Hyperventilační tetanie

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.11.12 21:27

hyperventilační tetanie

Ahoj, zažila jsem dnes hyperventilační tetanii.. má někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.11.12 21:28

zakladatelka

Dnes myslím jako dnes v noci.

• Citovat
  • Upravit
81477
18.11.12 21:43

Já si drobet zahysterčila při prvním porodu, hypervntilovala. nejdřív mi začaly brnět ruce, obličej, pak už mi chytali křeče do prstů na ruce. Naštěstí jsem se po epidurálu uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
18.11.12 23:54

Hyperventilaci znam moc dobre, jsem strasny nervak a vybusna k tomu, takze pokud dojdu do maximalniho vutoceni je tam, myslim hyperventilaci. jinak ze spanku nebo v klidu to neznam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.12 00:23

zakladatelka

Já jsem taky nervák právě. hyperventilaci jsem měla poprvé a nevím co s tím dál. zda to mám dál nějak řešit nebo zda se to může opakovat :?: děkuju všem kdo mají nějaké zkušenosti nebo radu.

• Citovat
  • Upravit
81477
19.11.12 08:17

Když to přijde tak dýchat do pytlíku. předejde to těm křečím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
19.11.12 17:17

Dychat do papiroveho pytliku. Ale kdyz uz vic, oc jde, bude to uz lepsi. Lidi se obvykle totiz vydesej a hyperventiluji jeste vic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdravoťák
12.3.13 07:36

Co dělat při hyperventilační tetanii?

Nejdůležitější je dotyčného uklidnit a přimět jej ke zpomalení dýchání(,,a teď nááádech a výýýdech a zase nááádech a výýýdech"). Je vhodné zajistit zpětné vdechování vydechnutého vzduchu pomocí igelitového sáčku s ustřihnutím jedním rohem.
Chovat se Klidně!.. Kdyby jste stav nezvládaly možno volat zzs na tel: 155!
Při správně poskytované první pomoci nastane úprava stavu přibližně do cca 5-10 minut. Je ovšem postupná. Pacient je znovu schopen sevřít dlaň, zklidňuje se napjatý výraz obličeje, ustupují křeče končetin, pacient pocítí uvolnění, atd. :)

• Citovat
  • Upravit
3.4.13 17:55

Jsou nutné léky??

Chci se zeptat, zda-li někdo neví, jestli je možné se hyperventilací zbavit nadobro, bez užívání antidepressiv..Po tom co jsem zažil několikátou hyperventilaci jsem zašel na psychiatrickou ambulanci, kde mi doporučili léky na zklidnění..já se do nich, ale pouštět nechci, trpím tím už cca rok a půl a i když mě ty stavy přepadají dost často a to hlavně v práci, přece jen bych to nechtěl řešit lékama, může mi někdo poradit pls?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.4.13 19:28

Dychat do sacku nepomaha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdravotník
15.4.13 20:47

:)

No, měly by jste dýchat např: do mikroténového sáčku s ustřiženým rohem. když to napíšu laicky tak to znamená vlastně „předávkování kyslíkem“, pomocí sáčku vyrovnáme hodnoty mezi kyslíkem a oxidem uhličitým. Dále je důležité se psychicky uklidnit, je to stav, za který si můžete vy samy, po psychické stránce, Léky by mohli pomoc Diazepam ( apaurin, seduxen), možno volat Záchranou Službu, ale myslím, že když vyškolíte sebe a své blízké, zvládnete tyto stavy snad bez toho.
:)

• Citovat
  • Upravit
jandysek
18.4.13 23:55

prosím o radu

Zdravím všechny! Jen mám dotazaz ohedně mého problému. Jednou cca za 4 měsíce mám podivné stavy - začíná to neskutečnými mžitkami před očima cca půl hodiny, a následně mám obrovské brnění pravé ruky (nemohu ovládat prsty) dále brnění postupuje do rtů a jazyka (nemohu mluvit a špatně artikuluji) a následně se brnění přenese do levé ruky a tím brnění odezní. Dohromady to trvá tak hodinu a půl. Po té už mám jen bolení hlavy a únavu. V těchto stavech jsem aktuálně úplně nepoužitelná, mám pocit omdlení. Myslíte že by se mohlo jednat o tetanii? popřípadě dá se zjistit třeba z vyšetření krve? Děkuji moc za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Zdravotník
21.4.13 22:05
@jandysek píše:
Zdravím všechny! Jen mám dotazaz ohedně mého problému. Jednou cca za 4 měsíce mám podivné stavy - začíná to neskutečnými mžitkami před očima cca půl hodiny, a následně mám obrovské brnění pravé ruky (nemohu ovládat prsty) dále brnění postupuje do rtů a jazyka (nemohu mluvit a špatně artikuluji) a následně se brnění přenese do levé ruky a tím brnění odezní. Dohromady to trvá tak hodinu a půl. Po té už mám jen bolení hlavy a únavu. V těchto stavech jsem aktuálně úplně nepoužitelná, mám pocit omdlení. Myslíte že by se mohlo jednat o tetanii? popřípadě dá se zjistit třeba z vyšetření krve? Děkuji moc za odpověď

Dobrý den, Z vašich problému nelze přesně posoudit o co by se mohlo jednat, doporučil bych návštěvu lékaře (Neurologa) a podrobnější vyšetření.
Mohlo by se jednat například o projev migrény. Je toho více ale nechci vás strašit, proto si zajděte k lékaři. Myslím že to nebude snad nic vážného a přeju hodně štěstí. :)

• Citovat
  • Upravit
134
22.4.13 19:48

Ahoj tak to je i můj případ mívám to už několik let, když mě to chytlo u doktora tak mi prdl injekci kalciovku myslím a bylo to v pohodě jinak mi sdělil že to mám od nervů a mám se méně stresovat.(to se mu řekne :) )jinak pomáhá dýchat do pytlíku. Dostala sem diazepam že když začnu poci´tovat příznaky že to na mě jde tak si ho lupnu. vždycky se mi zkroutí ruce do špetky, brní mě i břico a pusa, a na hrudi jako bych měla balvan.Od doby co se mi to stalo v čekárně u doktora, se mě sestra vždycky ptá jestli se ještě trávím kyslíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.14 17:26

HT

Ahojte, s hyperventilační tetanií jsem se setkal ve svých 22 letech. Příčinou vzniku nebo respektive konečnou příčinou byl přetažený sval v oblast hrudní páteře a bolest vystřelující do oblasti hrudní kosti. V danou chvíli jsem si myslel že prodělávam infarkt myokardu což se samozřejmě po vyšetření nepotvrdilo. V tu chvíli mě nezajímalo že je mi pouhých 22 let a po přečtení diskusí na internetu jsem ještě víc hysterčil. Moje rada zní, vyrovnat rychlost dýchání(pokud to půjde)a nenechat se tím zlomit psychicky…hlavně mít na vědomí že lékař nám chce v daném případě pomoci a ne přitížit. takže než si budete myslet že právě umíráte nechte udělat potřebná vyšetření ať už trávícího, kardiovaskulárního, neurologického či ortopedicko-rehabilitačního. Pokud se nepotvrdí nic závažného jako v mém případě je na čase srovnat svoji psychiku, jinak nepomůžou ani antidepresiva a podobné věci. Pokud vám lékař řekne jste v pořádku tak to myslí vážně a neni důvod mu nevěřit. Pak přichází řada na samotného pacienta a jeho psychiku, dá se to zvládnou, nebojte se…hlavní je to „NEHROTIT“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí