Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Mirečkovi budou 1.7.2017 přesně dva, příští rok to znamená září 2018 ne letos, ale rok 2018/019 ho chceme dát do školky, čili ve třech letech. Takže se chci zeptat abych něco nezameškala, kdy podat přihlášku a do kdy odeslat když je dítě červencový?
Jedna maminka mi tuhle na hřišti říkala, že tento týden 26.4. byli přihlášky a, že se posílají v květnu, ale zřejmě jsme si neporozuměli, já mám namysli až mu budou 3 což je až léto 2018. Takže budu muset na jaře 2018 podat přihlášku a odeslat a kdy nejdřív aby bylo místo a dostali jsme se do školky?
Opravdu mi na tomto tématu záleží, takže srandičky stranou a vážnou hlavu dámy.
Školku jednu máme přímo u baráku a další jsou v okolí též, ale tato jedna je nejbližší na Kamýku Praha 12. A právě do té u baráku mají šanci podle ředitelky spíše starší děti taky si myslela, že ho tam chi dát teď ve dvou a tak jsme si nerozuměli a teď by neměl stejně šanci. Děkuji. ![]()
@HerečkaNaMD píše:
Ahoj,Mirečkovi budou 1.7.2017 přesně dva, příští rok to znamená září 2018 ne letos, ale rok 2018/019 ho chceme dát do školky, čili ve třech letech. Takže se chci zeptat abych něco nezameškala, kdy podat přihlášku a do kdy odeslat když je dítě červencový?
Jedna maminka mi tuhle na hřišti říkala, že tento týden 26.4. byli přihlášky a, že se posílají v květnu, ale zřejmě jsme si neporozuměli, já mám namysli až mu budou 3 což je až léto 2018. Takže budu muset na jaře 2018 podat přihlášku a odeslat a kdy nejdřív aby bylo místo a dostali jsme se do školky?
Opravdu mi na tomto tématu záleží, takže srandičky stranou a vážnou hlavu dámy.
Školku jednu máme přímo u baráku a další jsou v okolí též, ale tato jedna je nejbližší na Kamýku Praha 12. A právě do té u baráku mají šanci podle ředitelky spíše starší děti taky si myslela, že ho tam chi dát teď ve dvou a tak jsme si nerozuměli a teď by neměl stejně šanci. Děkuji.
Pokuď ho chceš dát až v září 2018, půjdeš s ním k zápisu až přístí rok v květnu. Pokud ho chceš dát ode dne 3. narozenin, půjdeš k zápisu už teď.
@lleennttiillkkaa Aha
no vzhledem k tomu, že mi končí rodičák o kolo letošních Vánoc, není problém ho nechat doma do tří let, manžel je stejně doma takže já budu moct do práce, jen jsme chtěla vědět kdy k zápisu aby se nic neprošvihlo.
Děkuju.
Tak pristi jaro budes sledovat internetovy stranky skolky, nebo cca v breznu si zavolas, vetsinou maji tyden, kdy se ve skolce vyzvedavaji prihlasky, nekde to lze stahnout z netu. To vyplnis, zajdes za pediatrem pro razitko na prihlasku, dite musi byt ockovane. Pak skolky vypise datum zapisu, tam dojdes s rodnym listem ditete, prihlaskou, svoji obcankou a cekas jestli ho vezmou nebo ne. To stejne udelas ve skolce, kterou mas v zaloze.
Tak to záleží na konkrétní školce, zápisy jsou různě. Ale jstli jeete až za rok-září 2018, tak k zápisu až za rok:-) Rodičák se dá prodloužit.
Soukromé školky mívají jiná pravidla, případně jestli státní není plná, lze přihlásit i během roku někde.
Jak už holky napsaly. Pokud ti jde o příští září 2018, tak budeš čekat (sledovat), kdy se vypíše termín zápisů, sleduj na internetových stránkách školky nebo si tam po Novém roce zavolej a poptej se, kde to zjistíš. Buď ve školce na Dni otevřených dveří nebo přímo na internetu najdeš přihlášku a příslušné tiskopisy k zápisu, dojdeš s tím k pediatrovi, který potvrdí, že je dítě očkováno, popř. doplní zdravotní stav apod., k zápisu (u nás se musí k zápisu osobně dojít, bez dítěte, ale každá školka to může mít jinak) vezmeš vyplněnou přihlášku s přílohama, rodný list dítěte, občanku + u nás ještě můžou požadovat ověření trvalého bydliště z matriky. No a pak čekáš na výsledky, jestli dítě přijmou.
U nás v předchozích letech taky dostávaly děti „body“ za to, že se hlásily už dříve. Jestli to u vás takhle funguje, pak by pro dítě bylo plus, kdybyste šly k zápisu už teď a příští rok jakoby znovu. Ale to záleží na školce. U nás už tohle letos neplatí.
Ještě dodám, že doporučuju ten Den otevřených dveří, jestli to u vás školky mají. Tam se optáš na všechno, co potřebuješ vědět, zkoukneš školku a tu přihlášku tam obdržíš.
Žádná přihláška se nikam neposílá, prostě se jde v den zápisu k zápisu, určitě neberou děti podle pořadí poslaných přihlášek, berou povinně předškoláky a čtyřleťáky.
@terinka4444 píše: Žádná přihláška se nikam neposílá, prostě se jde v den zápisu k zápisu, určitě neberou děti podle pořadí poslaných přihlášek, berou povinně předškoláky a čtyřleťáky.
Tohle ma kazda skolka jine. U nas a byli jsme uz ve dvou skolkach, je nutne si vyzvednout prihkasku, nechat potvrdit a v den zapisu, konkretne u nas daji i presny cas v kolik kdo ma dojit na zapis. Ale pokud si nekdo predem vyzvedne prihlasku ma smulu. Ale oni to tady hlasi mesic predem v rozhlase prijdte si pro prihlasku, pak zas opakuji kdy je zapis.
@lleennttiillkkaa píše:
Pokuď ho chceš dát až v září 2018, půjdeš s ním k zápisu až přístí rok v květnu. Pokud ho chceš dát ode dne 3. narozenin, půjdeš k zápisu už teď.
No, jelikož je dítko narozené 1.7., tak pochybuju, že by ho od dne 3. narozenin někam nacpala do školky ![]()
@HerečkaNaMD : zápisy do školky teď bývají v květnu, v ty dny kdy vydávají přihlášky si tam zajdeš, dostaneš přihlášku a oni si vás zapíší. S přihláškou k dr., potvrdi, že dítě je řádně očkováno. Pak v udaném termínu ( cca 1-2 poté ) odevzdáš přihlášku a pak čekáš. Je jedno kdy přijdeš, jestli jako první nebo poslední. Berou teď podle bodu a přednostně předškolní a nové i 4lete děti. Hodně dělá i trvalý pobyt rodiče a dítěte. Podle toho jsou body a pak děti berou podle bodu a podle věku.
U nás teda 3 lety nemají šanci. Školky jsou narvane, já se ted budu modlit aby mi vzali 5 ti letého. Praha 9
S přihláškou Ti neporadím, je to už dlouho, co moje děti do mš chodily.Ale pokud jsi z Kamýku, mohu doporučit školku Jahůdka v Krouzově ulici.Je tam skvělá ředitelka i hodné tety, s dětmi běžně jezdí na lyžařské výcviky, školy v přírodě, plavání, výlety. Fakt se jim věnují, z ničeho nedělají vědu. Když se tam zastavíš, ona Ti poradí.
Tak ať se malému ve školce líbí!!!
@24Martina : tak 5lety je predskolak a má školku povinnou, to se fakt modlit nemusíš
a asi záleží kde na P9, u kamarádky ve školce berou i mladší než 3 létě, ale je fakt, že už tam mají sourozence. Takže není problém dostat u nich na P9 dítě, kterému budou 3 v říjnu ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.