Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@24Martina : u nás na P4 mají dokonce povinnost přijmout 4lete děti od 1.9.2017, viz článek :
http://www.praha4.cz/…-ditete.html
@24Martina píše:
@myskalucka jemu bude 5 na začátku října, takže není bran jako predskolak a modlení je na místě
Od roku 2017 by měli být zřizovatelé školek schopni přijmout všechny předškoláky i všechny čtyřleté děti (od dalšího roku i všechny tříleté). Na nějaké spádové školce by ho tedy přijmout měli.
Ze maji povinnost je super, ale nechapu, kam ty děti chtějí nacpat když ve školce už místo neni. To budou pristavovat budovy?
No, příští týden zápis, tak uvidime ![]()
@zrcadlo píše:
Od roku 2017 by měli být zřizovatelé školek schopni přijmout všechny předškoláky i všechny čtyřleté děti (od dalšího roku i všechny tříleté). Na nějaké spádové školce by ho tedy přijmout měli.
A toto je schvalene? Nebyl to jen navrh?
@Cuddy píše:
Já mám pocit, že loni nějak kolem prázdnin to schválili, ale jistá si tím nejsem…
@zrcadlo Osobne si myslim, ze to byl jen navrh, ale mozna se pletu.
@zrcadlo píše:
Mi zas znama, ktera dela na vesnicke skolce, v sobotu rikala, ze oni maji nove od letos dane, ze musi vzit nove i 2,5r.ale ze prednostne proste budou brat deti s te obce. Ze tam za praci dojizdi maminy z mesta, tak si vozi i sve deti tam do skolky coz blokuje mista mistnim deckam. Pristavila se ted nova trida, jen hrstka odejde do skoly do malotridky. A ja ji rikam, ale oni maji povinnost vzit predskolaky od zari prednostne a pak ten zbytek. Tak to mi tvrdila no, ale i ty 2,5r.maji mit zajistene mista, tak nevim, jak to maji, kolik se jich dostane. Asi co skolka jine pravidla.
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikož je dítko narozené 1.7., tak pochybuju, že by ho od dne 3. narozenin někam nacpala do školky
Tak třeba u nás je prázdninový provoz, takže by to teoreticky šlo.
@24Martina píše:
@myskalucka jemu bude 5 na začátku října, takže není bran jako predskolak a modlení je na místě
@Cuddy píše:
Ano, toto platí Zákon č 178/2016 Sb., kterým se mění zákon č. 561/2004 Sb.12. V § 34 se na konci odstavce 3 doplňuje věta „Do mateřské školy zřízené obcí nebo svazkem obcí se přednostně přijímají děti, které před začátkem školního roku dosáhnou nejméně čtvrtého roku věku, pokud mají místo trvalého pobytu, v případě cizinců místo pobytu, v příslušném školském obvodu (§ 179 odst. 3) nebo jsou umístěné v tomto obvodu v dětském domově, a to do výše povoleného počtu dětí uvedeného ve školském rejstříku.“.
@myskalucka píše:povinnost pokud to umožní místo
@24Martina : u nás na P4 mají dokonce povinnost přijmout 4lete děti od 1.9.2017, viz článek :
http://www.praha4.cz/…-ditete.html
@Cuddy píše:
ano, schválené, od 1.9.2017 mají školky povinnost brát čtyřleťáky( ovšem pokud to kapacita dovolí) od roku 2018 třílěťáky a os 2019 i dvouleťáky…
@terinka4444 píše:
ano, schválené, od 1.9.2017 mají školky povinnost brát čtyřleťáky( ovšem pokud to kapacita dovolí) od roku 2018 třílěťáky a os 2019 i dvouleťáky…
Pokud to kapacita nedovolí, musí být čtyřleté dítě přijato do jiné školky. Pokud o to tedy rodiče stojí.
@niiina píše:
Pokud to kapacita nedovolí, musí být čtyřleté dítě přijato do jiné školky. Pokud o to tedy rodiče stojí.
ježiš marjá, to jsou fakt tak protichůdné informace odevšad, to by se z toho jeden pominul, prý ne, prý obec nemá povinnost zajišťovat náhradní školky v případě nedostatečné kapacity. No já jsem fakt ráda, že mám odrozeno, nějak překlepu ten předškolní ročník a končím.
@terinka4444 píše:
ježiš marjá, to jsou fakt tak protichůdné informace odevšad, to by se z toho jeden pominul, prý ne, prý obec nemá povinnost zajišťovat náhradní školky v případě nedostatečné kapacity. No já jsem fakt ráda, že mám odrozeno, nějak překlepu ten předškolní ročník a končím. [/citaceTak k tomu už fakt nebudu nic dodávat. Jen doufám, že se tak vaše obec nestaví i k povinně vzdělávaným předškolákům.
@lleennttiillkkaa píše:
Tak třeba u nás je prázdninový provoz, takže by to teoreticky šlo.
Tak u nás taky je, ale tím, že sakra omezený, tak tam nevezmou nikoho, kdo už předtím nechodil.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.