Tak už půjde do školy...

5533
19.1.10 22:29

Tak už půjde do školy...

Ahoj holky,
vlastně ani nevím, co chci psát. Asi se potřebuji jen vykecat :oops: . Je to pár měsíců zpátky, kdy mi paní učitelka ve školce řekla, že Martínek je zralý na pedagogicko psychologickou poradnu, protože nerozezná první písmenko ve slově - poradnu jsem odmítla, trénujeme, učíme se, chodíme na logopedii. A dneska byl den D!!! Martínek šel k zápisu do školy, paní učitelka (moc milá) ho tam zkoušela z různých věcí. Dostal obrovskou pochvalu, prý je moc šikovný (asi po mamince :oops: :lol: ). Byl jediný, kdo tam dneska dokázal splnit všechny úkoly a požadavky. Jen, když se ho ptala na název ulice, ve které bydlíme, tak se mu trošku zamotal jazýček a popletl slabiky, ale co chtěl říct jsme pochopili :pankac: . Ptala jsem se paní učitelky i na ta počáteční písmenka, tak prý mám být v klidu, po předškolácích to prý nemůžeme moc chtít, protože ještě nejsou rozvinutí natolik, aby to poznali. Martínkovi se ve škole líbilo, dostal dárečky a domů šel strašně nadšený a spokojený. Jsem ráda, že se těší. Ale na mě padl smutek :cry: , už to není ten můj maličký chlapeček, který se se mnou chodí pomazlit, který si ke mně chodí pro pohlazení. Už to bude velký kluk, bude mít povinnosti, bude zkoušet různé lumpárny, které uvidí u spolužáků.....
A mně je z toho všeho strašně smutno. Asi jsem cvok, ale nějak se s tím neumím poprat.
Teď mě ještě čeká zápis Kristýnky do školky :-( , to bude další smutek. Všichni mi říkají, jak mi obě děti poslední dobou strašně vyrostly. A mají pravdu, ale já v nich pořád vidím ty malé dětičky, které potřebují tu maminčinu péči a nemůžu se smířit s tím, že už budou jen starší a starší a budou mě potřebovat stále méně :cry: :cry: :cry: .
Má někdo podobné pocity, nebo bych měla zajít za doktorem Chocholouškem :zed: :lol: ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
19.1.10 22:35

Jen tě spěchám uklidnit, i školák se chodí pomazlit a pro pohlazení :wink: …Véna byl donedávna ochotný jít se mnou dokonce po ulici za ruku (je pořád, ale nesmí nás nikdo vidět :mrgreen: )…
Jinak pocity mám stejné, letí to na můj vkus moc rychle, jsem zpětně ráda, že jsem ty první roky využila na maximum, protože samozřejmě jak děti rostu tak určitý typ blízkosti se vytratí (nebo spíš nějak promění).Jsem ráda za společné spaní, dlouhou rodičovskou dovolenou, i za některé věci, co mi lezly na nervy.
A trochu doufám, že to třeba někdy zažiju potřetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2466
19.1.10 22:39

Ahoj.
Mám sice ještě malé dítě, ale plně tě chápu :-D
Už když se malá narodila, tak mě děsila představa, že někdy vyroste a nebude mě potřebovat a že by jí třeba mohl někdo chtít ublížit a já jí nebudu moct pomoct (vidíš a to mi ještě nejde ani do školky :-D ) Říkala jsem ať nikdy nevyroste, asi na mě působilo šestinedělí, ale jen chci říct, že jsem se plně vžila do toho, co píšeš a taky na mě padl smutek.. Člověk s tím nic ale neudělá, jen se těšit, jak se z toho malého tvorečka klube člověk a plně ho podporovat ve vývoji!
Nebo si pořiďte zase nějakého drobečka - ale varuji dopadne to úplně stejně :kytka: :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9053
19.1.10 22:43

Já už mám strach z tohoto teď a to jsme si ho nedávno přivezli z porodnice :roll: takže na Chocholouška určitě nejsi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
19.1.10 23:19

Mám to samé, jsem smutná z toho, jak mi malej roste a taky jsme si ho teprve před chvílí přivezli z porodnice… Vždycky si posmutním a říkám příteli, že nechci, aby malý vyrostl, že chci mít doma pořád to moje malé miminečko… Ale tak to nebude…škoda… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
19.1.10 23:25

Já ořvala nástup do školky - brali jsme s sebou foťák a i když jsem se fakt snažila, tak mám parádní fotku, kde se ksichtím jak boží umučení :lol: .
Jednom, když jsem vzdychala, že je to strašně depresivní, jak nám ty děti rostou, mi řekl tchán (který teda je obvykle schopen vyplodit neskutečné šílenosti, ale tentokrát to trefil) „počkej, depresivní bude, až se vám za chvilku ožení“ :wink: (nebo :-( ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
19.1.10 23:30

ahoj,
tak ja jsem taky smutna, ale z trochu jineho duvodu :mrgreen: … ale taky to na me zrovna dnes tak padlo a taky je zpusobeno tim jak nam synek roste :-( :cry:
tak se tak trochu pridavam do „klubu“ :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7267
19.1.10 23:32
Tynkka píše:
Mám to samé, jsem smutná z toho, jak mi malej roste a taky jsme si ho teprve před chvílí přivezli z porodnice… Vždycky si posmutním a říkám příteli, že nechci, aby malý vyrostl, že chci mít doma pořád to moje malé miminečko… Ale tak to nebude…škoda… :cry:

tak to ja se zase tesim na to jak mi bude ten mladsi ted ruste a rozvijet se - je fakt moc krasny byt u toho, videt to. je to lepsi nez to nekomunikativni miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
20.1.10 00:02

Nejsi sama.Já obrečela první vánoční besídku mé dcery.Taky jsem si uvědomila,že už to není ta malá sladká holčička.No a příští rok jdeme už k zápisu do školy.Tak jsem zvědavá jak to zvládnu.
Na dětech člověk vidí jak to fakt letí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.1.10 00:08

taky si uvědomuji jak to let a my stárneme s našimi dětmi ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.1.10 07:38

Úplně ti rozumím, mívám stejné pocity a představa zápisu do školy, na který půjdeme příští rok, mě netěší. Největší skok je ale myslím školka, protože z období, kdy je člověk s dítětem 24 hodin, přejde do období, kdy to dítě vidí půl dne místo celý. Škola je pro mě už jen nadstavba této nevítané změny, ale když vidím, jak moc se dcerka těší do školky mezi kamarády, tak se ve mě perou dva pocity - moc jí to přeju a přitom je mi líto, že je tak dlouho jinde než se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.1.10 08:21

Uplne te chapu, nas ceka zapis do skoly v sobotu a ja kdyz si na to jenom pomyslim, tak mam na krajicku… to uzasny miminko uz neni miminko a pujde do skoly… A ja si rikam, jak bych si mela ty deti fakt uzivat a muchlat dokud jsou maly, protoze ted mam pocit, ze jsem se ani neotocila a jde do skoly a jak se rano proberu bude mu 15 a pujde si pro obcanku…

lentilko A az se bude zenit a holky vdavat, no to uz vubec, na to ted ani nemyslim radej, jinak bych tu asi musela ten barak obrnit a zajmout nakyho kouzelnyho dedecka, kterej by je zacaroval, aby uz nevyrostli :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
20.1.10 08:42

Ahojky, tak ja mam uplne stejne pocity jako ty… mala jde sice jen do pripravneho rocniku, ale i tak uz proste bude mit tu aktovku a tak a proste budu ji vodit do „velke“ skolky, uz ne do skolky … kdyz jsme v te skole byli (nebyla jsem tam s ni, pac se jedna o spec. skolu, tak klasicky zapis nebyl treba) tak jsem si najednou v duchu uvedomovala - nebo spis si rikala, jestli jsem za tech 6 let s ni stihla co jsem chtela … jestli jsem o neco neprisla … no vis jak to myslim, ale ono tyhle pocity prejdou… s novymi starostmi… ale jak holky psaly, tak i „velke“ deti se chodi mazlit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.1.10 11:15

Jé, já slzím už jen jak to čtu. Mno ořvala jsem hned ty první vyřazené oblečky velikosti 56, pak 62, takže se u Chocholouška sejdeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
20.1.10 11:16

ahojky tterko!!máš pravdu,taky koukám,jak mi ty moje cácorky rostou.Viki prvňačka a s Valinkou taky půjdu na zápis do školky,ale víš co,já jsem normálně moc ráda :lol: čím jsou starší,tím jsem spokojenější,nechtěla bych,aby byly dlouho malé :mrgreen: jsem na ně hrdá,co vše už umějí,Viki se ve škole daří,má samé jedničky,baví ji to,sama se umyje,obleče,namaže si chleba,dá se s ní dobře pokecat,prostě jsem moc šťastná,když vidím,jak pěkně rostou a osamostatňují se :palec:
už aby Valince bylo taky aspon 6 a sama se oblékla,uklidila a ak…takže já jsem asi exot tady :mrgreen: jsem ráda,že rychle rostou,ale občas na mě padne taky nostalgie,ale to hooodně málo :wink:
Je to krásné být mámou :srdce: :srdce: :srdce:
Tterko a Tvůj syn je moc šikovný,uvidíš,jak na něj budeš pyšná,až Ti nadšeně bude hlásit ,že dostal jedničku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí