Duben - klíště

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2346
5.4.16 19:16

Duben - klíště

Ahojky maminky, jsem tady na radu, jsem šílených nervák a o těchto věcech vím málo, sama jsem měla asi 2 klíšťáky za svůj život. Dnes jsem našla dceři v uchu klíště, o víkendu jsme byli v lese, děti jsem prohlížela a nic jsem nenašla, dnes byla malá ve školce, takže mohla klíště čapnout i tam. Vyndala jsem vytočením celé klíště, vydesinfikovala před i po, Klíště nacucané bylo jen malinko, jsem šíleně v nervu kdyby něco náhodou, abych to včas poznala :( myslíte že už ji klidně mohlo nakazit? vím že se traduje že po nějakou dobu přisání klíště neinfikuje - ufff, tyhle situace :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.4.16 19:22

@cezet nádech, výdech.. toho ještě bude. Sleduj místo, kdyby něco, objeví se tam okolo flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3526
5.4.16 19:30

Nechci tě zbytečně strašit, ale já měla klíště a neobjevil se žádný flek, přesto mě mamka donutila jít na testy - pro jistotu a nakažená jsem byla. Takže bych počkala měsíc a malou na test poslala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina321
5.4.16 19:32

@cezet malej ho měl v roce, ani nevím odkud, v žádný extra trávě se nepohyboval. Jen jsme ho vyndali, tak měsíc jsem dávala na místo pozor plus jestli nemá teplotu. Naštěstí to bylo ok. Vím že kámoška to klíště schovala a posílala někam na rozbor.

• Citovat
  • Upravit
4992
5.4.16 19:33

@cezet Jj, jak píše @martina.se, kdyby něco, místo okolo zarudne, každé přisání může infikovat a nemusí to být zrovna klíště…
Ponaučení: okamžitě koupit a používat sprej proti klíšťatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.4.16 19:37

@cezet syn ma 2,5roku a uz stihl mit tri klistata :roll: jsme na vesnici, no. nijak jsem neplasila, vyndala, vydesinfikovala, co vic zmuzes? napsala jsem si to do kalendare, sledovala, kdyby se delo něco zvláštního nebo flek nebo něco, at aspoň vime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
5.4.16 19:41

To se musí sledovat, můj syn měl vcera malé klíště na hlavě ve vlasech. Taky jsme celý vyděšený. Bylo tak malé že by z něj ani snad rozbor neudělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
5.4.16 19:42

@peta81 čím desinfikujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.4.16 19:53
@Teeeri píše:

Já klasika septonex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21895
5.4.16 20:02

K desinfekci se doporucuje neco s jodem, treba Betadina. Desinfikovat az po vytazeni. U boreliosy bohuzel, flek byt vubec nemusi, ma ho jen hrstka vyvolenych, kterym pomuze v casne diagnostice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 20:09
@Lucie008 píše:
Nechci tě zbytečně strašit, ale já měla klíště a neobjevil se žádný flek, přesto mě mamka donutila jít na testy - pro jistotu a nakažená jsem byla. Takže bych počkala měsíc a malou na test poslala.

to by se člověk uběhal :nevim: navíc u dětí mívá např klíšťovka vesměs klidný průběh, průšvih je to u dospělých :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
5.4.16 20:10
@Teeeri píše:

betadinkou ci jodisolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.4.16 20:12
@martina.se píše:
to by se člověk uběhal :nevim: navíc u dětí mívá např klíšťovka vesměs klidný průběh, průšvih je to u dospělých :nevim:

Děkuju moc, také jsem tohle slyšela, především si myslím, že ty nejhorší fáze jsou u zanedbaných případů. Klíště mám i shované kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.4.16 20:15
@cezet píše:
Děkuju moc, také jsem tohle slyšela, především si myslím, že ty nejhorší fáze jsou u zanedbaných případů. Klíště mám i shované kdyby něco.
;) jo, u dětí je většinou fakt mírný průběh. U dospělých je to mnohem horší.. kdyby mělo dítko např za měsíc teplotu a rádoby virózu, vzpomeň na klíště.. ale určitě bych neplašila předem :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
5.4.16 20:17
@martina.se píše: ;) jo, u dětí je většinou fakt mírný průběh. U dospělých je to mnohem horší.. kdyby mělo dítko např za měsíc teplotu a rádoby virózu, vzpomeň na klíště.. ale určitě bych neplašila předem :hug:

Děkuji moc, holky já vím, že jsou to jen písmenka, ale tak vždycky mi tady poradíte, jsem šílený plašan no :( ale né zas takový že bych musela letět k Chocholouškovi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí