Hurá do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24Martina
30.4.17 18:47

@myskalucka jemu bude 5 na začátku října, takže není bran jako predskolak a modlení je na místě :lol:

• Citovat
  • Upravit
8112
30.4.17 19:13

@24Martina : u nás na P4 mají dokonce povinnost přijmout 4lete děti od 1.9.2017, viz článek :
 http://www.praha4.cz/…-ditete.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
30.4.17 19:19
@24Martina píše:
@myskalucka jemu bude 5 na začátku října, takže není bran jako predskolak a modlení je na místě :lol:

Od roku 2017 by měli být zřizovatelé školek schopni přijmout všechny předškoláky i všechny čtyřleté děti (od dalšího roku i všechny tříleté). Na nějaké spádové školce by ho tedy přijmout měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24Martina
30.4.17 20:02

Ze maji povinnost je super, ale nechapu, kam ty děti chtějí nacpat když ve školce už místo neni. To budou pristavovat budovy? :lol: :lol: No, příští týden zápis, tak uvidime 8)

• Citovat
  • Upravit
30971
30.4.17 20:04
@zrcadlo píše:
Od roku 2017 by měli být zřizovatelé školek schopni přijmout všechny předškoláky i všechny čtyřleté děti (od dalšího roku i všechny tříleté). Na nějaké spádové školce by ho tedy přijmout měli.

A toto je schvalene? Nebyl to jen navrh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
30.4.17 20:21
@Cuddy píše:

Já mám pocit, že loni nějak kolem prázdnin to schválili, ale jistá si tím nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
30.4.17 20:25

@zrcadlo Osobne si myslim, ze to byl jen navrh, ale mozna se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.4.17 21:02
@zrcadlo píše:
Od roku 2017 by měli být zřizovatelé školek schopni přijmout všechny předškoláky i všechny čtyřleté děti (od dalšího roku i všechny tříleté). Na nějaké spádové školce by ho tedy přijmout měli.

Mi zas znama, ktera dela na vesnicke skolce, v sobotu rikala, ze oni maji nove od letos dane, ze musi vzit nove i 2,5r.ale ze prednostne proste budou brat deti s te obce. Ze tam za praci dojizdi maminy z mesta, tak si vozi i sve deti tam do skolky coz blokuje mista mistnim deckam. Pristavila se ted nova trida, jen hrstka odejde do skoly do malotridky. A ja ji rikam, ale oni maji povinnost vzit predskolaky od zari prednostne a pak ten zbytek. Tak to mi tvrdila no, ale i ty 2,5r.maji mit zajistene mista, tak nevim, jak to maji, kolik se jich dostane. Asi co skolka jine pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.5.17 09:46
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikož je dítko narozené 1.7., tak pochybuju, že by ho od dne 3. narozenin někam nacpala do školky :think:

Tak třeba u nás je prázdninový provoz, takže by to teoreticky šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
1.5.17 11:18
@24Martina píše:
@myskalucka jemu bude 5 na začátku října, takže není bran jako predskolak a modlení je na místě :lol:
@Cuddy píše:

Ano, toto platí Zákon č 178/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb.12. V § 34 se na konci odstavce 3 doplňuje věta „Do mateřské školy zřízené obcí nebo svazkem obcí se přednostně přijímají děti, které před začátkem školního roku dosáhnou nejméně čtvrtého roku věku, pokud mají místo trvalého pobytu, v případě cizinců místo pobytu, v příslušném školském obvodu (§ 179 odst. 3) nebo jsou umístěné v tomto obvodu v dětském domově, a to do výše povoleného počtu dětí uvedeného ve školském rejstříku.“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.5.17 11:22
@myskalucka píše:
@24Martina : u nás na P4 mají dokonce povinnost přijmout 4lete děti od 1.9.2017, viz článek :
http://www.praha4.cz/…-ditete.html
povinnost pokud to umožní místo
@Cuddy píše:

ano, schválené, od 1.9.2017 mají školky povinnost brát čtyřleťáky( ovšem pokud to kapacita dovolí) od roku 2018 třílěťáky a os 2019 i dvouleťáky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
1.5.17 11:25
@terinka4444 píše:
ano, schválené, od 1.9.2017 mají školky povinnost brát čtyřleťáky( ovšem pokud to kapacita dovolí) od roku 2018 třílěťáky a os 2019 i dvouleťáky…

Pokud to kapacita nedovolí, musí být čtyřleté dítě přijato do jiné školky. Pokud o to tedy rodiče stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.5.17 11:29
@niiina píše:
Pokud to kapacita nedovolí, musí být čtyřleté dítě přijato do jiné školky. Pokud o to tedy rodiče stojí.

ježiš marjá, to jsou fakt tak protichůdné informace odevšad, to by se z toho jeden pominul, prý ne, prý obec nemá povinnost zajišťovat náhradní školky v případě nedostatečné kapacity. No já jsem fakt ráda, že mám odrozeno, nějak překlepu ten předškolní ročník a končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
1.5.17 12:00
@terinka4444 píše:
ježiš marjá, to jsou fakt tak protichůdné informace odevšad, to by se z toho jeden pominul, prý ne, prý obec nemá povinnost zajišťovat náhradní školky v případě nedostatečné kapacity. No já jsem fakt ráda, že mám odrozeno, nějak překlepu ten předškolní ročník a končím. [/citaceTak k tomu už fakt nebudu nic dodávat. Jen doufám, že se tak vaše obec nestaví i k povinně vzdělávaným předškolákům.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
1.5.17 12:10
@lleennttiillkkaa píše:
Tak třeba u nás je prázdninový provoz, takže by to teoreticky šlo.

Tak u nás taky je, ale tím, že sakra omezený, tak tam nevezmou nikoho, kdo už předtím nechodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin