Dá se ubránit reklamám u dětí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13955
8.4.15 07:36

Ty jsi rodic nechces - nekupuj. A ne nemyslim, ze by dite bylo za trapaka ve 4 letech. Ale i za nas prece byli nektere veci in a nektere out tak to proste chodi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
8.4.15 07:37

Trapák 8o :mrgreen: to leda když to doma říkají rodiče, jinak by na to to dítě nepřišlo. Z toho mi vychází, že trapačka bude ta tvoje známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
8.4.15 07:38

Souhlasim tyhle vyrazy deti opakuji z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.15 07:39

Anonym 1…Taková je doba…Vy jste se na základce nepředháněli?? Já byla šikanovaná spolužákama, že jsem neměla IN oblečení. Dnes dceři kupuji ty hnusy Kitty a spol. ale né předražené…Dneska z Anglie nové tričko koupíte i do 100,– a je IN, protože nechci aby zažila to co já!

• Citovat
  • Upravit
13943
8.4.15 07:39

Nebude trapák. Takhle malé děti ještě tyhle věci nedělí na „ty máš - seš kámoš, ty nemáš - seš trapka, bavit se s tebou nebudu“. Ale je pravda, že to u ostatních dětí uvidí a dřív nebo později to bude chtít taky a bude ti doma smutná brečet, že nemůže mít žádnou Kittynku, nebo jinou postavičku z pohádky :nevim:
Tablet, mobil, počítač - tyhle věci řešíme až teď v druhé polovině první třídy. Tablet dostala, ale má omezený přístup. O mobil žvandrá, dotykáč, protože ho někdo ve třídě má. Ale bylo jí to kategoricky zatrhnuto s tím, že žádný nedostane, protože ho nepotřebuje. A za trapku určitě není. Ten kdo ho má, ale za borce rozhodně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.4.15 07:41

Kluk nosí to, co se mu líbí. Takže nejčastěji triko buď s masinkou tomášem nebo angry birds. Ale měl je už před nástupem do školky. Tablet ani mobil nemá a za trapáka není. Mobil teda chce (ale ne kvůli školce), ale zatím má smůlu.

Školka jeho vkus zatím nijak neovlivnila.

Příspěvek upraven 08.04.15 v 07:42

• Citovat
  • Upravit
11117
8.4.15 07:42

Tak ja Hello Kitty nejak nikdy v zadne reklame nepostrehla (pravda moc na tv nekoukam). a byt tu kocku nemam rada, tak si myslim, ze holcickam se proste libi a kdyz ji vidi u ostatnich, tak ji budou chtit taky.
dala jsi dohromady reklamu a napodobovani okoli. myslim, ze deti vzdycky chteli, co maji ostatni a to i v dobach pred reklamou, tv a komerci. Zabranit tomu asi uplne nejde, akorat muzes dite usmernovat, vysvetlovat, davat sama priklad.

ps: tabletu mame nekolik (manzel ajtak) a starsiho to desne chytlo jednu dobu, tem ma 2,5 a na tablet kasle, radeji si hraje s drevenym vlackem. deti jsou obcas rozumnejsi nez by clovek cekal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kacik1988
8.4.15 07:49

O penězích to není, zrovna nedávno jsme dceři nakoupili plno triček s pohádkovými postavami jedno za 20 Kč od paní po její holčičce :-) Hello Kitty, Krtek, Angry birds atd… Stejně to vezme párkrát na sebe a vyroste z toho tak na co kupovat nový někde za 200,– když za tu cenu jich mám z bazárku na fb deset. Tablet dostala k Vánocům bazarovej za 800 to jí stačí a čtyřleté děti vědí prd jestli stál tolik nebo tolik :kytka:

Myslím že ubránit se tomu nejde, dcera půjde sice do školky v září, ale spousta známých tam děti už má, v naší školce jsou věkově smíšené od tříletých po předškoláky takže nevím jak jinde, ale v naší školce se tomu asi ubránit nelze… Ono je to celkem normální, tohle bylo už za mého dětství :think: Akorát se mění za ty roky věci a jejich cena.

• Citovat
  • Upravit
Kacik1988
8.4.15 07:51

Jinak já Kittynu miluju takže od narození u nás na oblečení vedla :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13955
8.4.15 07:57

@kolik nemluvila jsem primo o obleceni, ale u nas treba frceli " pogy " a kdo nemel kovove hazitko tak byl out. Ano je to blbost srejne jako debilni postavicky na obleceni. Jenze deti to vnimaji jinak.
Edit. Ja svemu diteti taky nechci davat tyhle japonsky zpatlaniny na sebe, ale jen protoze se mi to nelibi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
8.4.15 08:00
@Anonymní píše:
Píši anonymně, aby známá neznala můj nick, snad to nevadí.Jde mi o to, že mám tříletou holčičku, chodí do soukromé školky, my oba s manželem na plný úvazek do práce, tím chci jen říct, že celodenní dětský kolektiv zná, ale samozřejmě mezi dětmi 1-3 roky. Známá mi teď právě začala tvrdit, že se nejde komerci ubránit, že ve státních školkách to přijde vždycky, že ve 4 letech je trapák ten, co nemá tablet, na tričku na čepicích na batozích musí být ty správné reklamní obrázky (hello kitty, transformers, angry birds a další humusy…) a hlavně že za 2 měsíce je už ten dříve trendy obrázek fuj a dítě čve u skříně, že teď musí být jiný obrázek na triku. Já neplánuju kupovat za rok tablet, ani mobil ani drahé komerční oblečení s ošklivými obrázky z reklam a komerčních pohádek. Dá se tomu tedy ubránit nebo moje dítě bude ten trapák, co nemá to, co je IN? Spoustu lidí na takový kraviny přeci nemá ani peníze. U nás není problém ve financích, ale v přesvědčení, že to nemá žádný prospěch a je to vyhazování peněz mnohdy za nevkusné krámy.

ahoj..mé dítě bude trapák 8)

• Citovat
  • Upravit
verulicek
8.4.15 08:02
  • Citovat
  • Upravit
verulicek
8.4.15 08:03

@Šarlota4 ani nevim, co pogy jsou :-D nicméně já jsem nesnášela stádovitost a byla vždy raději dobrovolně out :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
13955
8.4.15 08:10
@verulicek píše:
@Šarlota4 ani nevim, co pogy jsou :-D nicméně já jsem nesnášela stádovitost a byla vždy raději dobrovolně out :jazyk:

To jsou kolecka z kartonu s nejakym motivem. No a hazitkem se muselo to kolecko otocit. :mrgreen: kazdy ten pog mel hodnotu dle toho co na nem bylo za obrazek nebo se trpytil atd. Vzdycky je nekdo kdo jde rad proti proudu a je to v poradku. Jenze nektere deti se boji, ze nebudou mit ve tride kamarady atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.4.15 08:19
@Anonymní píše:
Píši anonymně, aby známá neznala můj nick, snad to nevadí.Jde mi o to, že mám tříletou holčičku, chodí do soukromé školky, my oba s manželem na plný úvazek do práce, tím chci jen říct, že celodenní dětský kolektiv zná, ale samozřejmě mezi dětmi 1-3 roky. Známá mi teď právě začala tvrdit, že se nejde komerci ubránit, že ve státních školkách to přijde vždycky, že ve 4 letech je trapák ten, co nemá tablet, na tričku na čepicích na batozích musí být ty správné reklamní obrázky (hello kitty, transformers, angry birds a další humusy…) a hlavně že za 2 měsíce je už ten dříve trendy obrázek fuj a dítě čve u skříně, že teď musí být jiný obrázek na triku. Já neplánuju kupovat za rok tablet, ani mobil ani drahé komerční oblečení s ošklivými obrázky z reklam a komerčních pohádek. Dá se tomu tedy ubránit nebo moje dítě bude ten trapák, co nemá to, co je IN? Spoustu lidí na takový kraviny přeci nemá ani peníze. U nás není problém ve financích, ale v přesvědčení, že to nemá žádný prospěch a je to vyhazování peněz mnohdy za nevkusné krámy.

Mému synovi je pět, chodí do státní školky a tyhle poměry tam nejsou :nevim:. Asi to tam zatím žádní rodiče nezavedli, protože tohle chování pochází jedině od rodičů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí