Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám tetanii od minulého roku a v dost velkém rozsahu. Zkoušela jsem se z toho dostat vším možným (doktoři, léčitelé, prášky) až letos v únoru jsem našla přírodní sirup, který mne z toho dostal
). Do ledna jsem brala denně 6 prášků magne B6 a i tak se mi 1× za měsíc záchvaty vracely. Od února beru pravidelně jeden přírodní lék a záchvat se mi od té doby nevrátil a cítím se zcela zdravá. Ten lék je fakt zázrak a jelikož je přírodní tak do sebe aspoň netlačím chemii. Jestli budete mít někdo o sirup zájem napište mi nebo zavolejte, seženu vám ho. 777572078, iveta. cikanova@seznam.cz Přeji pěkný den. Ivet
Ahoj, oživuji tuto diskuzi, protože mám dotaz. Před 10 dny jsem zažila svůj první záchvat tetanie v životě. Přišel zcela nečekaně, podle dr. to byla hyperventilační tetanie, přivodila jsem si ji obrovskými záchvaty dlouhotrvajícího kašle, k tomu se přidaly nějaké další faktory (nevyspání, hodně práce atdd atd) no a bylo to tady. Nejsem žádný nervák ani psychicky labilní, nemám sklony k depresím, žádné problémy ani doma ani v práci, prostě to nepřekvapilo jen mě, ale i veškeré okolí, protože platím spíše za energického, pozitivně myslícího a veselého tvora.. no, to je ted už jedno, záchvat přišel, nebyl pravděpodobně nijak silný, ale protože jsem netušila, o co jde, přijela záchranka, napíchli mi hořčík a udělalo se mi dobře. Od té doby jsem na nemocenské, protože jsem strašlivě unavená a - konečně se dostávám k jádru pudla - mám pořád závratě, točí se mi hlava, od rána do večera, stále a pořád. je to hrozně nepříjemné, mám takové povolání, že s tímhle do práce nemůžu, na druhou stranu se bojím, že bych mohla přijít o místo, nastoupila jsem na nový flek po mateřské, smlouvu mám na určito a mám obavy, aby mi ji prodloužili, když jsem se takto uvedla.. od kolegyně jsem slyšela, že motání hlavy po zácvhatu je normální a rekonvaůescence je opravdu dlouhodobá, proto se chci zeptat těch, kteří tetanii mají, jestli je to opravdu pravda? Byla jsem na orl, jestli mám v pořádku vnitřní ucho (měla jsem hroznou hnisavou rýmu k tomu kašli), ale to je ok, příští týden jdu na neurologii.. netuším, co by mi tam měli zjistit? Únava je sice nepříjemná, kor když na ni nejsem zvyklá, sedím doma, nic moc nedělám, občas se prospím a stejně jsem pořád absolutně bez energie.. Ale to točení hlavy je daleko horší, opravdu na houby ![]()
Motani hlavy po jedinem zachvatu hyperventilacni tetanie normalni neni. Ale je to pomerne bezny priznak zablokovane krcni patere. jak se ti toci hlava - jako na kolotoci dokola, nebo to semtam houpne ze strany na stranu?
Ahoj, doufala jsem, že se ozveš třeba ty ![]()
Motá se mi hlava opravdu jako na kolotoči, někdy více, někdy méně, jako po opici.. už jsem vysledovala, že když se špatně vyspím, je to horší. Nebere mě to na žádnou stranu, ale je to soustavný stav od rána do večera. Jsem hodně citlivá na světlo a třeba i na televizi nebo pc se mi špatně dívá, jsem pořád jakby tak trošku vyklepaná a nekoordinovaná, ne nijak moc, jen ve srovnání oproti normálnímu stavu. Na zvracení mi není, jím normálně, nic mě nebolí.
Zablokovaná krční páteř - nikdy jsem žádný problém se zády neměla, ani mě záda, natož tak krk, nebolely.. myslíš, že to může být ono? Nemusí to vykazovat nějaké příznaky? No, uvidí se asi na té neurologii..
Pudlo, ještě dotaz.. je i hyperventilační tetanie psychického původu? Nebo je to prostě opravdu jen „otrava těla kyslíkem“ bez nějakého jiného zapřičinění… přemýšlím pořád nad tím, protože mi nejde do hlavy, jaktože se mi to přihodilo, když se mám v životě jak prase v žitě, jsem šťastná a spokojená, všechno klape.. ano, jsem trochu nevyspaná, ale která pracující matka není, to jsem od doby, co mám děti
necítila jsem se nijak více unavená než normálně, žádné varovné signály předem nebyly.. nechápu, že najednou je ze mě hroutící se psychouš, když k tomu nemám sebemenší důvod ![]()
Ahoj, třeba mi tu někdo odpoví.
U mě se ta tetanie stala jednou na začátku května. Nevěděla jsem, co se se mnou děje, nebála jsem se, že mám infarkt ani nic jiného, ale jsem zvyklá na nízký tlak a jak mi vyletěl tlak i tep, tak jsem si sedla na zem a seděla a čekala. Dost mě to sebralo fyzicky, po tom následném třesu jsem měla hroznou slabost nohou a celkově to bylo děsný. Nevím bohužel, jestli to u mě vyvolalo fyzické vypětí - ten týden před jsem intenzivně cvičila, nebo i psychika k tomu. Ale výrazné starosti krom dětí nemám.
Jak píše anonym výše, tak jsem od té doby dost unavená a i když se mi to pak stalo ještě jednou ale v menší míře, tak to bylo zase v den, kdy jsem byla fyzicky víc vyčerpaná.
Nevíte, jestli to někdy přestane, já totiž vůbec nevím, co te´d. Nevím, jestli cvičit protože pochopitelně to mám s tím spojené. Léčím se s hypo ŠŽ a ještě mi tělo urychlují léky, tak to bylo možná spojení náročné fyzické aktivity + léků. Fakt nevím, ale jestli někdo víte jak na to, tak poraďte. Taky mě odvezla nakonec záchranka, ale tam mi nedali ani ten hořčík a řekli, že na mě nic nevidí. Což jsem chápala, protože jsem jinak po všech stránkách zdravá. Akorát, že mě doktorka v tu chvíli spíš potopila, že proč jsem tam jezdila. ![]()
A taky jak je napsáno výše. Jsem spokojená, sem tam nervíky s dětma, v práci, zrkátka normální život. Ale prý to může být stresem z minulosti, který jsem zvládala.
Ahoj všichni, mám podobný problém co vy tady-hypervenilační tetanii, přišlo to jako blesk z čistého nebe, nejdříve se mi udělo zle v autě, bylo příšerné vedro, bušení srdce, třes, mravenčení rukou i nohou, odvezla mě záchranka…doma jsem v pohodě, ale jak vyjdu sama ven, začne mi všechno nanovo..vypadá to tak na psychiatra
lékařka mi předepsala lexaurin, pak lék asentra…jsem z toho úplně nešťastná ![]()
Mam dotaz. Nemate nektera zkusenost s timto? Mam tetanii, beru jen obcas magnosolv, nemivam zatim zachvaty, spise se u me stridaji problemy po cely den - motani hlavy, unavenost, knedlik v krku, buseni srdce, bolest na hrudi, brneni… Na Stedry den se mi najednou zacslo obtizne dychat, obcas jsem tyto stavy dusnosti mela, treba par hodin, vetsinou pak po uklidneni vymizely. Ted uz mi to trva treti den. Dusnost, citim se jako v uzavrene bubline, jakobych mela malo kysliku… Ale ze to trva tak dlouho? Snazim se byt v klidu, ale uz me to zacina znervoznovat a bojim se, jestli se opravdu jedna o tetanii… Bylo dost stresu, tak bych se ani nedivila, ale posledni dobou jsem to uz dost zvladala, naucila se na to nemyslet… A ted tohle
Jsem trochu nachlazena, v noci bolest v krku, pres den pouze ryma, myslite ze to treba muze nachlazeni zhorsit? Nevim jak si pomoct, na pohotovost se mi teda nechce, zas me s kecama poslou do haje,.. ![]()
Doporucuji si nechat vyšetřit stitnou zlazu…tetanie je jen nasledek neceho jineho