Pohlaví, ze školy hrubé výrazy

Mamka666
8.3.10 16:49

Pohlaví

Ahoj všechny maminky, mám dotaz na to jak správně říkat pohlaví u kluku a holek. Těchto diskuzí tu bylo již hodně, ale tato je trochu jinačí. Mám dcerku 8 let a synka 7 let. Dcerka teď chodí do 2. třídy a synek do 1. třídy. Vždy jsme pohlaví říkali prcinka a pinďa,pytlík , ale dnes má dcerka ve škole (nejspíš) pochytila nepříjemný výraz, který pořád používá. Přiběhla zamnou a volala, cituji: Mamí,mamí mě svrbý píča… Hned jsem ji vyhubovala, že se toto slovo v domě používat nebude a pak jsem se ji na to podívala( nic to nebylo). A večer zamnou přiběhl synek který ve škole (nejspíš) také něco pochytil. Přiběhl zamnou a volal, cituji : Mamí,mamí mám zarudlýho ptáka a koule… Hned jsem mu vyhubovala, že toto se v domě také nebude používat. Moje otázka je: jaký výraz mám teď používat a co dělat když ta slova řeknou zas?

Díky mamka666

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65371
8.3.10 16:53

Ahoj…učila jsem na základce na 1.stupni a bohužel ty děti používají výrazy,co sem ani nenapíšu.
Prostě jim vysvětlit,že takhle teda ne,ale věř tomu,že mezi sebou to používat budou…bohužel…
Když si myslely,že je nikdo nesyší,byl to děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
8.3.10 17:20

Vzpomeň na starej známej film…holky mají vagínu a kluci penis. Jinak to prostě nebude. Nemám zatím děti do školky ani do školy,ale když jsem chodila do školky nazvala jsem jednou mého bratra č...... A proč,protože jsem to asi někde slyšela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.3.10 17:39

mne tteda to vase domacke osloveni vaginy pripada sproste, prece je to od infinitivu pr…t a to sproste je a jak… takze penis a vagina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
8.3.10 18:17

Mne slovo vagína,přijde normální.Pracuji ve zdravotnictví a tam by po odborné ani jiné stránce asi nic jiného neprošlo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.3.10 18:18

Mám ségru teď už je ji 11 let ale pamatuji si že jednou také přiběhla s něčím podobným! doma jsme ji řekli, jaké výrazy se používají.

pro miminka a malé dětí, pindík pinďulka pipinka atd,…
a pro starší děti zase jinak a mezi dospělými zase jinak. řekli jsme ji že správný název je vagína a penis, snažili jsme se ji vysvětlit vše kolem těchto slov, taky jak to špatně působí když holka řekne piča nebo podobně! Nakonec si vybrala sama „pipina“ a „šulin“ to bylo přijatelnější!!
jednou mě potěšilo když jsem ji slyšela jak si s kamarádkama povídá a použila „pipina“ tak jsem byla ráda 8-)
Podle mě nemám cenu zase tak moc hubovat dětem za tyhle slova, protože oni vlastně ani neví že to jsou TAK špatná slova a že se to nesmí. prostě jim to příjde cool že tak mluví ostatní děti a chtějí zapadnout tak to používají taky! podle mě je hodně důležité dětem vysvětlit jak jsou tyhle slova opravdu sprostá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.3.10 18:45

Bohužel, mezi většinou děcek je to zaužívané tak, že kdo nemluví sprostě, ten je trapný… Takže holt máte před sebou běh na hoooodně dlouhou trať…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.3.10 19:03

Mě to připomíná jiné nevhodné příspěvky s touto tématikou ( děti) - no nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
8.3.10 19:31

no teda musim souhlasit s tim, ze prcina mi prijde celkem drsne… nejak bych nemohla prekousnout rikat tomu takhle pred ditetem, ale to je jedno… u nas se rika pipinka a pindik.. jinak tedy musim rict, ze mala opravuje spis nas, kdyz nam neco omylem ujede … tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
8.3.10 19:50

Ja byla od mala naucena na prcinku, tak mi to teda neprijde vubec divny ani hrozny. Ale manzel prohlasil, ze prcka je zadek a ne vagina. Kazdopadne uz se synek pta, zda ma maminka pindika, takze to taky resime, i kdyz trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
8.3.10 19:52

teda to je síla Mamko :mrgreen: :mrgreen: z dětské pusinky to musí znít strašně!
Viki zatím ze školy nic nepřinesla podobného.

:mavam:

Příspěvek upraven 09.03.10 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.3.10 20:05
Lizbeth píše:

taky se mi to zdá jako nevhodný příspěvek než nějaký opravdový problém :nevim: :nevim: :nevim: možná jsem moc podezíravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
8.3.10 20:12
beckie píše:
Lizbeth píše:
taky se mi to zdá jako nevhodný příspěvek než nějaký opravdový problém :nevim: :nevim: :nevim: možná jsem moc podezíravá
šmarjáááááá,to mě nenapadlo…že by???? :think: :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
8.3.10 20:13
beckie píše:
Lizbeth píše:

Taky mám ten pocit. I když pisatelka cituje, mohla ty výrazy vytečkovat, my už bysme to pochopily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
8.3.10 20:21

hele a neprijde vam zvlastni ze obe deti v jeden den svedily kdyz dosly ze skoly?? :lol: :lol: :lol: to bude asi zasadnejsi problem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí