Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zakladatelko viděla jsi včera Výměnu manželek? Dítěti neustupovat, to je cesta do pekla.
@Tereza1986 píše:
Zakladatelko viděla jsi včera Výměnu manželek? Dítěti neustupovat, to je cesta do pekla.
Amen sestro
jenže u nás je to stejný, malou jsem v tom poznávala. Chová se podobně
@Helca729 píše:
Prosím ještě jednou a od začátku diskuze, reagovat jen na poslední příspěvek je docela hloupé.
Já jí četla, neboj
Já s Bohunkou souhlasím. A přesně - včera Výměna, mám doma podobnýho „haranta“ jo jsem měkká a důslednost moc nejde, žijeme tu i s našima, takže co nedovolím já zcela jistě dovolí někdo jiný. Jen nemám zapotřebí to krýt nějakou „diagnózou“
Ale zase musím říct, že povaha samozřejmě dělá taky hodně. Já byla dítě pecka, bezúdržbová
Malá je prostě tvrdohlavá akční hysterka.
@Run píše:
Ale zase musím říct, že povaha samozřejmě dělá taky hodně. Já byla dítě pecka, bezúdržbováMalá je prostě tvrdohlavá akční hysterka.
Já byla cholerik, tatínek cholerik, geny jsou nemilosrdné.. ![]()
Já teda nevím, ale nemáte na 3 leté dítě trochu velké nároky? To, že odpoví na otázku, jak se měl ve školce, že měl maso, tak prostě to chtěl zrovna vypíchnout. To, že ho nebaví hledat v knížce pruhovaný balón v domečku, naprosto chápu. Kdo u Dr. z dětí spolupracuje? Koho baví čekat v čekárně bez hraček? KOho by bavil hodinový výslech u doktorky? Atd. atd…Tohle nebere ani klidné děti, natož trochu divočejší…A to prosím maxi. divocha vlastním. Rozhodně není nevychovaný, nechápu, co za indicie zakladatelka napsala, že tak usuzujete. Nechte ho žít, objevovat svět. Možná je ve školce hodnější, protože má víc prostoru. 3 leté dítě opravdu nemusí umět písmenka a barvy. Tím, že nad ním učitelka mávne rukou jen dokazuje, že ví, že je na dlouhé udržení pozornosti malý. Pokud budeme dětem pořád něco přikazovat, hučet do nich, tak vypnou, kdo by to neudělal…Vaše 3leté dítě je naprosto normální. Přála bych Vám zažít den s naším synem, to byste se šla asi věšet, opravdu. A to, že není jako brácha, tak to je snad taky normální. Ve vašem popisu nevidím ani hyperaktivní dítě, prostě úplně normálně zdravé dítě v období vzdoru. Buďte ráda, že není uťáplý a nelekne se každýho bububu a umí si už teď říct svůj názor a vyjádřit své emoce. Jednou se mu to bude móóóóc hodit.
@Adinka_2012 píše:
Já teda nevím, ale nemáte na 3 leté dítě trochu velké nároky? To, že odpoví na otázku, jak se měl ve školce, že měl maso, tak prostě to chtěl zrovna vypíchnout. To, že ho nebaví hledat v knížce pruhovaný balón v domečku, naprosto chápu. Kdo u Dr. z dětí spolupracuje? Koho baví čekat v čekárně bez hraček? KOho by bavil hodinový výslech u doktorky? Atd. atd…Tohle nebere ani klidné děti, natož trochu divočejší…A to prosím maxi. divocha vlastním. Rozhodně není nevychovaný, nechápu, co za indicie zakladatelka napsala, že tak usuzujete. Nechte ho žít, objevovat svět. Možná je ve školce hodnější, protože má víc prostoru. 3 leté dítě opravdu nemusí umět písmenka a barvy. Tím, že nad ním učitelka mávne rukou jen dokazuje, že ví, že je na dlouhé udržení pozornosti malý. Pokud budeme dětem pořád něco přikazovat, hučet do nich, tak vypnou, kdo by to neudělal…Vaše 3leté dítě je naprosto normální. Přála bych Vám zažít den s naším synem, to byste se šla asi věšet, opravdu. A to, že není jako brácha, tak to je snad taky normální. Ve vašem popisu nevidím ani hyperaktivní dítě, prostě úplně normálně zdravé dítě v období vzdoru. Buďte ráda, že není uťáplý a nelekne se každýho bububu a umí si už teď říct svůj názor a vyjádřit své emoce. Jednou se mu to bude móóóóc hodit.
Moc Dekuju,
tohle jsem asi potrebovala si precist ![]()
@ajoch Presne tak, muj triletak si taky vzdycky dosahne sveho brekem, napriklad v parku, kdyz ma cizi dite nejakou hracku a on jic che, nebo chce jet po toboganu prvni a nemuze, zacne rvat, ale tak srdceryvne, ze ostatni maminky hned spechaji a peskuji vlastni deti, at toho meho pusti nebo mu pujci hracku.
Nemyslim si, ze by to bylo spatnou vychovou, na vyzadovani veci brekem jsem doma nereagovala nikdy, ale proste ma takovy charakter, kde jine dite pokrci rameny a ztrati zajem nebo to vzda, ten muj zapoji vsechny sily a mozna to pro nej je opravdu takove trauma, ze spusti ten plac. Ve trech letech si nemyslim, ze by to delal cilene, ale samozrejme pracujeme na tom, aby se naucil ovladat, ustoupit, brat ohled na ostatni, chvili pockat atd. Tu cilevedomost a rozhodnost jit si za svym bych ale zase nerada nejak zadusila. Holt kazde dite ma jiny charakter, nekteri rodice maji holt poslusne dite a mysli si, buhvijaky to neni jejich vychovny uspech, ale houby s octem…
@Tereza1986 Dite soustavne zaslapavat a neustale ho nutit slepe poslouchat, je jeste vetsi cesta do pekla.
Predstavte si takoveho pubertaka, kteremu odmalicka vtloukali do hlavy „ty nerozhodujes, delej, co se ti rekne“ a prijde k nemu nejaky, co ho zacne hecovat, at kouri, at se opije, at jde ukrast neco do obchodu apod…
A dale, zakazane ovoce nejvic chutna - cim vic zakazu a trestu na dite, tim bude zlobivejsi. Proste to bude pokouset porad a porad. A cim vic uslysi, jaky je neposlusny, zlobivy atd. tim min vycitek bude mit, protoze si rekne „stejne jsem takovy, tak co bych se snazil o lepsi chovani“.
Jako jasne ze ho musim naucit ohleduplnosti, spolupraci, atd. - coz dneska mezi lidmi zoufale chybi. Jestli to nebude tim, ze uz k tak malym detem se rodice chovaji zbytecne drsne - jak z nich pak maji vyrust osoby schopne naslouchat a brat v potaz prani druheho, kdyz jako malym se jim toho nikdy nedostavalo?