Hrubá kůžička na ručičce

35
27.3.13 13:36

hrubá kůžička na ručičce

Holky prosím vás, malej má na ručičce zhruba v půlce mezi loktem a ramenem, takovej malej flíček (asi jako bejvaůej padesátník) kde má hrubčí kůžičku, není to vidět, jenom to cítím když ho mažu, a myslím že ho to ani nesvědí, nevíte co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5394
27.3.13 13:39

Nemá to i jinde na těle? Tahle vysušená místa, která nejsou prakticky vidět je něco za způsob exemu. Po promazání nebo po teplé koupeli flíček maličko zvýrazní. Pokud se to nerozjede, jen bych promazávala, jinak navštívila kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.3.13 13:46

Souhlasím s prvním příspěvkem.. Malá má takový ložisko na nožičce a mívala na zádíčkách.. Já teda musím říct, že se to hodně zlepšilo, když jsem jí začala koupat obden (občas i méně) mažu bambuckým máslem, občas Lipobasi - ta je myslím na předpis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
27.3.13 13:55

Malá taky měla malé plošky suché kůžičky na rukách i nožkách, co jsem ji začala natírat excipialem lipolotio je to pryč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.3.13 14:01

Holky jenom na tý ručičce, nikde jinde o tom nevím, já mám pro malýho takový bambi olejíčky, mažu po koupely a když nekoupem tak taky, mám mazat ještě nečím jiným? zatím se to nezvětšuje. a myslíte, že to může být jenom nějaký obyč exém, nebo je to ten atopický?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
27.3.13 14:17

Syn má suchou kůži většinou na kolínku a na lokti, občas na zápěstí a tváři. Taky jsem se bála, že je to ekzém, ale pediatra mě pokaždé na prohlídce uklidní, že má prostě jen sušší kůži a je třeba to několikrát denně mazat. Pediatra teda říkala vazelínou, ale já jsem spíš pro přírodní kosmetiku, takže mažu bambuckým máslem a olejíčkama, osvědčil se nám pupalkový. Má to vždycky hlavně když je veknu zima, takže teď zase o něco horší, tak ho prostě hodně mažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
27.3.13 14:43

@verka2908 můj malej má asi něco podobné. Četla jsem že je to nějaká porucha rohovatění kůže nebo co, dostali jsme na to od dětské mast, řekla že to nic není, jen to promazávám, má to na levé tváři, ale mám pocit, že se mu to zvětšuje. A taky když jsem ho dva dni nekoupala, tak se to skoro ztratilo, ve vaně mu to vždy hrozně zrudne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.3.13 14:56

Teď v zimně to mají holky taky i přes rukavice je to z mrazu. Musíš mazat i do rukacic. Týně, protože jsem nesehnala bavlněné rukavice co by jí byly tak jí dávám do kombinézi ponožky :mrgreen:. Ruce u těla neurží chce dělat supermana i v kočáře. Nějak jsem to opomněla :zed: a udělalo se jí to taky už je to skoro pryč. U starší jsem skončila druhou zimu u kortikiodů co mažu do rukavic má pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
27.3.13 15:01

U nás se to objevuje v zime, přechody z chladu do tepla, zapocení pod punčochama…atd. Ideální je nekoupat denně a když už, tak spíš jen sprcha, nenechávat máchat se v teplé vodě…vysušuje to. My mažeme celé tělo excipial u lipolotio a přímo na vysušené plošky používám modrou indulonu. Krásně promaže. Někdy to úplně zmizí a pak se zase objeví. Každopádně, máme těch míst víc a proto jsme objednaní na kožní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
27.3.13 15:03

http://i.mimibazar.cz/…f4313879.jpg
Našla jsem foto na netu, po teplé koupeli to může vypadat až takhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
27.3.13 19:37

Tak my to skoro nemáme vidět a ani po koupání to víc nevyleze, no řekneme to na preventivce a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
27.3.13 19:53

@Misula.vdf jo tak tohle má malej na tváři. Co to teda je? Ekzém?

edit: Jsem zvědavá, co vám řeknou na kožním. Kdy tam jdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek