Spaní po obědě, únava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
444
14.4.15 18:41

Spaní po obědě, únava

Holky prosím poraďte. Syn (4 roky) začal chodit v září do školky. Jelikož jsem znovu těhotná a tím pádem na mateřské, tak ho vyzvedávám po obědě. Do nedávna to bylo tak, že jsem ho po obědě vyzvedla, došli jsme domů a šel ještě spát. Syn je hodně aktivní, pořád lítá, chvíli neposedí, takže ten spánek po obědě opravdu potřebuje. Ne třeba každý den, ale obden určitě. Když třeba 2 dny po sobě po obědě nespí, tak je k večeru už přetažený, vzteká se a je protivný. Poslední dobou ale když přijdeme ze školky, tak už se mu spát nechce. Občas ho donutím, ale hrozně vyvádí. Nejradši bych ho nechala spát třeba po, st, pátek ve školce. Ale když to synkovi navrhnu, tak ve školce spát nechce (jinak se mu tam moc líbí). Mám pak výčitky, že jsem vlastně doma, do práce nechodím a chtěla bych synka nechat do 14hod ve školce. Jak to vidíte? Nemáte někdo podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.4.15 18:44

Když se mu ve školce jinak líbí, tak bych to zkusila. Byla jsem ve stejné situaci, taky těhotná, první dítko ve školce normálně i na spaní. Za zkoušku nic nedáš a nakonec se vám oběma třeba uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
14.4.15 18:53

Nech ho ve školce spinkat, ale hned a vždycky, prostě denně - žádné dělení dnes ne, zítra jo…chce to radikální řez, zavést řád, pravidla, zvyk ;)!Malý si zvykne neboj - jednou si zvyknout bude muset, tak proč ne hned tedˇ? Hlavně neuhýbej…
Až budeš doma s miminem, oceníš to, nebudeš stíhat ho třeba ani vyzvednout odpoledne :mrgreen:!
Spinkat tam nemusí, stačí chvilku poležet - „odpočinout si“…
A hlavně neměj výčitky!!! Proč???
Malý potřebuje kolektiv nebo ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
14.4.15 19:52

Dej ho večer dřív spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
14.4.15 20:16
@Debie píše:
Nech ho ve školce spinkat, ale hned a vždycky, prostě denně - žádné dělení dnes ne, zítra jo…chce to radikální řez, zavést řád, pravidla, zvyk ;)!Malý si zvykne neboj - jednou si zvyknout bude muset, tak proč ne hned tedˇ? Hlavně neuhýbej…
Až budeš doma s miminem, oceníš to, nebudeš stíhat ho třeba ani vyzvednout odpoledne :mrgreen:!
Spinkat tam nemusí, stačí chvilku poležet - „odpočinout si“…
A hlavně neměj výčitky!!! Proč???
Malý potřebuje kolektiv nebo ne???

zase na druhou stranu proč nechávat dítě v zařízení déle než je nezbytně nutné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
14.4.15 20:37

Nechávala bych ho tam spát. Dcerka má 4 roky a stále spí odpoledne. Jsem podruhé těhotná, na neschopence a stále je až do odpoledne tam. Proč ji vyzvedávat po o? Jinak tam spí cca hodinu a přes týden je jí to prostě málo. Je pak protivná, víkendy bývají lepší. To spí aspoň 2h a je v pohodě :) Ale je ráda mezi dětmi, takže tam je, jak nejdéle to jde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
15.4.15 22:05

Za mě teda spaní ve školce ne. Ať si doma jen odpočine u pohádky nebo tak. S tebou:-) Kdyz bude unavený, usne. Nejsem zastánce toho, aby děti byly ve školce „zbytečně“. Však si za celý život kolektivu užiji až dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
16.4.15 09:50

To je těžké. Spát chodí V 20hod. a spí tak do 6 nebo do 6:30. Dávat ho dřív nechci, pře takhle mi to vyhovuje.

Jak jsem těhotná, tak jsem pořád hrozně unavená a když přijdem ze školky potřebuji si také po obědě lehnout. Takže si lehnu a synkovi řeknu, ať si lehne se mnou. On nechce a jde si hrát do pokojíku. Pak třeba za chvilku přijde, lehně si ke mně, jenže vydrží 2 minuty a jde zase pryč :nevim:
Pak je večer úplně vyřízený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
16.4.15 19:29

@terka85 mě třeba syn nespal přes den od roka, nechtěl a já ho nenutila, ale právě byl pak večer velmi unavený, tak jsem ho dávala spát v sedm nebo před sedmou, většinou v sedm už chrněl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
17.4.15 11:15
@terka85 píše:
To je těžké. Spát chodí V 20hod. a spí tak do 6 nebo do 6:30. Dávat ho dřív nechci, pře takhle mi to vyhovuje.Jak jsem těhotná, tak jsem pořád hrozně unavená a když přijdem ze školky potřebuji si také po obědě lehnout. Takže si lehnu a synkovi řeknu, ať si lehne se mnou. On nechce a jde si hrát do pokojíku. Pak třeba za chvilku přijde, lehně si ke mně, jenže vydrží 2 minuty a jde zase pryč :nevim:
Pak je večer úplně vyřízený…

Já si takhle kolikrát lehnu o víkendu s dcerkou po obědě. Přes týden více odpočívám, tak spát přes den nemusím. Jsem ráda, že je ve školce až do odpoledne, ale je to i tím, že ona sama je tam ráda. Sice jde pak ráda domů, ale hraje si s dětmi a tak, doma se sama nudí - i když se zabavíme spolu, není to jako mezi dětmi a s dětmi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí