Hry pro 4letého kluka

9.10.11 14:02

hry pro 4letého kluka

Ahojte holky, chceme malému pořídit nějaké hry, hraček má mraky, tak aby se začal trošku soustředit, vzdělávat, trošku počítat :mrgreen: atd.
Dostane člověče nezlob se s těmi většími figurkami (má ještě 15ti měsíční sestřičku) od tchánovců, a já nevím co bychom mu měli koupit ještě my. Napadlo mě Kloboučku hop a co dál, poradte u čeho vaše dítka vydržely. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14942
9.10.11 14:20

my malýmu koupili z pohádky do pohádky,akorát pravidla musím hlídat já.je dobrý pexeso nebo černý petr......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
9.10.11 15:11

My ted hrajeme denne hru „Nastupovat, vystupovat“ (Bus Stop), nedovoli mi to vlozit odkaz na stranku, ale da se to vygooglit. Ve slozce Pocitani je zabava je podobnych vzdelavacich her nekolik

a ted Emcu zacalo bavit Ligretto
:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
9.10.11 15:13

Dobré jsou blechy, sice nejsou nijak vzdělávací, ale dítě se musí trefit do toho kelímku, to taky vyžaduje soustředění, koncetraci, koordinaci pohybu, motoriku..

Fajn je kvarteto v dětském vydání - nejsou tam čísla a písmena, ale nakresleny např. čtyřlístky(jeden, dva, tři, čtyři)..Dítě se ptá na tomto principu..
My už máme obyčejné, ale před rokem by ho ještě nezvládl.

Fajn jsou dětské knížky s úkoly „motanice“ od vydavatelství Modrý slon nebo Pikolíno..Dítě provázkem spojuje obrázky, které spolu souvisí, zadání je tam napsané..Je 8 stupňů a není to tak jednoduché, jak to vypadá..Doporučuju ty od modrého slona, mají menší kartičky a více je jich, kratší šňůry..Pikolíno má méně listů a delší, dlouhý provaz a dítěti se s ním hůře manipuluje..S tím se dítě zabaví samo, aniž by potřebovalo spoluhráče..Na druhé straně vidí, zda dítě úkol dobře vyřešilo..

Potom jsou různé deskové hry na principu člověče nezlob se..Různé trasy, úkoly na políčkách..To zase záleží, čemu dáš přednost,co dítě baví, je toho fakt hodně..

Fajn je Domino - máme obyčejné i dětskou úpravu, kde je obrázek plus číslo - to hrajeme s tříletou, pětiletý zvládne obyčejné..

Potom od Granny jsou vzdělávací hry, různé kvízy, na principu snímání kartiček, řešení kvízů - je toho hodně, např. roční období, situace..

Syn má rád Pexetrio - my máme abecedu oba díly a zvířecí rodinky(tam jsou čísla)..Dřív jsme to hráli tak, že jsme udělali hromádku a skládali k sobě, teď už hrajeme jak pexeso a hledáme trojice..
Taky budeme rozšiřovat, děti to rády hrají.

Potom vzdělávací pexesa - my máme dopravní značky, vlajky států, anglická slovíčka apod..

Hrajeme Dámu, máme obyčejnou, je ale i v dětském vydání..

Na Vánoce uvažuju pořídit pětiletému Dostihy a sázky v dětském vydání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.10.11 15:30

Moji synovci zbožňují Pictureku a Carcasone junior.

• Citovat
  • Upravit
2803
9.10.11 19:45

Viva topo, Děti z Carcassonne, cestovní Ubongo, na Vánoce dostane Dostihy a sázky junior.

A ještě na „vzdělávání“ doporučuju Logico Primo - není to hra, ale karty s úkoly (ty se kupují zvlášť). Ještě existuje verze pro starší děti, Logico Piccolo. Dá se najít na www.mutabene.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka S.
22.11.11 21:43

Ráda bych věděla, kde se dá sehnat Pikolíno. Chtěla jsem to koupit synovi, ale nemohu to v žádné hračkárně ani na netu najít. Hrál si s tím u kamarádky a líbilo se mu to a opravdu to není až tak jednoduché a to je Ondrovi už 6let. Kamarádka to dostala od příbuzných ale ty neví kde to koupili, měli to doma už dlouho takže si nemůžou vzpomenout.
Díky. :)

• Citovat
  • Upravit
2069
23.11.11 07:27

ja jsem kupovala Motanici (a Pikolina meli take) v knihkupectvi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.11.11 15:13

Obrázkové domino.