Je problém sezení mezi patami?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4498
10.4.15 09:25

sezení mezi patami

Hledala jsem různě na netu, ale moc nenašla…
Chtěla jsem se optat, zda je problém, pokud si syn (6) sedá na zem jakoby mezi paty…jakoby si sedá z kleku, nohy mu zůstávají patami dozadu a zadek má mezi nimi. Sedá tak odjakživa, až teď jsem byla upozorněna známými, že to moc normální asi není, docela na to koukali. Nemáte někdo s tím zkušenost a řešilo se to nějak u vás po ortopedické stránce? Je to vůbec problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101533
10.4.15 09:27

@korena Pokud nevytáčí špičky ven, tak to nijak výrazně nevadí, problémem je právě to vytáčení nohou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.4.15 09:28

Ahoj,
sedá si tak hodně dětí třeba při hraní :). Zdravé sezení to rozhodně není, uzavírá si tím pánev. Takže připomínat a připomínat. Můj syn to dělá taky, chodíme k fyziopterapeutce z jiného důvodu, ale tohle problém není, jen špatný návyk. Jen mu to připomínej. Ideálně ať sedí na patách nebo v sedu s nohama od sebe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.4.15 09:31
@j.a.n.i1 píše:
@korena Pokud nevytáčí špičky ven, tak to nijak výrazně nevadí, problémem je právě to vytáčení nohou ven.

Asi nejen to, naše malá má jeden kotník vpadavajici a taky to má od ortopeda zakázáný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.4.15 09:32

No, ještě musím prověřit, ale mám pocit, že i ty špičky dává jakoby do strany…celově ten posed působí rozplácle :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
10.4.15 09:34
@mag píše:
Asi nejen to, naše malá má jeden kotník vpadavajici a taky to má od ortopeda zakázáný.

Sezení na patách jako takové, nebo s tou vytočenou nohou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.4.15 09:38
@j.a.n.i1 píše:
Sezení na patách jako takové, nebo s tou vytočenou nohou?

Ale já ani nemyslela sezení na patách, ale právě mezi patama - nohy jsou vedle zadku vzadu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
10.4.15 09:39

Nikdy mě nenapadlo, že to může být špatně 8o. Seděla jsem takhle cca do 15ti, špičky vytočené, paty tak 15cm od těla. Pak mě z toho začaly bolet kolena. Moc neumím turecký sed, tak jsem seděla vždy takhle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.4.15 09:41

@j.a.n.i1 mezi patami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
10.4.15 09:41
@korena píše:
Ale já ani nemyslela sezení na patách, ale právě mezi patama - nohy jsou vedle zadku vzadu ;)

To jo, ale jde o to, jak tam ty nohy jsou, zda jsou opravdu podél tak jako kdyby člověk seděl na nich nebo vytočené ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
10.4.15 09:43

Já jsem tak taky jako dítě často sedávala. Děda mamku strašil, že budu mít křivé nohy. Sice mám malilinko náznak nohou do X, ale nic, čeho by si ostatní hned všimli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.4.15 09:43

@j.a.n.i1 to snad není ani fyzicky možné, ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
10.4.15 09:44

@Petule030 no to je právě ono, má to vliv na došlap. Způsobuje to pronaci.

Příspěvek upraven 10.04.15 v 09:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
10.4.15 09:46
@j.a.n.i1 píše:
To jo, ale jde o to, jak tam ty nohy jsou, zda jsou opravdu podél tak jako kdyby člověk seděl na nich nebo vytočené ven.
@mag píše:
@j.a.n.i1 to snad není ani fyzicky možné, ne :lol:

Taky mi to moc nepříjde možné,…no prostě kolena nemá současně od osy těla ve stejné šíři jako paty vzadu…au, to by snad opravdu nešlo - tzn. kolena vpředu blíže středu ose těla, než jsou paty vzadu,,,prtože opravdu pak je zadkem na zemi, ne třeba jen mírně nad jakože v rozpláclem kleku, to ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
10.4.15 09:47

No nejzdravější to není, značí to přílišný rozsah hybnosti- hypermobilitu -kloubů. což může být na úkor pevnosti svalově-kostního aparátu. snažila bych se odnaučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí