Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji hezký večer všem, čekáme na vyšetření ale už je to v podstatě jasné. Syn je hyperaktivní. Na internetu je toho hodně a tak se obracím sem. Už párkrát jsem sem psala ohledně toho že syn někoho bije. Začla jsem to víc zkoumat a zjistila jsem já i okolí že to ani nedělá tak že by chtěl jako že se začne nudit a začne dělat hlouposti. Nebo třeba utíká, nedívá se a povalí druhé dítě k zemi. Nedělá to ale naschvál. Potom z toho má výčitky a je mu to líto. Je ale jako neřízená střela, nevnímá, nesoustředí se a nedokončí úkoly které mu byly zadány do konce. Je neuhlídatelný. Snažím se mu vše vysvětlovat, pomalu a srozumitelně na něj mluvit. Občas pochopí ale většinou se nesoustředí. Procvičuji s ním i soustředění ale vidím, že by vážně potřeboval nějak k tomu nakopnout. Jsem nešťastná když vidím jak okolí i sobě ubližuje a chci mu nějak pomoci. Četla jsem o lécích na ADHD. Našla by se tu maminka která má dítě ADHD a nějaké léky zkusili? Napsala třeba + i - léků? Byla bych moc ráda. ![]()
Mám ADHD dítě, jestli budu umět odpovím, ptej se…
ale víš tvuj postoj je pro mě zvláštní - ještě nemáte ani konečnou diagnozu " razítko" a ty už přemýšlíš o lécích? První čím musíte začít je terapie ![]()
Jinak my to - zatím- zvládáme bez léků tak zkušenosti napíše třeba někdo jiný
No máme v rodině psychologa a ten řekl že syn je na 95% ADHD. Terapií samozřejmě začneme. Ale chci se informovat i o lécích. ![]()
Nevím, kolik synovi je, ale zkus si najít něco o EEG biofeedbacku. My chodíme se synem už rok (tedy trochu z jiných důvodů), ale zrovna ADHD je jedna z hlavních věcí, na co by měl pomoci. Osobně bych se lékům snažila vyhnout za každou cenu.
Máme též doma jeden takový exemplář, tak se klidně ptej..
První co ale udělej- nech si potvrdit řádnou dg, zajdi do knihovny, tam je spousta knížek s radami jak na dítko s poruchou pozornosti, jsou tam i hry a jak rozvíjet grafomotoriku a soustředění, taky si ujasníš jak mu to funguje v hlavince. Léky jsou až to poslední
Máme též doma jeden takový exemplář, tak se klidně ptej..
První co ale udělej- nech si potvrdit řádnou dg, zajdi do knihovny, tam je spousta knížek s radami jak na dítko s poruchou pozornosti, jsou tam i hry a jak rozvíjet grafomotoriku a soustředění, taky si ujasníš jak mu to funguje v hlavince. Léky jsou až to poslední
@Mllucinka píše:
No máme v rodině psychologa a ten řekl že syn je na 95% ADHD. Terapií samozřejmě začneme. Ale chci se informovat i o lécích.
víš co je nejhorší? Dg od oka a Dg v rodině
Vše se má dělat pořádně, aby to dobře dopadlo