Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky prosím o radu pro maminku prvňačky. Jak je to v den pololetního vysvědčení? Učí se děti normálně a pak na konci vyučování dostanou vysvědčení nebo ho dostanou hned ráno tak jako poslední den??? A dáváte jim kytičku pro paní učitelku??? Ještě se mě švagrová ptala jestli tam můžou jít i rodiče, ale to je podle mě blbost (blondýna…) ![]()
Ahoj! syn je ve třetí ..kytičku dáváme jen na konci roku. myslím že jsou celé dopoledne ve škole.. jídelna vaří, mají i družinu.. kluk ale půjde po obědě. nepsala vám nic učitelka do notýsku?
Ahoj máme prvňáčka a do školy jde bez učebnic,jen se složkou na výzo,pak jedou do města(bydlíme na vesnici) do kina,platí to pro děti do 4 třídy.Ale každá škola to má jinak,dcera dostává plán na měsíc,tak my rodiče pak víme co se celý měsíc bude dít,jinak nám píše různé věci do žákovské,pokud ani tohle nemáte tak určitě zavolej nebo zajdi do školy,pro klid.Řekla bych,že učitelce nic nenosí jen na konci roku.
Ahoj, vloni to bylo u nás tak, že se rozdalo vysvědčení, do školy se šlo jen se složkou, a pak jely děti za odměnu do Ostravy do Cinestaru, oběd byl a družinka fungovala.
u nás se tři hodiny učí, pak vysvědčení a můžou jít domů. Vše se ale píše do notýsku.
Já jsem učitelka, takže to znám z té druhé strany
. Na obou školách, kde jsem učila, to bylo tak, že v pololetí se vyučování zkracuje minimálně (pokud ano, musí to být v notýsku, určitě by učitelka nepustila děti domů dřív oproti normálnímu rozvrhu, pokud by to nedala rodičům včas vědět). Možná budou mít speciální program, ale měli by mít tolik hodin, kolik mívají normálně. Na druhém stupni se vysvědčení rozdává zpravidla poslední hodinu, nebo se vyučování zkrátí třeba do půl 1, aby celý druhý stupeň končil stejně a třídní mohli být ve svých třídách. Jestli jsem v pololetí dostala kytičku, to si nepamatuju. Možná párkrát jo, ale když nic nepošleš, nic se nestane (nebo se domluv ostatními rodiči, možná je to v první třídě jinak - taky záleží, jak s učitelkou vychází dítě, některé něco přinést chtějí). Rodiče jsem při pololetním vysvědčení ve škole neviděla (to teda ani na konci roku - do školy chodí maximálně v den otevřených dveří, ale na vyučování spíš ne).
Prosím, poraďte matce zoufalce, mám prvňáka. Nosí se v pololetí něco učitelce? Kytka je jako pasé, tu nezvládneme nikde koupit. Ale mám tu lindor koule, tak se dohadujeme, manžel si je chce sníst, já mu je beru a chci dát dceři pro učitelku, on je nechce dát, že prý k čemu, že se nic nenosí. Jenže není moc důvěryhodný, bo si je chce sežrat. Tak mám je poslat pro učitelku nebo se to nehodí? Nebo hodí? Sakra to je dilema
Pomóóóc
@terinka4444 píše:
Prosím, poraďte matce zoufalce, mám prvňáka. Nosí se v pololetí něco učitelce? Kytka je jako pasé, tu nezvládneme nikde koupit. Ale mám tu lindor koule, tak se dohadujeme, manžel si je chce sníst, já mu je beru a chci dát dceři pro učitelku, on je nechce dát, že prý k čemu, že se nic nenosí. Jenže není moc důvěryhodný, bo si je chce sežrat. Tak mám je poslat pro učitelku nebo se to nehodí? Nebo hodí? Sakra to je dilemaPomóóóc
nenosíme nic, však se normálně učí, mají normální kroužky, jen posledních 20 minut dostanou výpis z vysvědčení.
jako jestli chceš, pošli, ale třeba u nás to zvyk není
@terinka4444 my na gymplu nenosíme nic, jen na Vánoce a na konec školního roku. Pokud máš strach tak to dej malé s sebou a uvidí jestli budou něco dávat ostatní děti
V pololetí se nic nenosí, takže myslím, že je manžel může klidně sníst. ![]()
@terinka4444
Nevím, jak se to dělá teď, ale za mých školních let se v pololetí učitelce nic nedávalo…
@terinka4444 já na pololetí nic nedávám ani kytku až na konci roku a to dávám i trenérkám a učitelkám v kroužcích, jo a ještě dáváme dárečky na vánoce
Néé nic. MOžná až jim zítra dají dobrý známky, tak je pak odměním
zrovna dneska Anička říkala, matika mi vychází na dvojku, ale učiteka mi dá jedničku ![]()
Obvykle v pololetí děti nic nenosí. Někdy dostanu kytičku nebo obrázek, ale je to spíše výjimka. Ať si manžel polibentí ![]()