Dítě chodí do dvou školek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
karolínka12
11.1.13 15:54

Oni mohou otevírat školky, finance by se jistě našly, když se najdou na jiné daleko méně potřebnější věci - navíc zřízením více školek by stát získal více daňových poplatníků

@j.a.n.i1 píše:
Souhlasím :palec:
Jako chápu, že nemohou otvírat nové školky, neb je to problém finanční i časový, ale udělat sdílená místa by řešilo mnohé, já mám třeba taky dítko v soukromé školce na 2 dny v týdnu a váhám jestli zkoušet státní, neb aby chodilo na 5 dní nepotřebuju (a vlastně ani nechci).
A tedy to sdílení bych udělala nejen dopoledne/odpoledne, ale hlavně podle dnů v týdnu.
  • Citovat
  • Upravit
81479
11.1.13 16:00

@karolínka12 tříleté dítě potřebuje kolektiv, ne matku za prdelí, co mu najde zábavu. V zimě na hřišti není ani noha. My chodíme na návštěvy, do MC, na kroužky, do heren, chodí na jedno dopoledne do soukromé školky. Ale každý má na ty kroužky, herny, MC apod. peníze. Tak dá starší dítě na pár depolední do školky. Maminka dělá jen to, co systém dovolí, zcela legálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
11.1.13 16:01
@karolínka12 píše:
Oni mohou otevírat školky, finance by se jistě našly, když se najdou na jiné daleko méně potřebnější věci - navíc zřízením více školek by stát získal více daňových poplatníků

Veci mene potrebne pro koho? To je dost subjektivni pohled.

Pokud bych byla presvedcena, ze moje dite skolku potrebuje, tak by me te maminky bylo take lito, ale nejsem Matka Tereza. Kolektiv deti diteti nenasimulujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 16:05

Myslím, že je to dost ovlivněné věkem Karolinky prcka. Za pár let bude třeba mluvit jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
11.1.13 16:08
@Lama Lama píše:
@karolínka12 tříleté dítě potřebuje kolektiv, ne matku za prdelí, co mu najde zábavu. V zimě na hřišti není ani noha. My chodíme na návštěvy, do MC, na kroužky, do heren, chodí na jedno dopoledne do soukromé školky. Ale každý má na ty kroužky, herny, MC apod. peníze. Tak dá starší dítě na pár depolední do školky. Maminka dělá jen to, co systém dovolí, zcela legálně.

Ale i ty navstevy u kamaradek, materska centra, hriste… vse je za pritomnosti rodicu a ty porad do tech vztahu detem nejak zasahuji. To dle meho nejde srovnavat se skolkovym kolektivem, kde se musi dite samo prosadit, zvyknout si, ze ho nekdo prasti babovkou, protoze to pani ucitelka neuhlida, ze mus idelat i to, co se mu vubec nechce… A pokud jsem presvedcena, ze dite tuto vychovu potrebuje uz treba ve 3 letech a pravidla to umoznuji, tak ho do skolky dam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
11.1.13 16:09

@Lama Lama moje řeč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 16:19
@Cuddy píše:
Ale i ty navstevy u kamaradek, materska centra, hriste… vse je za pritomnosti rodicu a ty porad do tech vztahu detem nejak zasahuji. To dle meho nejde srovnavat se skolkovym kolektivem, kde se musi dite samo prosadit, zvyknout si, ze ho nekdo prasti babovkou, protoze to pani ucitelka neuhlida, ze mus idelat i to, co se mu vubec nechce… A pokud jsem presvedcena, ze dite tuto vychovu potrebuje uz treba ve 3 letech a pravidla to umoznuji, tak ho do skolky dam.

tak já mám názor jiný, ale to je jedno. tříleták potřebuje kolektiv, být bez mámy nutně ne. moje dítě bábovkou taky praští, protože v MC krafu a piju kafe. 8) Doma nemáme taky jednu místnot, do toho, jak se mydlí s mladší moc nezasahuju, dokud to neni na krev. Na hřišti mu nestojim za prdelí a čtu si. Vzhledem k tomu, že máme možnosti být v kolektivu dostatečné, do školky nechodí. oni by ho ani nevzali, (takže není moc o čem polemizovat), ale nijak mi to netrápí. pokud by kolektiv neměl mimo školku, do školky by chodil bez ohledu na matky samoživitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
11.1.13 17:17
@karolínka12 píše:

Jo, takže obec najde peníze na školku, bude ji trvat dejme tomu rok, no spíš 2 roky, než ji bude schopná otevřít… a pak bude fungovat cca další 2-3 roky a nebudou vědět co s ní, neb statisticky babyboom končí :think:
A to jestli by získal víc daňových poplatníků, no nevím :think: ty maminky co mají dobrou práci a tedy daně platí povětšinou pracují i když státní školku nedostanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
11.1.13 18:49

@Lama Lama když jsem měla děti ve tvém věku (taky rozdíl cca 2roky), byly se mnou doma obě. Ale každá procházka venku byla ve znamení hledání školky, kde jsou na procházce. Prostě ta starší děti vyhledávala. Ve 3 a 3/4 do školky šla. Ten mladší nastupuje od 3let (v pondělí).

Kamarádky s 3letou dcerou a půlročním miminkem vykládala, jak dá malou do školky až coby předškoláka. Nedávno jsme se potkaly a prý už malá se ptá, kdy bude chodit to školky (většina kamarádek ze sídliště chodí, venku je jen s mamkou a miminkem),takže na jaře jde na zápis.

Uvidíš, třeba si časem samo tvé starší dítě řekne, že chce do školky a svůj názor přehodnotíš.
Věřím, že většina ředitele, k máli-kapacitu, zohledňuje sitauci, zda matka do práce jde či nejde, nicméně každá školka má své body pro přijetí - věk dítěte, trvalé bydliště, zda školku navštěvuje již sourozenec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.1.13 18:58

@danik ale já nemám co přehodnocovat. když tam bude chtít, doma ho držet nebudu. proti školce nic nemám, jen si nemyslím, že je samospasitelná, že bez ní bude tříleťák o něco extra ochuzen. Prostě to beru jen jako jednu z možností jak dostat dítě do kolektivu, pokud po něm touží. po výchovné stránce mi nikdo nepřesvědčí, že je lepší učitelka na třicet dětí, než matka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
15.1.13 10:42

Ahoj, já bych nechala dátě ve stávající školce s kamarády, firemní školku bych řešila pouze pokud mají déle otevřeno a ty to potřebuješ kvůli pracovní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.16 15:07

Podplacení

Ahoj holky..Mám takoví problem a rada bych znála Váš názor..Můj syn chodí do školky don bosco tento rok končí jde do školy. Mám ešte jedno dítě ktére taky chcí dat do této školky protože potrebuje logopedickou pečí minuli rok jsem se ptala o zapísu do ty školky a paní zastoupkyně mi řekla to ste měli řict dřive hlasilo se hodně děti a vzáli jsme 10,což jsem chápala. Neuplynuj ani jedem měsíc a rodiče co tam měli taky své ditě tak davali školce sponzorské dari. A co mě nejvíc štvé jejích necele 3ročné ditě vzáli, ahajhle místo nejdou bylo a mě tvrdí že je pozdě atd.tak ok skušam to tento rok a opět hlasí se vela předškolaku místo nebude. a co je zas nejlepší běhat po doktoroch a vyřízovat nový papíry. A to dite mluví krásně vůbec tu školku nepotřebuje. Stálo se Vám taky něco takového? Až jo jak ste to vyřešíli? Omlouvám se za anomym.

• Citovat
  • Upravit
72725
3.3.16 15:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky..Mám takoví problem a rada bych znála Váš názor..Můj syn chodí do školky don bosco tento rok končí jde do školy. Mám ešte jedno dítě ktére taky chcí dat do této školky protože potrebuje logopedickou pečí minuli rok jsem se ptala o zapísu do ty školky a paní zastoupkyně mi řekla to ste měli řict dřive hlasilo se hodně děti a vzáli jsme 10,což jsem chápala. Neuplynuj ani jedem měsíc a rodiče co tam měli taky své ditě tak davali školce sponzorské dari. A co mě nejvíc štvé jejích necele 3ročné ditě vzáli, ahajhle místo nejdou bylo a mě tvrdí že je pozdě atd.tak ok skušam to tento rok a opět hlasí se vela předškolaku místo nebude. a co je zas nejlepší běhat po doktoroch a vyřízovat nový papíry. A to dite mluví krásně vůbec tu školku nepotřebuje. Stálo se Vám taky něco takového? Až jo jak ste to vyřešíli? Omlouvám se za anomym.

pokud dítě nepřijali, můžeš podat odvolání :nevim: ono záleží na školce a na tom, jak moc se necháš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.16 15:12

Nevím zda bych si tím pomohla, už mě napadla i kontrola na ních…

• Citovat
  • Upravit
7974
3.3.16 15:38

Don Bosco je soukromá školka, která má vlastní kritéria pro příjem svých žáků. Že nějaké jiné dítě mluví podle tebe krásně, ještě neznamená, že nemá nějakou opravdu vážnou poruchu řeči. Pokud máš pocit, že máte dost bodů, tak se prostě odvolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí