Umělé mléko a udržování teploty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
UM a udržování teploty
Zkusene maminky prosim o radu. Nejsem moc zabehla v uzivani UM a proto se ptám, jestli toto někdo praktikuje: Ma otázka tedy zni - připravujete cerstve UM a zároveň ho udržujete třeba 5 hodin ve stale teplotě 37°C do dalsiho krmení? Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Spotřebovávám čerstvě připravené UM nejpozději do 2 hodin, jinak vylévám. Když potřebuju nachystat UM někde, kde není možnost ohřát vodu, nosím si ji ohřátou v termoobalu a odsypané UM v dávkovači.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeggyP Teplou vodu v termosce a namichat vzdy cerstve. Existuji zasobniky na UM aby sis to vecer pripravila a v noci jen presypala a nemusela odmerovat. UM rychle kvasi, v zadnem pripade nedavat dopradu pripravene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přes den jsem dělala čerstvý v noci jak kdy občas jsem ho udržovala do dalšího krmení, pokud předtím hodně zbylo a pak už jsem ho vylila dýl jak ty tři hodiny jsem ho nenechávala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že příprava čerstvé dávky UM mi zabere tak do 30 vteřin, i v noci, tak dělám vždy česrtvé…rozhodně bych nedala po 5 hodinách, to už musí fakt smrdět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do pul roku miminka jsem mlíko vylila do hodiny, pokud se nenapila… zhruba od roka udělam kolem jedenácté dávku a během noci jí vypije( většinou v pět bývá flaška prazdná, ale jestli to vypila v jednu, nebo půl páté netuším…) no a ještě teda od půl roku měla mlíčka s kaší, tak ty jsem dávala nadvakrát někdy, ty jsem neohřívala, po otevření šly do ledničky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky dělám vždy čerstvé. Mám termosku s horkou vodou a pak konvici s převařenou, kterou nechám vystydnout a dělám vždy čerstvé. Maximálně když to nestáhne najednou tak po odřihnutí a tak 20-30 minutach ten zbytek dopije.
Naše dámička totižto zásadně nechává cca 30 ml ve flašce a je jedno jestli dostane 150 nebo 180 - tohle vždy nechá. Jedině v noci v polospánku vyžahne na jeden zátah tú 150 a nebo když se zapomene a zaspí a papá po víc jak 4 hodinách. Ale neohřívám a po hodině ani nenabízím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vždy chystám mléko čerstvé i když jsou malému 2 roky. Když je miminko malé, vždy jsem nevypité mléko vylévala, než abych mu zkazila žaludek pak zkaženým mlékem. I já bych odstáté mléko nepila
Já si vždy dopředu akorád převařila vodu, nalila do termosky a pak jen schladila a nasypala mléko, je to rychle nachystané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvic se me osvedcil postup-do termosky horkou vodu, vedle do lshve prevarenou vychladlou a namichat cerstve a teplotu akorat na piti. A nebo prevarit vodu v konvici, nechat ji tam a potom jen na chvilku konvici zapnout a vodu ohrat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky dekuji za rady. Jen na vysvětlenou: moji malý je rok a mesic a doposud je v noci kojena. Vecer tedy uz dostava UM Humanu na dobrou noc a v noci kojim. Obcas se stane, ze si na vecer dam s holkama max.3 sklenky vínka, tak uz ji pak tu „kozu“ v noci nechci moc dát ( obavam se totiz, aby ve me nezůstal zbytek alkoholu). Jinak jsem ji v noci (pokud si tedy prso vyžádala) udela UM vzdy cerstve… Jen se mi jednalo o rychlejsi postup. Budu tedy praktikovat jako doposud. Moc dekuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alenka84 můžeš mi prosim napsat tvůj postup přípravy? Protoze 30 vteřin, to je opravdu „turbo“ vykon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeggyP ja jsem vzdy chystala nove mleko, me se trosku pricilo chystat to mliko dopredu, takze pokud nemas problem delat vzdy certstve, tak to tak delej dal. Lepsi udelat certve nez riskovat, ze se mliko mohlo zkazit a diteti bude blbe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeggyP Naliji si horkou vodu z termosky, přiliji studenou, dám UM, protřepu a hotovo! Do 30 sekund určitě
. Ze začátku než jsem vychytala poměr teplé/studené jsem si UM měřila kuchyňským teploměrem ať ho nemusím pořád ochutnávat
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně ho udělám na celou noc dopředu. Mám ho v termosce, ale když na to přijde klidně i v hrnku. Za noc se mu nic nestane. Ráno chutná stejně hnusně jako večer. ![]()
Dělám to tak asi od roka a půl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeggyP tak nejdřív jsem to dělala tak, že jsem smíchala horkou vodu z termosky plus studenou, nasypala UM a zamíchala…do 30 vteřin se vejdeš. Teď to dělám ještě jednodušeji, mám láhev s vodou v ohřívačce, v noci vždycky vyměním za další (připravenou) lahvičku s vodou a pak jen dosypu UM, když se mimčo vzbudí, to je snad i rychleji než za 30 vteřin, nasypat ty 3 nebo 4 odměrky do lahvičky a zatřepat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit