Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chceme prckovi pořídit kolo ke 4. narozeninám a váhám, jesli jít raději do nového Leader Fox (cenově kolem 3500,–) nebo raději Specialized či Superior, ale z druhé ruky? Ten je totiž nový za více jak 5 tisíc a to je pro nás už hodně. Strop máme těch 3500,–
@Janik82 Je to úplně jedno. Tyhle kola nemají žádné přehazovačky a jiná udělátka co by se dala zničit, takže klidně ojeté. Acelkově mezi nimi výrazné rozdíly nejsou, krom značky ![]()
@Janik82 vzala bych prcka do obchodu a koupila mu to kolo, ktere mu sedne a hlavne ktere bez problemu uslape. Na znacku bych moc nekoukala…
@Ainy píše:
@Janik82 Je to úplně jedno. Tyhle kola nemají žádné přehazovačky a jiná udělátka co by se dala zničit, takže klidně ojeté. Acelkově mezi nimi výrazné rozdíly nejsou, krom značky
To je dost blbost - my máme pro čtyřleťáky normální kola s přehazovačkou…
@Janik82 píše:
Chceme prckovi pořídit kolo ke 4. narozeninám a váhám, jesli jít raději do nového Leader Fox (cenově kolem 3500,–) nebo raději Specialized či Superior, ale z druhé ruky? Ten je totiž nový za více jak 5 tisíc a to je pro nás už hodně. Strop máme těch 3500,–
Zkus mrknout po nějakým novým značkovým kole, ale ze starší kolekce - taková kola se prodávají o dost levněji.
@mona77 A co mají za kola? Já to beru tak, že standardně rostlé čtyřleté dítě jezdí na 16" kole a přehazku jsem viděla až na dvacítce ![]()
Koupila bych pouzite. Zezacatku bude kolo za chvilku otriskany.. Teda aspoň u nás to tak je ![]()
@Ainy Jo mají dvacítky - Author energy. Nemám doma ale žádný přerostlý jedince - myslím, že jsou s výškou lehce nad průměrem.
Pokud bude zakladatelka kupovat něco menšího, tak bych klidně šla do nějakýho ojetýho - hlavně hlídat váhu.
@mona77 Tak ono záleží jak to má stavěný rám, ale já teda čerstvě čtyřleté dítě na dvacítce ještě neviděla
My ji kupovali starší v sedmi letech, když měla 118 cm. A hlavně teda předpokládám, že zakladatelka mluví taky o 16" kole. Zvlášť pokud se jedná o první kolo, to nevím.
Chcem kupovat 16, tím jediným jsem si jistá, prcek má asi 110 cm, takže myslím, že 16 je ideál.. ty kola, co jsem koukala, mají většinou kolem 9 kg…
Tak to bude akorát
Mám stejně velkého pětileťáka a letos bude mít taky ještě 16 i když jezdí od tří let. Na tu naši dvacítku by se ještě ani nevydrápal a navíc jí ještě bude mít ta starší. Za rok ji zdědí a starší dostal ne 24ku.
Já teda koupila nový Specialized. Protože na bazaru byly samý tak za 3500 někdy i víc. A já mám nový za 4800,– chytla jsem akci. Je jí tři a půl, má 16" ale aby mohla zkusit bez koleček, potřebuje ještě tak pět centimetrů vyrůst.
Jinak zničit se dá všechno. Stačí blbě spadnout a hned je z kola osmička nebo tak něco. Duše můžou být taky v pérdeli a tak..
@Janik82 ahoj! Ted resim uplne stejnou otazku.Jak jste to vyresily? Muzes poradit? Dekuji.