Školka a mluvení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3096
7.1.13 22:35

Mam to taky, mluvil krasne a ted zacal jakoby polykat slabiky a do toho vyrazy typu to je hustyyy, to kecnu tatovi atd. No desny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.1.13 22:51

Jo zlepší se to a budete nejspíš nešťastné bo pochytí taková slova, že se budete divit.Jako je debil, hajzl, hovno, ču..k, pí a tak podobně. Aspoň můj vnuk se teda přiučil fest. :zed:

• Citovat
  • Upravit
4853
7.1.13 23:06

@aktijka malej taky poliká-hee-místo hele a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
7.1.13 23:08

U nás to bylo podobné, syn pěkně mluvil a pak přišel do školky nový chlapeček, se synem byli kamarádi a on začal ve všech slovech místo h říkat ch. byla jsem z toho na mrtvici (konzultovala i s paní učitelkou, ona mi potvrdila, že to "chytil " od toho kamaráda). trvalo to téměř celý školní rok, pomohly až prázdniny!!! Po návratu se naštěstí ke svému řečovému zlozvyku nevrátil. takže to chce fakt asi čas, a jako u nás opravovat, nechat říct znovu, nereagovat na špatná slova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
7.1.13 23:16
@žeřži píše:
U nás to bylo podobné, syn pěkně mluvil a pak přišel do školky nový chlapeček, se synem byli kamarádi a on začal ve všech slovech místo h říkat ch. byla jsem z toho na mrtvici (konzultovala i s paní učitelkou, ona mi potvrdila, že to "chytil " od toho kamaráda). trvalo to téměř celý školní rok, pomohly až prázdniny!!! Po návratu se naštěstí ke svému řečovému zlozvyku nevrátil. takže to chce fakt asi čas, a jako u nás opravovat, nechat říct znovu, nereagovat na špatná slova

Je pravda, že teď přes vánoční prázdniny se to téměř nevyskytovalo…tak snad dostane rozum a pochopí, že je hezčí, když mluví normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.1.13 07:17

Ahoj, u nás je něco podobného, asi po 2m docházky začal jen ve školce šeptat :roll:
Prostě mluví potichu.Na děti, na učitelky.
Tak mu prostě domlouvám, aby mluvil nahlas.
Proč to dělá, nevím :nevim:
Ale už mi učitelka řekla, že se to zlepšuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vlaštovka bílá
8.1.13 08:20

Náš malej taky začal od září chodit do školky, školku i učitelky teda moc chválím, zdokonalil se ve všem (oblékání, uklízení, jezení, samoobsluha), jen v té mluvě je to šílený :evil:

Když začal chodit do školky, tak mluvit tak, že mu všichni okolo rozuměli, sice neuměl r, ř a polykal trochu slabiky, teď je to docela děs, šišlá jak mimino doslova u věch slov, pořád ho opravuju, ale bezvýsledně, další rok půjde hned na logopedii a taky začal střídat šepot a šílený pištění :roll:

• Citovat
  • Upravit
12978
8.1.13 09:18

Asi budu jediná, ale naše dcera nemluvila nic moc ( začla pozdě a není to zrovna mluvka) a ve školce se krásně zlepšila, co do výslovnosti i slovní zásoby..takže za mě - školka odvedla dobrou práci :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
8.1.13 09:21

Synovi školka také pomohla k rozmluvení. Nicméně sklony napodobovat mladšího bráchu měl. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.13 09:21
@Lizbeth píše:
Asi budu jediná, ale naše dcera nemluvila nic moc ( začla pozdě a není to zrovna mluvka) a ve školce se krásně zlepšila, co do výslovnosti i slovní zásoby..takže za mě - školka odvedla dobrou práci :potlesk:

oni se ty děti asi vzájemě zprůměrujou a dostanou na stejnou úroveň. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
21.1.13 15:24
@hkac píše:
No tak to mi ani nepište. Já se upínám na školku, že Mája začne normálně mluvit, a ono to může být tak, že odnaučí mluvit ostatní děti? 8o :mrgreen:
..taky máme doma Marečka..má 3roky, je ukecaný ale mluví tou svojí matlatilkou a nechce se mu učit nové slova, jen když má náladu. Trochu se bojím aby ho vzali do školky kvůli toho mluvení. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
22.1.13 22:51

U nás je to taky tak. Ale srandičky srandičky - ukazovat, dělat skřeky a posunky jak opičák, to je asi nějaká školková móda :roll: Takže jsem zahájila to, že když toto zkouší, řeknu, že mu nerozumím, a nevšímám si ho. Jestli něco chce, říct si o to normálně dokáže moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
22.1.13 22:59

..no to koukam, bo se skolkou zkusenost nemam a mit nebudu jeste 2 roky, bo ho dam az do predskolni povinny…myslela jsem si presny opak, ze se deti jen a jen zlepsuji v jejich stavajicich recovych nedokonalostech…i kdyz u nas by to zrejme byl asi prepad jako u lisbet, ze kluk temer ve trech letech skoro nemluvi a ty deti by ho asi rozmluvily…zajimavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
22.1.13 23:04

Syn mluví krásně, říká R i Ř, ze školky si žádné výslovnostní zlozvyky nepřinesl, ale „obohatil“ si slovní zásobu :roll: Skoro bych byla radši, kdyby mu nebylo vždycky tak rozumět :oops:
Ale má stejně starého kamaráda (syn našich známých), ten šišlá, R neříká, a stačí, že jsou spolu jedno odpoledne a já pak týden chodím a říkám „já ti ale nerozumím, když nemluvíš hezky, řekni mi to pořádně“ :roll: :roll: :roll: Od nikoho jiného nic nechytá, jen od tohoto chlapečka, ani s dcerkou nemá tendenci „miminovatět“ :nevim:
Nerozumím tomu, strašně mě to vždycky štve a kolikrát mám chuť se s těmi známými nescházet, protože vím, co mě čeká, ale koukám, že je to asi běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí