Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
absolvovala jsem krevní testy, kde mi vyšlo vše v pořádku. A zřejmě trpím panickou úzkostí, jelikož to máme v rodině a maminka se již na to dlouho léčí (již vyléčená).
Jsou to hrozné stavy, zrovna dnes mám stavy, kdy mám strašný strach z toho, abych se nezbláznila, abych neztratila paměť, něco se mi nestalo, to všechno když jsem sama doma.
Je to tak hrozný strach, při kterém se vám potí ruce i nohy, cítíte se zmatená, apod. Tento stav pociťuji už od dopoledne až do teď..myslíte, že se z toho i dá zbláznit? všude píšou že ne.
Dokáže mi někdo poradit? Myslíte, že to je ta úzkost?? Nechci brát žádné antidepresiva, ale tyhle stavy mě za chvíli zničí. Jak tyto stavy zahnat přírodní cestou? Silou vůle se přesvědčuji, že mi nic není, že to je dobrý, testy vyšly OK, ale proč to můj mozek prostě nechce přijmout… prosím poradte ![]()
No, občastná úzkost přepadne každého, ale tohle normální není a myslím, že se bez odborníka a AD moc neobejdeš ![]()
Tvuj mozek to nechce prijmout, protoze potrebujes pomoc odbornika, necekej…ulevi se ti
@Mishel1 ano, zřejmě trpíš úzkostnou poruchou a je potřeba jí léčit. Jinak brzo skončíš někde na pohotovosti. Mnohdy se to projevuje i somatickými obtížemi. Spousta bolestí na hrudi, dušností a bušení srdce na pohotovostech je ve skutečnosti panická ataka. A těm lidem je asi opravdu hůř, než kdyby měli ten infarkt. Pokud máš potíže málo časté stačí nějaký lék na uklidnění podle potřeby. Při častých potížích antidepresiva.
@Mishel1 skoč do lékárny HNED! a kup si Novopasit, je to sirup a stojí cca 100 kč. Z bylinek, mohl by ti pomoct. A zítra se objednej k chocholouškovi.
@Mishel1 píše:
Ahoj holky,
absolvovala jsem krevní testy, kde mi vyšlo vše v pořádku. A zřejmě trpím panickou úzkostí, jelikož to máme v rodině a maminka se již na to dlouho léčí (již vyléčená).
Jsou to hrozné stavy, zrovna dnes mám stavy, kdy mám strašný strach z toho, abych se nezbláznila, abych neztratila paměť, něco se mi nestalo, to všechno když jsem sama doma.
Je to tak hrozný strach, při kterém se vám potí ruce i nohy, cítíte se zmatená, apod. Tento stav pociťuji už od dopoledne až do teď..myslíte, že se z toho i dá zbláznit? všude píšou že ne.
Dokáže mi někdo poradit? Myslíte, že to je ta úzkost?? Nechci brát žádné antidepresiva, ale tyhle stavy mě za chvíli zničí. Jak tyto stavy zahnat přírodní cestou? Silou vůle se přesvědčuji, že mi nic není, že to je dobrý, testy vyšly OK, ale proč to můj mozek prostě nechce přijmout… prosím poradte
Zajdi si k doktorovi. Ale zbláznění bych se nebála. Já v dětství měla šílené panické stavy, kníkala jsem schoulená v koutě do tmy jako malé ptáče několik let. Kolikrát jsem si říkala, že se to už musí zlomit a já se regulerně zblázním a přestanu všechno vnímat. A nestalo se, jsem stále (doufám
), docela normální ![]()
ANO to znám… taky jsem z toho byla mimo.. myslela jsem že se nedožiju rána.. Po první zkušenosti to bylo hrozný, bála jsem se být doma sama (chlap má často noční) a sama si ty stavy navozovala.. No šla jsem k odborníkovi, poradil co dělat - rozdýchávat (do sáčku, nebo prostě pravidelně dýchat z hluboka) a v hlavě si řikat to zvládnu, nic se neděje..je to jen záchvat… Brala jsem lék, ale jen přes půl roku, strašně mi ulevil, byli to hodně slabé kapičky.. pak jsem chtěla po domluvě s Dr vysazovat a zkusit to zvladnout bez.. Postupně se ubíralo. Když jsem byla uplně bez nich tak se slabí záchvat dostavil - ale rozdýchala jsem ho a pak bylo líp a líp. Ted čekám druhé mimčo, záchvat nebyl skoro rok..akorát kdyz cítím že by mohl vzniknout (začne mi divně pískat v uších) tak dýchám a dýcham a říkam si že to nic není… Určite jdi za odborníkem ![]()
To bohuzel znam a dobre. A taky nechci ad a premlouvam svoji hlavu, ze to nic neni, ale palice makova to nedava