Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@martina.se píše:jo, u dětí je většinou fakt mírný průběh. U dospělých je to mnohem horší.. kdyby mělo dítko např za měsíc teplotu a rádoby virózu, vzpomeň na klíště.. ale určitě bych neplašila předem
Děkuji moc, holky já vím, že jsou to jen písmenka, ale tak vždycky mi tady poradíte, jsem šílený plašan no
ale né zas takový že bych musela letět k Chocholouškovi ![]()
@cezet píše:
Děkuji moc, holky já vím, že jsou to jen písmenka, ale tak vždycky mi tady poradíte, jsem šílený plašan noale né zas takový že bych musela letět k Chocholouškovi
@cezet Jako bys mluvila za mě
Totéž u dcery: o víkendu v lese, dva dny ve školce, dnes klíště (u mě teda na krku)… hele upřímně, nakažených klíšťat je málo, encefalitid byly v roce 2014 v celé Praze TŘI případy a nakažení v dubnu je velmi vzácné i celorepublikově. Takže jsem si řekla, že pravděpodobnost je minimální, a pouštím z hlavy. Jinak bych se totiž musela zbláznit.
@Slečna Ferka píše:
@cezet Jako bys mluvila za měTotéž u dcery: o víkendu v lese, dva dny ve školce, dnes klíště (u mě teda na krku)… hele upřímně, nakažených klíšťat je málo, encefalitid byly v roce 2014 v celé Praze TŘI případy a nakažení v dubnu je velmi vzácné i celorepublikově. Takže jsem si řekla, že pravděpodobnost je minimální, a pouštím z hlavy. Jinak bych se totiž musela zbláznit.
To jseš dobrá, chtěla bych kousek z tebe, taky si myslím, že dva dny to pustím z hlavy, poznámku mám ale víš jak ten první den… ufff snad bude ok.
Jinak borelie se z testů zjistí až po dvou měsících. Takže až v případě, že by byly příznaky potom…
Já tě chápu, ale jak moc. Taky mám z těhle mrch hrůzu největší.
Chytnout mohla, uvidíš. Teď nic nevyřešíš, projevuje se to později.
Ale nevybereš si. Dcerka měla boreliozu a očividně klíště neměla. Ale poštípali ji takový ty (my říkáme) muňky - u řeky.
Přeji, ať je OK.
@Aries6 píše:
Já tě chápu, ale jak moc. Taky mám z těhle mrch hrůzu největší.
Chytnout mohla, uvidíš. Teď nic nevyřešíš, projevuje se to později.
Ale nevybereš si. Dcerka měla boreliozu a očividně klíště neměla. Ale poštípali ji takový ty (my říkáme) muňky - u řeky.
Přeji, ať je OK.
a jak jste to poznali? děkuji moc ![]()
@cezet Udělalo se jí kolo kolem krku. Můžu poslat do sz zprávu. My mysleli, že je to jen otlačené, ale za pár dní bylo jasné, že ne. Zvětšovalo se to. Pošítpalo jí to na hlavě.
@Aries6 píše:
@cezet Udělalo se jí kolo kolem krku. Můžu poslat do sz zprávu. My mysleli, že je to jen otlačené, ale za pár dní bylo jasné, že ne. Zvětšovalo se to. Pošítpalo jí to na hlavě.
díky moc. Dyžtak jo, díky, at vidím ![]()