Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, uz mate po oslave, ale napisu pro ostatni.
Kdyz bylo synovi 5, tak jsme mu udelali piratskou oslavu. Vse kolem piratu. Takze prevleknout za piraty, namalovat obliceje, kratka knizka o piratech, potom jsme meli vsuvku pro zklidneni, vyrabeli si klenotnice, to je chytlo. Zdobili krabicky fixama, ruznyma samolepkama, trpytkama atd..no a hry jsme meli piti modre limonady (morska voda) z velke misky brckama..pili vsichni najednou, strefovani se do plechovek mickem, skladani puzzle a slozenim vznikla mapa pokladu a podle te sli hledat poklad. Poklad byl ukryty na zahrade, ale museli udelat okruh
, nakonec si napichovali jidlo na spejle a meli volnou hru. No po 3 hodinach jsme toho meli az az. Letos jsme uz organizovali oslavu jinde, na takove detske farme a tam to bylo taky fajn. Ovsem uz o neco drazsi..Preji hezke oslavy.
Chci se zeptat, nemá nekdo v záloze nějakou hru pro kluky i holky? Ady je to byvilo??? díky za odpovět
![]()
Oživuji s prosbou- potřebuji hry pro cca 10.leté kluky, ale budou JEN ve čtyřech.
Napadá Vás něco??
Díky. ![]()
Loni jsem řešila podobný problém - jak zabavit 7-8leté děti na narozeninové oslavě. Nakonec jsem vymyslela hru - napsala jsem 2 dopisy s textem v tom smyslu, že je v místnosti ukryt poklad a že musí k němu nejprve najít klíč, který se nachází v obálce, která je ukryta tam a tam. Dopisy jsem rozstříhala, každý na cca. 7 větších kusů. Ty pro kluky označila modrým kroužkem, pro holky červeným srdíčkem. Postupně je ukryla na různá místa v herně. Dále pak jsem vytvořila 2 obálky, v nichž byla křížovka pomocí obrázků, v níž se děti dozvěděli u koho nebo kde mají hledat poklad. Holky pak museli hledat lístečky se srdíčkem, kluci s kolečkem a sestavit si zprávu, kde najdou obálky. Pak vyluštit křížkovku kde poklad najdou. Mělo to moc úspěch, děti to ohromně bavilo, letos to vyžadují znovu.
Souhlasím s lexxie. Super jsou podle mě oslavy s tématem. Dá se vyzdobit místnost, kde se hraje i účastníci. A pak je taky dobré ty hry navázat na zvolené téma. Však ona je jiná motivace, když se „jen“ někam běží závod s míčkem na lžíci a jinak, pokud se třeba snažíte „rychle odnést do bezpečí vzácné ptačí vejce“. Určitě taky záleží na věku osazenstva -jestli je to pro menší nebo větší děti a kolik prostoru na řádění je. A je dobré kombinovat akčnější záležitosti s klidovými. Co se týká klasických sladkostí, já je u svých dětí moc nepodporuju, i když jednorázově se určitě dá přimhouřit oko. Jako odměna se mi víc líbí medaile nebo diplomy. Můžete zkusit kouknout na stránky Myšáka *****Třeba tam najdete inspiraci na diplomy a výzdobu a i hry. A jedna oslava plna her je tu i zdarma. Tak ať se oslava vydaří! edit admin - odstraněn odkaz
My kolikrát i jako třída hrávali hru „Co se změnilo?“. Šlo o to, že všichni odešli z místnosti a jeden něco změnil (př. nakreslil něco na tabuli, položil knihu na lavici, zvedl židli,…), ostatní pak hádali co se změnilo, ale to je spíš pro starší. Pak taky jsme si oblíbili „Hru na blázny“ nebo podobně se to jmenuje..
Vybral se „psycholog“, který šel za dveře a mezitím se blázni domluvili co bude jejich „porucha“ (př. vždy po ukončení věty se kouknou na hodiny, vždy když někdo řekne slovo „Já“ dají si všichni nohu přes nohu, v každé větě říkají stejné slovo, či třeba při mluvení nenavazují oční kontakt, je hodně možností
) a psycholog se snažil přijít na jejich nemoc, je u toho sranda, ale zase, je to spíš pro ty starší mno.. Když jsme byli malí tak jsme na oslavách párkrát hráli „Pevnost“.. šlo o to, že byly dva týmy (případně víc, jde o počet dětí) a každý tým se snažil postavit lepší pevnost, takže všichni vyběhli pro peřiny, deky a snažili se pobrat ty nejlepší věci na pevnost, měli na sesbírání věcí třeba 1 minutu a jakmile uběhla minuta, bylo třeba 5 - 10 minut na sestavení pevnosti
Tam bude ale třeba víc prostoru a rodičovský dohled, jakožto první pomoc, kdyby se děcka při sběru věcí rozdováděla a taky jako minutky
Víc mě nenapadá.
Na oslavu pro 8letou dceru a jeji kamaradky jsem posledne udelala takove tvorive stolky, kde si mohly pomalovat a dozdobit drevene krabicky a namalovat tricko a melo to veliky uspech
To zní jako hezký nápad
kde jsi sehnala ty dřevěné krabičky? A čím jste zdobily?
Hezké odpoledne, chystáme oslavu pro cca 6 dětí ve věkovém rozmezí 6-4 roky. Je v plánu nošení míčků na lžíci, mumii a pak nějak nevím. Máte nějaké nápady? Bude to venku. Hru s chozením kolem židlí nechci, protože budou moc velké velikostní rozdíly a malé by byli v nevýhodě
Namalovat cestu a po ní jezdit tužkou a koukat se jen do zrcadla a ne na ruku s tužkou ![]()
Dále skákání v pytly kolem překážek, házení míčků do pytle, hra kuželky
Ahoj,
tak jestli hledáš fakt parádní zdroj pro hry na dětskou oslavu tak doporučuju tenhle web . My podle toho jeli synovi sedmé narozeniny a bylo to naprosto super!