsáhle pořád, ale ty výrazy, co ze školky přibral to je děs a hrůza. Pořád vykřikuje slova jako "čuránek a nesmysli jako boty do záchoda, boty do polívky..a jeho chování se taky zhoršilo, takže už nevím jak na něj.. :think: Takže pokuď ten tvůj se posunul jen o trošku zpátky tím, že ukazuje na věci místo mluvení, tak to ještě není tak špatné.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
7.1.13 21:52

Tak na chování si nemůžu stěžovat. Je teda pravda, že se začal urážet a nafukovat, ale to mi nějak nevadí. Naopak naučil se víc samostatnosti, začal slušněji a čistěji jíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
7.1.13 21:52

Dnes se mě stane, že přijde ze školky a řekne mě. mami Honzík neumí vůbec mluvit, mluví špatně. Sice děti kritizuje, ale ona mluví zpátky dobře. Tak pravda je někdy krutá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
7.1.13 22:28

Muj malej chodí do takové té školičky, kam berou děti od 7měsíců a taky ty pro které už nebylo ve školce místo, takže všeho chuť :roll:!Malej chodí dvakrát, někdy třikrát týdně, ale když přijde domů, je to hrůza :(!!!Mluvíme snad od roka(už ani nepamatuju kdy začal-bylo to fakt brzo :D )a to pěkně, teď-mami eee, mami pipi, čiči!!!trvá to teda vždy jen chvíli, ale je na ránu :zed: -k tomu máme doma mimčo, tak nemusim dál pokračovat, jsem ráda, že nejsme sami-už jsem sezačínala stydět :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.13 22:29
@lleennttiillkkaa píše:
a místo pes hafa…takže koukám, že je to celkem normální…a já se ptám. Zlepší se to proboha?

no tak u maturity snad hafa řikat nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect