Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera má 3 roky a v poslední době v noci hodně křoupe zoubkama. Dá se s tím něco dělat? Je to fakt síla. Dělá to denně.
Díky za radu. R
@Rafuska To znam nas syn (21m) to dela obcas taky. Jeden cas je to tak 3 mesice zpet to delal neustale,..Nadala jsem ze se to nedela, a on se smal a bavilo ho to, tak jsem ho nechala a prestal sam, ted to zatim nedela!!! ![]()
Mne to dela cely den rocni a nevim jak ji to odnaucit. Furt vrze a vrze, je malinka, jeste ji to nevysvetlim ![]()
Taky v noci skřípu zubama, většinou, když jsem ve stresu. Nějaký článek o tom je třeba tady: http://doma.nova.cz/…-vznika.html
Ahoj, malej s tim taky nedávno začal-3,5let, hrozím mu, že si ulomí zub, tak si dává pozor, ale stejně to občas udělá, běhá mi z toho mráz po zádech, ale třeba muj muž to občas v noci taky dělá, tak nevim ![]()
Ahoj,
na Štědrý den jsem po dlouhé době spala pohromadě se svými sedmiletými dvojčaty a zubama skřípali oba. Bud na střídačku, nebo najednou
. Bylo to děsné stereo
.
Já jsem jako malá také skřípala zubama.
Ahoj, muj 6ti lety syn tak vrze zubama, ze je to slyset pres dvoje zavrene dvere. zubar nam rekl, ze u prvnich zubu to neni tak hrozne, ale jakmile mu narostou druhe, tak dostane chranice se kteryma bude muset spat, jinak hrozi poskozena sklovina a velika kazivost zubu.
@snikinka tak to slyšim prvně-chrániče na zuby-díky za info
!Já sem si hned myslela, že by si mohl poškodit sklovinu ![]()
Kolikrat si myslim, ze uz ma vylamany zuby, jak vrze, ale zatim drzi. zkuste taky konzultaci se zubarem ![]()
Tak já vržu zubama taky…a dcera to samé…zuby mám ok…prý je to úzkost a nervy…
Ahoj, nedělala bych si z toho hlavu, syn i dcera to nějakou dobu také dělali a časem to samo přešlo. Podle mojí mamky jsem také poměrně dlouho jako dítě skřípala zoubkama. Já i děti máme zuby úpně v pořádku. Zvuk je to hrozný, ale nic nám to se zuby neudělalo.
Můj syn (za měsíc) 4letý, také šíleně křoupe zubala ale ne v noci… přes den… buď když se na něco soustředí, nebo když ví, že zlobí a dělá něco co nemá, nebo když se kouká na pohádky, když si jezdí s autíčkama…přijde mi že to dělá pořád
taky nevím co s tim… tisíckrát za den, když ho slyším, mu řeknu NESKŘÍPEJ ZUBAMA… ale přijde mi že tu větu už říkám tak často, že mě ani nevnímá
nevim jestli to dělá schválně nebo ne, ale přijde mi že tohle ze stresu mít nemůže (jako to tu někdo psal)
nevím, ale on snad nikdy nepoznal co to je stres… neumím si vysvětlit, proč to dělá ale už se modlím, aby toho nechal
![]()