Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se zeptat zda máte někdo podobné zkušenosti. Jsem v 32. týdnu a zdá se, že z naší holčičky bude obávaný bojovník či co
od včera sebou mele jako blázen. Pořád se protahuje ze strany na stranu - na jedný straně břicha mi vylezou ruce a nohy a na druhý celý zbytek. Je to fakt šílený
Na jednu stranu roztomilý, ale neříká se, že všeho moc škodí???
Přesně vím co myslíš , ale ničeho se neboj to je v pořádku na internetu najdeš dokonce i několik videi s takovýma pohybama kde jsou jak ríkáš vidět ručičky a nožičky
Bud ráda
aspon nebudeš mít žádného lenocha ![]()
Ahojky Luci…my jsem na tom podobně.Já malou taky cítím řádně už od 30.tt,kolikrát se mi malá čímsi sekla pod žebro…oujéé…
Je to malej ďáblík..Sice teď už jsem 41.tt ,(a to už tam podle doktora nemůže mít tolik místa)a zrovna včera jsem byla na monitoru a PA ke mě chodila každý 3 minuty,že co tam to vaše miminko dělá,že to nemůže natočit atd.Pořád to jen chrčelo,že ani srdíčko slyšet nebylo.Upřímně mě trochu vyděsila…ale je tedy pravda že zrovna tu půlhodinku,co mě natáčeli,malá v bříšku dělala psí kusy..Upozornila mě že kdyby to bylo moc časté a nebo moc dlouhé,ať radši přijedeme..
Každopádně tyhle kutálecí stavy v bříšku máme jen párkrát za den,tak snad to bude ok… ![]()
Lucyanna píše:
Ahojky Luci…my jsem na tom podobně.Já malou taky cítím řádně už od 30.tt,kolikrát se mi malá čímsi sekla pod žebro…oujéé…Je to malej ďáblík..Sice teď už jsem 41.tt ,(a to už tam podle doktora nemůže mít tolik místa)a zrovna včera jsem byla na monitoru a PA ke mě chodila každý 3 minuty,že co tam to vaše miminko dělá,že to nemůže natočit atd.Pořád to jen chrčelo,že ani srdíčko slyšet nebylo.Upřímně mě trochu vyděsila…ale je tedy pravda že zrovna tu půlhodinku,co mě natáčeli,malá v bříšku dělala psí kusy..Upozornila mě že kdyby to bylo moc časté a nebo moc dlouhé,ať radši přijedeme..
Každopádně tyhle kutálecí stavy v bříšku máme jen párkrát za den,tak snad to bude ok…
Teda, tak to u vás už to bude každou chvíli
víte co to bude?
Lucisku, jsem 27.tt a prcek si to v bříšku taky viditelně moc užívá.
Taky se hodně často mele. Doktorka na utz se až divila, co tam prcek dělá (a to už někdy ve 13. týdnu
) teď jsme byli na 3D a ten ho ani nebral, jen samé šmouhy.
Ale můžeme být rády, kamarádka občas do prcka dloube, protože celý den spí, tak aby se aspoň čas od času otočil.
no zajímavá diskuze, já mám pohyby od začátku takové dost akční, žádné šimrání a bublinky jsem nezažila, prostě mi jednoho dne poskočila knížka na břiše a od té doby se mi břicho vlní, nadskakuje a to od 18+2 a docela je to někdy už i nepříjemné, takže vidím, že bude hůř
švagrová má hodně živou dcerku, která v břiše byla šíleně akční, na utz nešlo nic měřit, má pár měsíců a je neustále v pohybu, kope nepřetržitě nožičkama, neviděla jsem ji zastavit se krom spánku, takže některé děti jsou takové ![]()
Jéé to znám!
Já cítila pohyby už od 16.tt - prvorodička - už to mi mělo napovědět, že tohle dítko prostě žádnej klidnej lenoch (jako já) nebude, ale že bude nejspíš po tatínkovi - chvíli neposedí a když už, tak rozhodně ne v klidu
No všichni mi říkají, že se mám na co těšit, tak jsem už moc zvědavá. Když se mi protahuje do stran, je to fakt mooooc příjemný
naštěstí žebra ještě neobjevilo
To že mimču ubývá místa je sice fakt, to naše se ale evidentně nehodlá nechat omezovat ![]()
Jinak taky mě občas napadalo, jestli je to ještě v normě, kolikrát se vydrželo bolestivě vrtět třeba dvě hodiny a byly i dny, kdy jsem měla pocit, že snad vůbec nespí..
Sharlotte píše:
Jéé to znám!Já cítila pohyby už od 16.tt - prvorodička - už to mi mělo napovědět, že tohle dítko prostě žádnej klidnej lenoch (jako já) nebude, ale že bude nejspíš po tatínkovi - chvíli neposedí a když už, tak rozhodně ne v klidu
No všichni mi říkají, že se mám na co těšit, tak jsem už moc zvědavá. Když se mi protahuje do stran, je to fakt mooooc příjemný
naštěstí žebra ještě neobjevilo
To že mimču ubývá místa je sice fakt, to naše se ale evidentně nehodlá nechat omezovat
Jinak taky mě občas napadalo, jestli je to ještě v normě, kolikrát se vydrželo bolestivě vrtět třeba dvě hodiny a byly i dny, kdy jsem měla pocit, že snad vůbec nespí..
jo jo, tak to přesně myslím ![]()
No už jsem z toho taky pěkně nervózní…
každopádně to bude holčička…Laura
a když to nepřijde do pátku,tak nás budou vyvolávat-přesně to co jsem nechtěla,takže se každej den modlím ať už mi prdne voda
Normálně se už ani nebojím porodu,jen už to chci mít za sebou…
Jo ještě cesta autem bývá zajímavá, to se jí asi vyloženě nelíbí, protože kope jak zběsilá a když mi do toho stvrdne břicho..
Já jsem člověk, co se snaží brát vše s nadhledem, ale tuhle mě - blba - napadlo, že jak tam má málo místa a hodně se mele, aby se neomotala pupečníkem
Normálně si takovýhle myšlenky zakazuju, ale ten strach o ty naše mimča je asi naprosto přirozený a potlačit to úplně nejde.. Zase si říkám, že je to lepší, než kdybychom je necítily, to bych byla nervozní asi víc ![]()
Mimochodem, teď mi tak láskyplně dloube, že mám dojem, že se mi za chvíli vyvalí bok
uff..
To mě se během dopoledne jí podařilo asi tak na hodinku uspat a byl chvíli klídek, ale jinak je to mazec. No dává o sobě vědět - prostě už nejsme dva ale tři ![]()
Hyperaktivita dítěte znamená: lehká mozková disfunkce a porucha pozornosti
ovlivňují ji: nízká porodní váha
užívání drog a alkoholu
genetické vlivy
infekční onemocnění matky v těhu
porucha centrálního nerv. systemu
Nevím, proč maminky používají, když se chtějí pochlubit, jak je jejich dítě živé , slovo hyperaktivita. ![]()
Jenika píše:
Hyperaktivita dítěte znamená: lehká mozková disfunkce a porucha pozornostiovlivňují ji: nízká porodní váha
Nevím, proč maminky používají, když se chtějí pochlubit, jak je jejich dítě živé , slovo hyperaktivita.
užívání drog a alkoholu
genetické vlivy
No a já zase nevím proč někomu vadí, že si někdo jiný chce vyměnit prostě jen zkušenosti. Myslím, že ani u jedné z nás tu nejde o chlubení.
Ale děkuji za výklad slova hyperaktivita. ![]()
Jenika píše:
Hyperaktivita dítěte znamená: lehká mozková disfunkce a porucha pozornostiovlivňují ji: nízká porodní váha
Nevím, proč maminky používají, když se chtějí pochlubit, jak je jejich dítě živé , slovo hyperaktivita.
užívání drog a alkoholu
genetické vlivy