Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj…učila jsem na základce na 1.stupni a bohužel ty děti používají výrazy,co sem ani nenapíšu.
Prostě jim vysvětlit,že takhle teda ne,ale věř tomu,že mezi sebou to používat budou…bohužel…
Když si myslely,že je nikdo nesyší,byl to děs…
Vzpomeň na starej známej film…holky mají vagínu a kluci penis. Jinak to prostě nebude. Nemám zatím děti do školky ani do školy,ale když jsem chodila do školky nazvala jsem jednou mého bratra č...... A proč,protože jsem to asi někde slyšela ![]()
mne tteda to vase domacke osloveni vaginy pripada sproste, prece je to od infinitivu pr…t a to sproste je a jak… takze penis a vagina
Mne slovo vagína,přijde normální.Pracuji ve zdravotnictví a tam by po odborné ani jiné stránce asi nic jiného neprošlo. ![]()
Mám ségru teď už je ji 11 let ale pamatuji si že jednou také přiběhla s něčím podobným! doma jsme ji řekli, jaké výrazy se používají.
pro miminka a malé dětí, pindík pinďulka pipinka atd,…
a pro starší děti zase jinak a mezi dospělými zase jinak. řekli jsme ji že správný název je vagína a penis, snažili jsme se ji vysvětlit vše kolem těchto slov, taky jak to špatně působí když holka řekne piča nebo podobně! Nakonec si vybrala sama „pipina“ a „šulin“ to bylo přijatelnější!!
jednou mě potěšilo když jsem ji slyšela jak si s kamarádkama povídá a použila „pipina“ tak jsem byla ráda ![]()
Podle mě nemám cenu zase tak moc hubovat dětem za tyhle slova, protože oni vlastně ani neví že to jsou TAK špatná slova a že se to nesmí. prostě jim to příjde cool že tak mluví ostatní děti a chtějí zapadnout tak to používají taky! podle mě je hodně důležité dětem vysvětlit jak jsou tyhle slova opravdu sprostá!
Bohužel, mezi většinou děcek je to zaužívané tak, že kdo nemluví sprostě, ten je trapný… Takže holt máte před sebou běh na hoooodně dlouhou trať…
Mě to připomíná jiné nevhodné příspěvky s touto tématikou ( děti) - no nevím..
no teda musim souhlasit s tim, ze prcina mi prijde celkem drsne… nejak bych nemohla prekousnout rikat tomu takhle pred ditetem, ale to je jedno… u nas se rika pipinka a pindik.. jinak tedy musim rict, ze mala opravuje spis nas, kdyz nam neco omylem ujede … tak nevim ![]()
Ja byla od mala naucena na prcinku, tak mi to teda neprijde vubec divny ani hrozny. Ale manzel prohlasil, ze prcka je zadek a ne vagina. Kazdopadne uz se synek pta, zda ma maminka pindika, takze to taky resime, i kdyz trochu jinak.
teda to je síla Mamko
z dětské pusinky to musí znít strašně!
Viki zatím ze školy nic nepřinesla podobného.
Příspěvek upraven 09.03.10 v 09:51
Lizbeth píše:
Mě to připomíná jiné nevhodné příspěvky s touto tématikou ( děti) - no nevím..
taky se mi to zdá jako nevhodný příspěvek než nějaký opravdový problém
možná jsem moc podezíravá
beckie píše:šmarjáááááá,to mě nenapadlo…že by????Lizbeth píše:taky se mi to zdá jako nevhodný příspěvek než nějaký opravdový problém
Mě to připomíná jiné nevhodné příspěvky s touto tématikou ( děti) - no nevím..![]()
![]()
beckie píše:Lizbeth píše:taky se mi to zdá jako nevhodný příspěvek než nějaký opravdový problém
Mě to připomíná jiné nevhodné příspěvky s touto tématikou ( děti) - no nevím..![]()
![]()
Taky mám ten pocit. I když pisatelka cituje, mohla ty výrazy vytečkovat, my už bysme to pochopily.
hele a neprijde vam zvlastni ze obe deti v jeden den svedily kdyz dosly ze skoly??
to bude asi zasadnejsi problem
Ahoj všechny maminky, mám dotaz na to jak správně říkat pohlaví u kluku a holek. Těchto diskuzí tu bylo již hodně, ale tato je trochu jinačí. Mám dcerku 8 let a synka 7 let. Dcerka teď chodí do 2. třídy a synek do 1. třídy. Vždy jsme pohlaví říkali prcinka a pinďa,pytlík , ale dnes má dcerka ve škole (nejspíš) pochytila nepříjemný výraz, který pořád používá. Přiběhla zamnou a volala, cituji: Mamí,mamí mě svrbý píča… Hned jsem ji vyhubovala, že se toto slovo v domě používat nebude a pak jsem se ji na to podívala( nic to nebylo). A večer zamnou přiběhl synek který ve škole (nejspíš) také něco pochytil. Přiběhl zamnou a volal, cituji : Mamí,mamí mám zarudlýho ptáka a koule… Hned jsem mu vyhubovala, že toto se v domě také nebude používat. Moje otázka je: jaký výraz mám teď používat a co dělat když ta slova řeknou zas?
Díky mamka666