Hubnutí 10m dítka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
974
5.2.24 11:23

Hubnutí 10 m dítka

Dobrý den maminky, jdu se ptát na zkušenosti, už jsem bezradná. Máme chlapečka 10 měsíců. Po Novém roce měl vysoké horečky, kašel, rýma, dle Dr lehká laryngityda, ATB neměl, už při kontrole v nemoci jsem ji říkala, že malý strašně zhubnul, pro kašli zvracel, přičítala to tomu, ale nevazila. Týden na to jsme šli na 10 m prohlídku a váha ukázala o kilo méně než před měsícem, okamžitě jsme jeli do nemocnice a začalo kolečko vyšetření, srdce, plíce, sono bříška, mozku, krev - vše v pořádku a bez nálezu, až v moči zjistili masivní zánět e-coli-pravdepodobne ho měl minimálně 14 dní, nicméně s nízkým crp, bez teplot..nasadili malému ATB přes kanylu a šestý den nás pustili domů s amoksiklavem s váhou 8 kilo, hned po prvnich třech dávkách malý začal navalovat, lehký průjem a totální nechuť k jídlu. Volala jsem Dr a že to k tomu bohužel patří a dobrat ty ATB musí, že jen pokud by masivně zvracel a prujmoval mám volat. To se nestalo, první tři dny vesměs prospal, budila jsem ho i na jídlo, ale odmítal cokoli jiného než peso, jogurt..dnes jsme šli na kontrolu a opět váha ukázala 7 kilo. Nicméně malý je veselejší, už se zajímá o hračky a začíná přijímat i jiné jídlo než peso, jogurt a kaše. Posílá nás zpět do nemocnice.
Já už jsem úplně zděšená že si nás tam zase nechají..chtěla jsem se zeptat, máte někdo takové zkusenosti? Volala jsem i do nemocnice kam za chvíli vyrážíme a doktorka že na něj kouknou, ale že toho na něj bylo opravdu hodně a ty ATB mu dali zabrat. Včera ATB dobral, tak čekám že se bude jen zlepšovat a váha půjde zase nahoru..děkuji za vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
5.2.24 11:32

Za mě lepší aby dítě řádně vyšetřili a klidně si tam pár dnů položet, než aby se něco zanedbalo. Pokud jsem správně pochopila, tak měl přes osm kilo, zhubl na osm a teď má sedm. To je fakt velký úbytek na miminko. Určitě bych kojila kdy si řekne a dávala mu co má rád, to ostatní jídlo dožene až mu bude líp. Některé děti nesni ani to a to jsou zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
5.2.24 11:35

My jsme tam byli minulý týden 6 dní, vyšetřili co se dalo a až na ten zánět všechno v pořádku :nevim: a až s těmi ATB v sirupu na doma ho zase přešla chuť k jídlu a byl unavený, nicméně od patka už je víc vzhůru, čilejší, už se i směje, hraje si..ale váha šla prostě zase dolů.. v té nemocnici během těch 6dnu přibral 800 g, ale také byl oteklý, takže nikdo neví kolik opravdu přibral a teď následně zhubnul :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
5.2.24 11:46
@KáťaKašpi píše:
My jsme tam byli minulý týden 6 dní, vyšetřili co se dalo a až na ten zánět všechno v pořádku :nevim: a až s těmi ATB v sirupu na doma ho zase přešla chuť k jídlu a byl unavený, nicméně od patka už je víc vzhůru, čilejší, už se i směje, hraje si..ale váha šla prostě zase dolů.. v té nemocnici během těch 6dnu přibral 800 g, ale také byl oteklý, takže nikdo neví kolik opravdu přibral a teď následně zhubnul :think:

Takono nabrat 800g za 6 dnů taky není normální. Já bych teda poslechla doktorku a šla do nemocnice. Nás kluk je nemocný a taky směje. I když měl zápal plic, tak byl hravý a smál se. To bych nebrala jako že je už všechno v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
974
5.2.24 11:47

Však taky jedeme, to neříkám nic, jen jestli má někdo nějakou podobnou zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18539
5.2.24 13:03

@KáťaKašpi kolik přesně měl? A taky váha vždy u doktora nebo porovnávas i s nemocnici? Kalibrace nemusí byt ani u jejich vah v pořádku a váha se muže lišit. Já měla holku výhradně na mliku skoro do 10m. Do nemocnice nás nikdo neposlal, je to druhé dítě a doktor už nás zná, navíc je rozumný. Mala za půl roku přibrala 800g mezi 6-12m. Přičemž 11-12 byl rozdíl jen 10g. Vzhledem k porodni váze 3,6 by měla mít v roce okolo 10 a tomu se zdaleka nepriblizila. Posílám pro zajimavost její hodnoty. Za to obdobi to bylo furt něco. Zapal plic, horečky, vyrážky, rymicky… ob týden nemocní a bylo to peklo. Jidlo snedla jen kasi na noc, jinak výhradně prso. Taky je velký rozdíl jestli má přesně 7 nebo 7,7kg. Me kluk po 3 týdnech CMV infekce zhubnul z 18,2 na 17 kg a lezly z nej kosti. Pak se rozjedl a dohnal to. Jestli ti zvracel a bylo mu blbě plus byl jen na mliku, tak se nedivim, ze to šlo dolu. Možná bych se zkusila domluvit, ze byste 3 dny po sobě přijeli na zvážení? Ze už od víkendu ji, jak mu bylo z těch leku atp. Divím se, ze ti to nenabidla pediatra :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí