Hypoalergenní strava - 5měsíční miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
149
20.7.16 15:57

hypoalergeni strava - 5m miminko

Ahoj, mam dotaz. Manzel ma alergii na nektere druhy jidla. Proto nam MUDr. doporucila hypoalergenni stravu. Nejprve HA mleko, a take jako prikrm HA ryze na zacatek. Mate s ni zkusenosti? Popripade jakou znacku byste doporucili?
Chtela jsem stravu bez pridaneho cukru, ale MUDr. mi rekla, ze vsechny jsou s cukrem :zed: :,( Dekuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65007
20.7.16 15:59

V 5 měsících. To by se spíš měly alergeny zavádět, je tam imunologické okno a děti si na to nejlépe zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85292
20.7.16 16:13

@Zuxu vubec bych Dr neposlouchala a nezacinala ryzi, zacala bych zeleninou. Pak se vyhybala do roka tropickemu ovoci a opatrneji zavadela jahody, rajce, papriku. Jsem alergik, muz taky, dcera 18m zatim zadnou nastesti nema. Spis bych do roka vyzkousela vsechny mozne potraviny, vcetne ryb, je lepsi je zavadet brzo, nez se jim vyhybat, telo to u tech prcku vse lepe toleruje.

A tva dr je fakt blba, kup kase Nomina, jsou bez cukru, michaji se um nebo vodou. Ale ted bych s nimi nezacinala, to az po zavedeni ovoce a zeleniny, kase se blbe travi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
20.7.16 16:19

Když si budeš vařit sama, budeš vědět co tam je. A bude to bez cukru. A presnidavku bez cukru jsou taky i kaše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
20.7.16 16:20
@blumen píše:
@Zuxu vubec bych Dr neposlouchala a nezacinala ryzi, zacala bych zeleninou. Pak se vyhybala do roka tropickemu ovoci a opatrneji zavadela jahody, rajce, papriku. Jsem alergik, muz taky, dcera 18m zatim zadnou nastesti nema. Spis bych do roka vyzkousela vsechny mozne potraviny, vcetne ryb, je lepsi je zavadet brzo, nez se jim vyhybat, telo to u tech prcku vse lepe toleruje.A tva dr je fakt blba, kup kase Nomina, jsou bez cukru, michaji se um nebo vodou. Ale ted bych s nimi nezacinala, to az po zavedeni ovoce a zeleniny, kase se blbe travi.

Ahoj Blumen,

MUDr. nam rekla, ze prvne mame dat zeleninu, ale hned na to ryzi. Ne kase. Jen nevim, zda existuji ryze HA bez cukru.
A nevite, co by se stalo, kdybych malymu dala ryzi bez cukru a nebyla HA? JAkou by mohl mit alergickou reakci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65007
20.7.16 16:22

@Zuxu já bych dala normální rýži, žádnou hypoalergenní. Právě si musí zvykat na normální jídlo, seznám se s ním.

Příspěvek upraven 20.07.16 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
20.7.16 16:22

Co je rýže HA bez cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
20.7.16 16:24
@pikola píše:
Co je rýže HA bez cukru?

snazim se sehnat hypoalergeni ryz.kasi bez cukru. Nic jsem nenasla.
Kamaradka pouziva ryzovou kasi z nejakeho nio obchodu. Je bez cukru, ale neni hypoalergeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
20.7.16 16:25

Normálně bych zaváděla zeleninu a pak ovoce, po 6 měsíci lepek, po 8 měsíci jogurty… kdy jindy vyzkoušet jestli je dítě alergické nebo ne zvlášť teď když má tzv. imunologické okno a lépe si zvyká na nové potraviny… klasicky bych vařila a zkoušela pozorovala případnou reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85292
20.7.16 16:26

@Zuxu zadna HA ryze neexistuje. Doktorka myslela obycejnou ryzi, ta je hypoalergenni sama o sobe, bezlepkova. Ale jak pisu, spis bych ted do 6m zkusila zavest naopak hodne potravin, vcetne lepku. Precti si neco o imunologickem oknu (ja teda kojila plne skoro do 6m, na to okno jsem se vykaslala taky :-) ). Podle me je blbost, aby se to dite tem potravinam vyhybalo, naopak, deti, ktere napriklad do 3 let nemely rybu, jsou alergicke na ryby. Ja jsem opatrnejsi, ale ne prehnane.

A pokud chces zavest ryzi, tak ve forme kase, aby to maly byl schopen snist ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85292
20.7.16 16:28
@Zuxu píše:
Kamaradka pouziva ryzovou kasi z nejakeho nio obchodu. Je bez cukru, ale neni hypoalergeni…

Protoze NEEXISTUJE, jak jsem psala. Kdyztak hipp dela klasickou ryzovou na michani s vodou nebo um taky, cti si slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
20.7.16 16:28
@Zuxu píše:

HA jsem viděla označení u mlika, ne u jídla.. psala jsi, že kaše ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
20.7.16 16:47

Holky, asi jsem to trosku pomotala dohromady.
Mam pouzivat HA mleko a zacit take HA ryzi (? to je neco jineho nez HA kase?). Chtela jsem pouzivat HA ryzi bez cukru. Ale nemohu ji najit.
Omlouvam se za zmatek. Jsem prvorodicka a nejak mi to jeste nejde vsechno :zed: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.7.16 17:18

@Zuxu Ja mam taky problem s ruznymi intolerancemi a alergiemi, ale u deti jsem zavadela stravu normalne. Zavadej proste opatrne tak, jak se ma a kdyby byl nejaky problem, poznas to. Spousta lidi ma na neco alergii nebo intoleranci a vubec to treba ani netusi. Delat neco preventivne, je nesmysl. Takze na HA stravu bych se uplne s klidem vykaslala a zkusila ji az ve chvili, kdy by se skutecne objevil nejaky problem. Jinak je to jen tahani penez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
20.7.16 17:22

@Zuxu Přestaň trochu míň žrát vaší paní doktorku. :lol:
Rýže jako taková je potravina, které je dobře stravitelná a prakticky bez rizika nějaké alergie na ní. Cukr rýže neobsahuje (už jsi viděla v kauflandu sladkou rýži v pytlíku?) Takže kup nějakou rýži nebo třeba bio rýžové vločky a můžeš z ní uvařit ve vodě kaši a pak přidat to vaše HA mlíko.

Obecně u dětí s dědičnou zátěží na alergie bych zaváděla příkrmy pomalu, vyhybala se do roka exotickému, citrusovému ovoci, jahodám (hlavně čerstvým), rajčatům. To si představuji pod pojmem hypoalergenní strava.
Všechny potenciálně rizikové potraviny bych zaváděla pomalu (nenechat dítě zdlábnout vaničku jahod, nedat mu hned celou syrovou broskvi, necpat ho 3× týdně lososem, celer dávat opatrně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí