Hudební gymnázium

63
11.11.17 18:04

Hudební gymnázium

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli existuje něco jako hudební gymnázium (ne konzervatoř)? Případně jiná sš s hudebním zaměřením? Děkuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2258
11.11.17 18:26

Existuje, já znám více jen jedno a je to neckutečně náročné. Učení jako na klasickém prestižním gymplu a do toho potřeba trénovat na hudební nástroj (zpěv) několik hodin denně, jako na konzervatoři. Za mne by tam mělo jít jen dítě, které o to samo velmi stojí a má k tomu všechny předpoklady. Nějaký volný čas je u těchto dětí dost vzácný. Většinu týdne odpoledky, doma hodinu, dvě učení a několik hodin hudebního trénování. Víkendy dohání většinou učení, co v týdnu nestihli, pilují skladby, koncertují.
Vycházím tedy jen z toho, co znám. Třeba je i někde nějaké méně náročné.
Svému dítěti bych to dost rozmlouvala. Jako každé děcko se tam alespoň část studia protrápí, některé se trápí celé roky. Ale jasně, neznám všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.11.17 19:27

@NellySofie no to se ti bude v zivote hodit :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
31.12.17 11:53

Ano, existuje, v Praze na Žižkově a pak v Brně, to je ale soukromé. Dcera hodí na pražské a je nadšená a to dojíždí opravdu z daleka. Dítě, které má hudbu v krvi a miluje ji, se tam opravdu netrápí. Faktem je, že nemá žádný volný čas, škola má jiný rozvrh, než běžná gymnázia. Ve škole jsou děti opravdu téměř denně do večera, 2 x v týdnu mají nástroj, kdy potom školní výuka začíná až skoro v 13 hod odpoledne. @VeronikaQ Tuhle poznámku jsem tedy nepochopila vůbec. Pochybovat o tom, že se člověku v životě bude hodit kvalitní vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
2.1.18 08:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
2.1.18 17:55
@Radka1979 píše:
Ano, existuje, v Praze na Žižkově a pak v Brně, to je ale soukromé. Dcera hodí na pražské a je nadšená a to dojíždí opravdu z daleka. Dítě, které má hudbu v krvi a miluje ji, se tam opravdu netrápí. Faktem je, že nemá žádný volný čas, škola má jiný rozvrh, než běžná gymnázia. Ve škole jsou děti opravdu téměř denně do večera, 2 x v týdnu mají nástroj, kdy potom školní výuka začíná až skoro v 13 hod odpoledne. @VeronikaQ Tuhle poznámku jsem tedy nepochopila vůbec. Pochybovat o tom, že se člověku v životě bude hodit kvalitní vzdělání…

Tak to máte doma unikát. Já právě narážela na studenty, pro které byla hudba vášní a v té byly neskutečně dobří a doma jim nevadilo hodiny a hodiny dřít. Ale zase pro ně pak bylo těžší studium těch klasických předmětů ve kterých se prostě trápily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
2.1.18 18:37

@Sexynohy Baví jí to tam opravdu moc a to od necelých 12 let jezdí od nás z vesnice autobusem do města, pak cca 50 km vlakem a pak ještě po Praze. Jediné, s čím se "trápí ", je matematika. Čímž myslím, že vlastně jen tomuto předmětu věnuje více času mimo hlavní obor- nástroj. Je pravda, že pro někoho, kdo je opravdu fanatik do hudby a nestoji o klasické gymnazialni vzdělání, je lepší jit na konzervatoř. Tam už je ale zase potřeba to brát tak, že ta hudba by mne mela živit, tzn. sází vše na jednu kartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
2.1.18 23:27

@Radka1979
Tak to s tou konzervatoří máš určitě pravdu. Jinak je super, že ji to tak baví a je to pro ni hlavně radost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí