Hubnutí s Meridiou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hubnutí s Meridiou
Ahojte holčiny, mám menší problém a větší nadváhu - po porodu
a nechce to jít dolů… Nemáte náhodou zkušenosti s Meridiou??? A pokud ano, nevíte, jak by se ty prášky daly sehnat bez předpisu???
jsem už celkem zoufalá… Díky za pomoc a přeji pohodový den
Amálka29
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Amalko , dej si jeste sanci a zkus pekne pomalinku pomoci diety a pohybu jit s vahou dolu. Meridia je LEK a ver mi, ze ma svuj VELMI vazny duvod, proc je na lekarsky predpis. Muzes si totalne rozhodit metabolismus (kojis???), nehlede na to, ze ucinna latka je v takovych preparatech navykova…
V praxi se Meridia nasazuje, az kdyz selze vsechno ostatni a nikdy se nedava jen tak, bez dalsich opatreni.
Nepises jak dlouho jsi po porodu, ale uprava vahy je na nekolik mesicu, rok, u nekoho i dele. Je mozne, ze Ti v hubnuti brani hormony…porad se svou lekarkou (muzes take navstivit diabetologickou poradnu a promluvit si), nechej si udelat rozbor krve a hladiny zenskych hormonu a uvidis.
A jeste jedna vec na konec. Pripravky, ktere koluji mezi lidmi bez predpisu jsou BEZ ZARUKY. Kdo vi co je v tech tabletach…muzes si i ublizit.
Verim, ze Te Tvoje nadvaha trapi, ale je potreba obektivne zvazit, jestli uz jsi zkusila opravdu vsechno a byla dost trpeliva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jestli nekojis a jsi zdravotne v pohode, udelej smutny oci na obvodaka. Beru ji taky a mam 7 kilo dole za mesic. Ovsem jestli nemas vyraznou nadvahu, tak ti ji nikdo nenapise, to radsi cvic a omez papani a nebo si pozvi pani doktorku z jste to co jite…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
také se mi nedařilo zhubnout, natož pak po porodu. Vždycky mi chyběla pevná vůle a tak jsem se rok po porodu rozhodla ukecat svého obvoďáka. V pohodě mi Meridii napsal. Už nevím jak rychle, zhubla jsem skoro o dvacet kg. Nebrala jsem jí ale pořád, protože jsem po ní špatně usínala a tak jsem třeba pět dní brala a pak dva ne. Doktor když jsem mu to říkala byl velmi překvapen, né každému se prý zhubnout podaři. U mně Meridie prostě potlačila mou přirozenou žravost, dokázala jsem se lépe ovládnout.
Přeju hodně úspěchů.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Meridie je dobrá,od května jsem zhubla právě i díky ní 20kg a to už jí taky neberu každý den
- Citovat
- Upravit
Po Meridii jsem zhubla 9 kilo za 2 měsíce, a to jsem neměla výraznou nadváhu, jen jsem potřebovala pár kilo doladit. Vedlejší účinky jsem nepocitovala žádné, snad jen horší usínání, proto je lepší brát ji ráno. Může to předepsat obvodák, nebo gynekolog.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, takže několik faktů k Meridii:
- napsat ji může jakýkoliv doktor, pojišťovna ji neplatí (ale pokud má aspoň trošku zodpovědnosti, tak to neudělá)
- téměř určitě se po ní hubne, na rozdíl od různých diet, ale..
- 100% má výrazné vedlejší účinky-je návyková (odvozená od amfetaminu) a rozhodí v těle spoustu věcí. To je taky důvod, proč je určená jen pro silně obézní pacienty, kteří potřebují rychle zhubnout např. před operací. Za tím účelem a žádným jiným je registrovaná. To, že výrobce podporuje takovéto užívání mezi běžnými lidmi je jen hamižnost. )
- když si někdo ničí vlastní zdraví, je to jeho věc, ale brát to při kojení je krajně nezodpovědné
Dokonce je to zakázané!!!
//I: Přípravek Meridia je určen k léčbě obezity. Měl by se užívat ve spojení se stravou se sníženým obsahem energie a zvýšenou pohybovou aktivitou, jako součást komplexního programu snižování tělesné hmotnosti, pokud samotná režimová opatření (tj. úprava stravy a tělesné aktivity) byla nedostatečně účinná.
Léčba by měla být součástí programu snižování tělesné hmotnosti pro:
- pacienty s obezitou způsobenou energetickou nerovnováhou v důsledku přejídání (BMI 30 kg/m2 a vyšší);
- pacienty s nadváhou (BMI 27 kg/m2 a vyšší) a přítomnými rizikovými faktory, jako jsou cukrovka II. typu nebo porucha složení krevních tuků (dyslipidemie).
Léčba by měla být vedena pod dohledem lékaře, který má zkušenosti s léčbou obezity. Snižování hmotnosti má být spojeno se změnou složení stravy a stravovacích návyků a se zvýšením fyzické aktivity. Přípravek Meridia má být předepsán pouze pacientům, jejichž úbytek hmotnosti byl při samostatném programu snižování nadváhy nedostačující, tj. menší než 5% za 3 měsíce.
(BMI = body mass index, se vypočítá tak, že tělesná hmotnost se dělí druhou mocninou výšky).
KI: Přípravek se nesmí užívat při: - přecitlivělosti na sibutramin nebo jinou složku přípravku;
- vážných poruchách příjmu potravy (anorexie nebo bulimie);
- obezitě způsobené jinou příčinou než přejídáním (organické příčiny);
- některých duševních nebo nervových onemocněních (Gilles de la Touretův syndrom, manickou epizodou nelze vyloučit u pacientů s bipolární afektivní poruchou);
- současném užívání (nebo užívání v uplynulých 2 týdnech) přípravků k léčbě depresí (inhibitorů MAO) nebo jiných centrálně působících léků k léčbě duševních onemocnění (antidepresiva, antipsychotika), přípravků k léčbě poruch spánku (tryptofan) nebo léků na snižování tělesné hmotnosti;
- onemocnění srdce a cév (ischemická choroba srdeční, městnavé srdeční selhání, zrychlená srdeční frekvence, nepravidelný srdeční rytmus, uzávěr tepen končetin), při cévní mozkové příhodě nebo přechodné poruše prokrvení mozku, při nedostatečně kontrolovaném vysokém krevním tlaku (> 145/90 mm Hg);
- zvýšené činnosti štítné žlázy (hypertyreóza);
- těžké poruše funkce jater;
- těžké poruše funkce ledvin a u dialyzovaných pacientů v konečném stadiu onemocnění ledvin;
- zbytnění prostaty se zadržováním moči;
- nádoru dřeně nadledvin (feochromocytom);
- zeleném zákalu (glaukom);
- při drogové, lékové nebo alkoholové závislosti;
- těhotenství a kojení.
Vzhledem k nedostatku zkušeností se přípravek nesmí podávat dětem, mladistvým a pacientům starším 65 let.
Pouze ze zvlášť závažných důvodů užívají přípravek pacienti s epilepsií, pacienti s lehkým až středně těžkým poškozením jater nebo ledvin a pacienti, kteří mají vrozený motorický tik (samovolné svalové záškuby) nebo verbální tik (zadrhávání řeči).
Pouze ze zvlášť závažných důvodů uzívají pacienti sibutramin současně s léky, které mohou způsobit změny srdeční frekvence (změny na EKG). Jedná se o některé léky k léčbě přecitlivělosti (astemizol, terfenadin), přípravky k léčbě poruch srdečního rytmu (amiodaron, chinidin, flekainid, mexiletin, propafenon, sotalol), přípravky k léčbě zažívacích obtíží (cisaprid), přípravky k léčbě některých duševních onemocnění (pimozid, sertindol a tricyklická antidepresiva) a přípravky, které mohou ovlivňovat hladinu draslíku a hořčíku v krvi.//
Prostě jak psala Nico.
- Citovat
- Upravit
Ahoj užívala jsem ji když mi bylo 19. Nechápu jak mi to lékař mohl napsat, měla jsem při výšce 163 cm váhu 68 kg, mu jsem řekla že mám 75 a ani mě nepřevážil.
Skončila jsem na 45 kg a tu jsem si držela 2 roku různýma hladovkama. Byla jsem pořád nervozní, třepaly se mě ruky, bušilo mi srdce, nemohla jsem chvilku posedět, pořád jsem musela něco dělat, sucho v ústech a celkově mi bylo pořád zle od žaludku. Ale já byla mladá a blbá a tohle mi nevadilo, hlavně že jsem měla 45 kg. Pak jsem je brala mojí babičce, ta má 150 kg a dělaly ji tabletky zle, tak si je brala jen občas.
No rozhodila jsem si totálně metabolismus a když jsem trochu přišla k rozumu a tyto vedlejší příznaky mi začaly vadit, tak jsem se vypapkala postupně na 90 kg. Naši nic nevěděli a mamka mě pořád chtěla hnat na vyšetření že jsem tak najednou přibrala.
Pak jsem to zhubla pomalu přirozenou cestou, sice jen na 80 kg, ale víc to vzhledem k mému metabolismu nešlo(byla jsem pod lékařským dozorem)
Ted mám po dvou dětech 86 kg a postupně hubnu tím že jím málo a častěji a hodně sportuji. Rozhodně bych po takové šílené chemii už nikdy nesáhla, ani kdybych měla 200 kg.
Jestli ti ty vedlejší příznaky nevadí ani to že budeš pořád na nervy, tak si to nech napsat, ale rozhodně tím riskuješ zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Amálko,
taky jsem brala Meridii a to dvakrát. Ped 5lety jsem si myslela,že při výšce 170 a 70kg mám obrovskou nadváhu.Tak jsem jí sehnala, bez předpisu a brala jsem tu slabší Meridii 10mg snad půl roku.Zhubla jsem 15kg. Stálo to hodně peněz,ale byla jsem tak tvrdohlavá, že jsem žádnou ztrátu nelitovala. Neměla jsem žádné nežádoucí účinky, kromě výkyvů nálad, nespavosti a měla jsem sucho v puse.Celkem jsem se s váhou držela, +/- 3kg za 4 roky. Pak jsem se v těhotenství rozežrala jako housenka a po návratu z porodnice jsem vážila 85kg
!!!!!!!!
Co k tomu říct. Jasně, že když jsem dokojila a cítila jsem se v pořádku, sáhla jsem po starých kontaktech z farmaceutické branže a za pár dnů jsem měla doma Meridii, pro jistotu tu silnější formu Meridii 15mg. Říkala jsem si, že když jsem jako ruská matrioška, musím si dát tu silnější a budu za pár týdnů jako za starých časů. Možná po dvou týdnech mi bylo divný,že to nějak dobře toleruji.Hubla jsem cca 2-3kg za týden.Dávala jsem si pozor akorát na nežádoucí účinky,které souvisí se srdcem a tlakem. Bušení srdce, rychlý tep, lapání po dechu jsem nepozorovala, tak jsem si říkala, že je vše ok. Po dvou měsících se mi začala dělat kopřivka, ale šílená. Břicho a nohy jsem měla jako po procházce kopřivovým
em. Já blázen jsem si myslela, že je to od hormonální antikoncepce.Jasně, že jsem si přečetla příbalový leták Cerazette (hormonální antikoncepce) a v nežádoucích účincích byla i kopřivka.Vy:,–(ila jsem antikoncepci,Meridii ne a kopřivka přetrvávala. Ani ve snu mně nenapadlo,že by to mohla bejt Meridia, protože jsem jí dobře tolerovala. Tak a pak to přišlo. Teď v pondělí jsem se pořádně koukla na nežádoucí účinky Meridie … a už jí neberu. Dnes jsem měla první den po dlouhé době bez kopřivky.
Přiznám se, že po letech práce ve farmacii bych asi měla vrátit diplom!
Na začátku mého hubnutí jsem si říkala, že těch 25kg navíc budu zhazovat dalších 20let. A Meridii jsem věřila víc jako sobě.
Chápu Tě Amálko, že už nechceš, aby na Tebe ze zrcadla koukala ‚velká‘ Amálka. Byla jsem na tom úplně stejně.Můžu Ti jenom z vlastní zkušenosti doporučit, aby jsi zvážila i rizika, nejen pozitiva.
Ať se rozhodneš jakkoliv, přeji hodně štestí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit