Hrušky mražené

9718
1.2.25 12:11

Hrušky mražené

Dobré dopoledne přeju :)
Podařilo se mi omylem objednat 4 kila hrušek místo 4 kusů (ať žije multitasking při objednávání online :pankac: ) a to nespotřebujeme. Z kila upeču buchtu, ale říkala jsem si, že bych zbytek nakrájela a hodila do mrazáku. Zkoušel to někdo? Nebudou pak jako bláto?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8944
1.2.25 12:17

Nemrazila jsem. Raději bych je usušila. Sušené vydrží dlouho. Jsou chutná svačina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
1.2.25 12:17
@Jahru píše: Více

Do mrazáku dáváme každý rok ze zahrady. Davame tedy nastrouhane na hrubo. Dělám z toho pak štrúdl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
1.2.25 13:12

Hrušky nemrazím dělám z nich povidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.25 13:13

Dá se udělat i hruškový kompot nebo hruškový sirup. S mražením zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9718
1.2.25 13:15
@Hermina.p píše: Více

Ta dělám taky, ale na ta je jich zase málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.2.25 15:04

Strouhané zavařit na štrůdl/buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16160
1.2.25 15:29

A nějakou chladnější místnost máš? Já nevím, ale 3kg hrušek (po odečtu toho na buchtu) není problém sníst, odebírat ty měkčí, a nezkazí se určitě do par dnů :think: Jinak spíš než mrazák bych to zavařila ve skleničkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.25 18:51

Tři kila hrušek nesníte?, včera jsem koupila tři kila jablek, mám tu v tuto chvíli tak necelé dvě. Do pondělí tu nebude nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
1.2.25 18:53
@alisekR píše: Více

U nás je to stejné. Hlavně prostřední by jela.
Mi přijde hrozná škoda zabít vitamíny zavařením a dorazit je následně pečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9718
1.2.25 18:59

Nakonec je asi sníme, protože většina je jako šutr. takže když budou dozrávat postupně, tak to bude v pohodě. No a část padne do sorbetu, sice mi přišlo dělat zmrzlinu v únoru jako úlet, ale rodina tvrdí, že je to úplně normální a přirozené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.2.25 19:03
@Kelsey1 píše: Více

Asi tak, dnes jsme byli s chlapem nakoupit. Tři salátové okurky, osm kusů paprik kapií, osm rajčat. Další dvě kila jablek, dvě kila pomerančů. Mrkev, petržel do polívky. Kluk už mi dvě mrkve snědl..Tipuji, že v úterý večer tu nebude nic. :mrgreen: a pojedu ráno rychle nakoupit.
U nás děti spasou vše. A to denně vařím. Je pravda, že nejí skoro sladké a žádné jiné blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9718
1.2.25 19:06
@alisekR píše: Více

Zeleniny se u nás sní hodně, ta je ke skoro každému jídlu, ale ovoce prakticky jen o víkendu, protože v týdnu obvykle nesvačí. Navíc krom hrušek tu ještě mají banány, jablka a ananas, protože jak jsem psala na začátku, hrušky měly být jen 4 ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8944
1.2.25 19:11

U nás se teď objevila Amerika. Klíčky. Dala jsem zkušebně klíčit dva druhy semen ředkviček a hrášek, protože kolegyně v tom jedou a chálí si, že je to na imunitu. Od všeho hrstka malá. Že to nabude. Mládež se napřed ofrňovala. To nebudou. V pátek zjistili, že je to dobré a včera byl zbytek pryč. Prý mám dát klíčit další.
Doplnění k čerstvé zelenině a ovoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
1.2.25 21:04
@Jahru píše: Více

Struktura mražením utrpí, ale chuť zůstane dobrá. Záleží teda, co z nich budeš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí