Hyperaktivní dítě a školka

Anonymní
19.6.14 18:42

Hyperaktivní dítě a školka

Zdravím všechny maminky, které mají hyperaktivní dítě už ve školce. Ráda bych věděla, jak to zvládáte, jak válčíte, jestli posloucháte stížnosti ze stran učitelek, že děti zlobí at. atd. My nastupujeme v září do školky a už teď z toho mám sevřenej žaludek. Máme doma moc šikovnýho kluka, v podstatě je soběstačnej, oblíkne se, nají se sám i příborem, krásně mluví, ale… Na druhou stranu je to paličák, malej vztekloun. Když si určí program sám, je zlatíčko, vydrží si hrát sám dost dlouho, když chce hraju si s ním, ale jak po něm chcete něco, co on zrovna nechce dělat, je to mazec. S dětma se strká, uzurpuje si hračky sám pro sebe, nechápe slovo ne, to nesmíš a mohla bych pokračovat. Určitě nejsem sama, kdo takové dítě má. Tak co vy a školka?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rozmary
19.6.14 18:51
@Anonymní píše:
Zdravím všechny maminky, které mají hyperaktivní dítě už ve školce. Ráda bych věděla, jak to zvládáte, jak válčíte, jestli posloucháte stížnosti ze stran učitelek, že děti zlobí at. atd. My nastupujeme v září do školky a už teď z toho mám sevřenej žaludek. Máme doma moc šikovnýho kluka, v podstatě je soběstačnej, oblíkne se, nají se sám i příborem, krásně mluví, ale… Na druhou stranu je to paličák, malej vztekloun. Když si určí program sám, je zlatíčko, vydrží si hrát sám dost dlouho, když chce hraju si s ním, ale jak po něm chcete něco, co on zrovna nechce dělat, je to mazec. S dětma se strká, uzurpuje si hračky sám pro sebe, nechápe slovo ne, to nesmíš a mohla bych pokračovat. Určitě nejsem sama, kdo takové dítě má. Tak co vy a školka?

Jak jsi přišla na to, že je hyperaktivní? ADHD děti se sami většinou neoblečou, musíš jim to stokrát zopakovat a stejně to trvá celou věčnost, s jídlem to samé u žádné hry nevydrží, ať už si hrají sami, nebo s někým jiným.

• Citovat
  • Upravit
5257
19.6.14 18:54

Protoze to nezni tak blbe, jako ze je nevychovanej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
19.6.14 18:57

@mona77 Jen se ptám jestli jim to někdo diagnostikoval, protože moje dcera teda je silně nesoběstačná i v devíti letech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.14 18:59
@rozmary píše:
Jak jsi přišla na to, že je hyperaktivní? ADHD děti se sami většinou neoblečou, musíš jim to stokrát zopakovat a stejně to trvá celou věčnost, s jídlem to samé u žádné hry nevydrží, ať už si hrají sami, nebo s někým jiným.

O AHDH jsem si toho dost načetla a není to jenom o hyperaktivitě, ale právě i o vzdorovitosti, paličatosti, urputnosti a podobným. Každopádně jsem si vydupala i pedag. psych. poradnu, kde jsme zrovna dnes byli /chodíme do soukr. školky a ne že by nám byla doporučena, ale…/. Ale ať to budeme nazývat, či jinak, prostě mám doma kluka, kterej je paličatej, vzdorovitej, příkazy nerespektuje. Teď ve školce je na pár dětí dost tet a jedna kterou má rád se mu věnuje skoro jen jemu celý den, ale ve státní je 1 učitelka na 25 dětí. Takže jakousi představu fungování kluka ve škoce mám. Jinak se chová stejně u babičky, dědy, doma, ve školce. Takže je vidět, že to není o lidech, ale prostě je takovej.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
19.6.14 19:04

A co vám řekli v poradně? To že je paličák, vztekloun a urputný neznamená, že je hyperaktivní, má to spoustu jiných příznků. Diagnozu většinou psycholog, nebo psychiatr určí až ve škole.

• Citovat
  • Upravit
107
19.6.14 19:12

Já si myslím, že by jsi si o tom hned první den měla promluvit z učitelkou. Jak se tvůj syn projevuje, z čeho máš obavy apod. Bývá pravidlem, že minimálně první den nového školního roku tam bývají obě dvě ( u nás jsme první týden chodily obě dvě od rána, než se děti trochu adaptují),takže by na tom měl být čas. Prostě, aby jste hned od začátku byly rovnocenými partnery.Ona jako odborník na předškolní děti a ty jako odborník na své dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 19:13
@rozmary píše:
A co vám řekli v poradně? To že je paličák, vztekloun a urputný neznamená, že je hyperaktivní, má to spoustu jiných příznků. Diagnozu většinou psycholog, nebo psychiatr určí až ve škole.

Vlastně nic, co bychom nevěděli, chlap usoudil, že jsme tam neměli ani chodit. Paní v podstatě říkala to samé, co víme. Měla tam kluka cca 15 min. spolupracoval na 2 otázky, pak ho zajímala celá její kancelář, ale paní už ne. Takže závěr je, že je vzpupnej, svůj, do ničeho si nenechá mluvit a cgvíli neposedí. Jinak paní byla v důchodovém věku, taková babka. Jo a také nám poradila, že prý prodavají pln knížek, tak si mám prý nějakou koupit a řídit se jí. No nevím, nevím, čekala jsem od toho teda víc.

• Citovat
  • Upravit
1007
19.6.14 19:15

Kdyby jste bydleli v Praze, tak tam známá bude otevírat školu přímo pro hyperaktivní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
19.6.14 19:20

@rozmary Já mám pocit, že na hyperaktivitu se v této době vymlouvá hodně rodičů.. Někdo prohlásil i o mé dceři, že je hyperaktivní, asi mi něco uniklo.. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.14 19:31
@mona77 píše:
Protoze to nezni tak blbe, jako ze je nevychovanej ;)

No myslím, že vím, jak vypadá nevychovaný dítě a já mám děti dvě, holka je naprostej vzorňák, takže z toho plyne, že dítě vychovat umím. To co umí můj kluk také o nevýchově nevypovídá. Jinak kluk teda 3,5 let umí celou abecedu a čísla až do 10ti, což asi též není moc obvyklé.

• Citovat
  • Upravit
27281
19.6.14 19:57

Sedim si na prstech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
19.6.14 19:59
@Cmochy píše:
Sedim si na prstech…

já taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
19.6.14 20:02
@Anonymní píše:
No myslím, že vím, jak vypadá nevychovaný dítě a já mám děti dvě, holka je naprostej vzorňák, takže z toho plyne, že dítě vychovat umím. To co umí můj kluk také o nevýchově nevypovídá. Jinak kluk teda 3,5 let umí celou abecedu a čísla až do 10ti, což asi též není moc obvyklé.

Hele ja to nemyslim nejak zle.
Mam doma jedno dite taky spatne ovladatelny, jinak sikovny. Druhej je normalni. Ale ten prvni je proste nevychovanej, ac se snazim. Nechtela jsem tim rict, ze ty jsi spatna mama, protoze se nesnazis dite vychovat. Ale nektery deti ty vychove proste odolavaji :D a faktem zustava, ze nevychovany jsou.
Jenze skoro kazdej radsi rekne, ze decko je hyperaktivni misto toho, aby priznal, ze se vychova ponekud nedari :think:. Pritom diagnozu zadnou nemaji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
19.6.14 20:03
@Cmochy píše:
Sedim si na prstech…

klidne sesedni :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin