Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@maky 1993 píše:
Syn je v první třídě a nese kytičku a malou bonboniéru. Chtěl to tak sám. Nesl i na první školní den. Když chodil ještě do školky, jednoho dne přišel s tím, že paní učitelka měla narozeniny, jestli můžeme koupit kytku. Paní učitelku to dojalo k slzám. Ale on je syn dost citlivý a vnímavý. Na začátku roku byl jediný, kdo nesl kytku
to je moc hezké, nejsem si jistá jestli děti někdy poděkují učiteli za to co a jak je to naučí, pokud dítě chce i takto poděkovat tak bránit nebudu.
@maky 1993 píše:
Syn je v první třídě a nese kytičku a malou bonboniéru. Chtěl to tak sám. Nesl i na první školní den. Když chodil ještě do školky, jednoho dne přišel s tím, že paní učitelka měla narozeniny, jestli můžeme koupit kytku. Paní učitelku to dojalo k slzám. Ale on je syn dost citlivý a vnímavý. Na začátku roku byl jediný, kdo nesl kytku
Ano, to byl kdysi běžný a krásný zvyk, nosit v první třídě malou kytičku na začátku roku. Dnes, bohužel, téměř vymizel.
@listento píše:
Tak to je snad slušnost, ne?
I za předpokladu, že s učitelkou nejsem spokojená? ![]()
Jinak u nás je zvykem dávat až na konci roku. ![]()
@bublinek píše:
proč by se měli smát? My třeba máme s učitelem dcery -3.třída- velmi dobré vztahy, dcera nějakou maličkost chce, ale u nás je to domácí marmeláda nebo podobná drobnost a učitel posílá i zpětnou vazbu jak chutnala
@Adelka951 takže ano, dcera má nachystanou sklenici třešňové marmelády
Treba proto, ze nektere deti jsou hodne zakerne. Bud rada, ze u vas to funguje. Jinde bohuzel nemusi.
@bublinek Syn má paní učitelku rád, tak v tom nevidím problém. Někdy si říkám, že snad zdědil geny po mém bráchovi, než po tatínkovi
. Brácha taky běžně dává ženám kytku pro radost a váží si jich. Což se o mém muži moc říct nedá
.
@Anonymní píše:
Ano, to byl kdysi běžný a krásný zvyk, nosit v první třídě malou kytičku na začátku roku. Dnes, bohužel, téměř vymizel.
Já jsem se právě s mamkou docela divila, když byl jediný.
Ano, obě dcery, prvňačka i čtvrťačka, nesou malou bonbonieru (Raffaelo)
Nesli jsme včera i do ZUŠky a učitelky to moc potěšilo ![]()
Ahoj,
ozivuji diskuzi. Jak je to nyni? Dava se v pololeti neco?:)treba jen mensi bonboniera?
@Annyyy píše:
Ahoj,
ozivuji diskuzi. Jak je to nyni? Dava se v pololeti neco?:)treba jen mensi bonboniera?
Občas někdo. Většina děcek si ho ani nepřevezme ![]()
Opět jsem za Hujera, a ano, dcera ponese malé Toffifee, třídní učitelce, naší milé paní zástupkyni (co ji bude ve čtvrtek také učit) a paní vychovatelce. Nakoupila jsem jich 10, máme ještě ZUŠ a druhé dítě. Ráda dávám malé dárečky, přijde mi to milé
![]()
@Aliik píše:
Opět jsem za Hujera, a ano, dcera ponese malé Toffifee, třídní učitelce, naší milé paní zástupkyni (co ji bude ve čtvrtek také učit) a paní vychovatelce. Nakoupila jsem jich 10, máme ještě ZUŠ a druhé dítě. Ráda dávám malé dárečky, přijde mi to milé![]()
![]()
Tak pokud někdo dá i v pololetí, je to milé. Jen se většinou nedává. Vám jede ZUŠka? Letos ta děcka od třetí třídy výš mají převzetí vysvědčení v nedohlednu.
@vokishka píše:
Tak pokud někdo dá i v pololetí, je to milé. Jen se většinou nedává. Vám jede ZUŠka? Letos ta děcka od třetí třídy výš mají převzetí vysvědčení v nedohlednu.
dnes přišlo info od paní ředitelky, že papírová vysvědčení děti dostanou, až se fyzicky vrátí do škol (což nikdo neví, kdy bude)
@anecak píše:
dnes přišlo info od paní ředitelky, že papírová vysvědčení děti dostanou, až se fyzicky vrátí do škol (což nikdo neví, kdy bude)
No právě, píšu to. Ministerstvo řeklo, že to musí dostat do tří dnů od návratu do školy.
Dcera je v první třídě takže do školy chodí. A ponese něco dobrého na zub. Asi nějakou lepší čokoládu. Máme zlatou paní učitelku, která si to na 100% zaslouží.
Aktuálně to nehrozí, protože potomstvo se samovzdělává doma. A v normální době se učitelkám v pololetí nic nedávalo. Jen na konci školního roku.