Hubnoucí kojenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
17.2.08 16:35

Hubnoucí kojenec

Dobrý den,

mám 14ti denní dcerku, která měla porodní váhu 2910g (51cm). Při odchodu z porodnice vážila 2810g a kojila jsem.

Při návštěvě lékařky v 9ti dnech pěkně přibrala na 2990g. Po týdnu jsme šly na převážení a malá zhubla na 2940g. Kojím dle její potřeby cca 1×4hodiny. Po kojení se nezdá nespokojená, ale zvykla si dudat u prsu, tak jsme jí dali dudlíček, se kterým usne a pak vyplivne. Zklidní ji.

Máte někdo podobnou zkušenost se zhubnutím, nebo se mám rozloučit s plným kojením a připravit se psychicky, že budu muset dokrmovat? Mám smíšené pocity. Jdeme k pediatričce na kontrolní kojení, pak se asi rozhodne.

Děkuji za Vaše zkušenosti.

Greta, uzlíček Thea 2 týdny a čert Lotka 2,5roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
17.2.08 16:45

Moje Eli nepřibírala taky. Tedy naštěstí přibírala, ale pomalu. Ovšem byla spokojené miminko…

Nepanikař a s kojením se zatím neluč… Malá se prostě mohla před vážením jen pořádně vykakat nebo vyčůrat, to u těhle prcků udělá hodně. No a do příštího vážení ji zkus budit a přikládat častěji, mohlo by to pomoci. Jak ti říhá? Eli byla na rozdíl od starších dračic říhací miminko, musela jsem jí dávat odříhnout i během jídla… Pak jedla víc a neublinkávala.

Podotýkám, že mi od narození krásně spala, prakticky ihned celou noc a celý den… Prostě neměla potřebu jíst. Po poradě s Dr. jsem ji začala dávat masozeleninku už ve čtyřech měsících (přidávat UM když MM bylo dostatek mi přišlo nesmysluplné)…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.2.08 17:42

Ještě mě napadlo… Máš doma digitální kuchyňskou váhu? Jestli jo, nemusíš vážit miminko, stačí vážit plenku - odvážíš suchou a vyměníš za plnou - a pak si to sečteš za 24 hodin. Neodpovídá to přesně vypitému mléku, ale jako orientace to je dobrý…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.2.08 19:27

Ahoj, taky myslím, že 50g není zas až tak rapidní úbytek na váze… Fakt se mohla předtím jenom hodně vykakat a bylo to… Jo a to kontrolní kojení… nám Dr. v porodce říkala, že při jednom kontrolním kojení se většinou stejně nic nezjistí. Mamča bývá vystreslá, mimčo to vyctítí, nepije jako obvykle a je to :wink:
Náš malej taky málo přibíral, zdatně to dohání až teď, co je na příkrmech. Konečně budem vyřazovat bodýčka 62 :lol:
Určitě to bude v pořádku, neboj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
18.2.08 09:10

Greto, ničeho se neboj. U nás to bylo taky tak. Ve druhém měsíci se malej děsně vztekal u kojení, tak jsem si zašla k MUDr. na převážení, abych věděla jak přibírá. Při druhém vážení měl o 250 gr víc a při třetím vážení zase o 50 gr míň než před tím. MUDr. mi říkala střídat prsa a přikládát častěji. To se mi ale nedařilo, protože když malej prostě nechtěl, tak se nenapil ani kdybych se na hlavu postavila. Tak jsem to nechala čistě na něm, když ještě chtěl druhé prso, tak jsem mu je dala, když ne, tak ne. Napít dostal samozřejmě kdykoliv měl hlad. Pak jsem byla nemocná a na převažování jsme přestali chodit a na další kontrole (za 14 dní) ve třech měsících měl zase o 400 gr víc. U takto malých dětí hrozně záleží na tom, jak jsou při vážení vykakané a vyčurané. Pokud je malá jinak mezi kojením spokojená a neplače ti hlady, tak si myslím, že je vše v pořádku. Děti si prostě vezmou tolik, kolik právě potřebují. Řešit to příkrmama bych začala až v případě, že ti malá bude po kojení plakat hlady a delší dobu nebude přibírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný