Večerní kaše lžičkou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Večerní kaše lžičkou
Ahoj maminky ![]()
mám 2 otázečky:
1. dáváte mléčné kaše večer jako poslední jídlo lžičkou?
2. dávám malému UM nutrilon pronutra 2 a kaše mléčné od nutrilonu. Jenže nutrilon má moc malý výběr ochucených mléčných kaší. Můžu dát i jiné značky kaší na lžičku na noc. Např. Sunarka, Hipp, Hami atd.?
Nebude to dělat v bříšku neplechu?
JE NÁM 7 MĚSÍCŮ.
Díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kaše jsem dávala vždy lžičkou. Ochucené mi dcera nikdy moc nechtěla, takže jsem jí to míchala s tou obyčejnou rýžovou od Nutrilonu. Nakoupila jsem asi 5 druhů na zkoušku a bylo mi to líto vyhodit, když je nechtěla, takže jsem dala třeba 1/3 té ochucené a zbytek rýžové, to už snědla. Ale samotná rýžová byla nejlepší
nikdy z toho míchání problém neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katushka 7 malý dostává cca kolem sedmé kaši (lžičkou) a pak těsně před spaním, cca za hodinu a půl ještě mléko. Samotná kaše ho nějak neuspokojovala
Nutriloňácký kaše mám ráda, protože se výborně rozpouštějí (na rozdíl třeba od Sunarky, tu jsem zkusila poprvé a naposledy). S tím výběrem bych to nějak nehrotila, to jako myslíš tak, aby to mimčo mělo „pestré“? Nebo kvůli čemu bazíruješ na množství příchutí? Myslím, že je mu to celkem jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych tedy předně žádné z těchto kaši nedala vzhledem k tomu že je většina z nich plná cukru a ochucovadel místo dobrých surovin. Když jsem potřebovala kaši dávala jsem neochucené od Hipp- kukuřičnou, rýžovou, šestizrnnou atd do mléka beba dnes už máme nutrilon pro futura. (je asi jedine bez palmového oleje) jinak kaše dělám domácí. Rýžovou, z ovesných vloček později jáhlova a pohankova, jinak se dají koupit ve zdravé výživě různé kaše- Kupuju i kukuřičnou, obilnou, nebo jiné varianty krupice ale ty nevím od kdy jsem začala dávat, už jsme Starši. Jednou jsem koupila ochucenou kaši Hami a ochutnala a už nikdy více- přešlazeny umělý hnus. Vůbec se nedivím, že dnešní děti nejí moc zdravé potraviny když si od malička zvykají na tohle.
Nechci aby to znělo proti tobě ale třeba ti to poslouží jako inspirace že se dá dětem udělat doma levněji, chutně a zdravěji. Lepší ochutít ovocem než cukrem atd i když na večer to není ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem kaše jedině lžičkou, flašku měli (mají) děcka jen na pití vody, čaje, šťávy. Ani mléko tak nedostávali.
A dávám neochucené jednodruhové rozdělané ve vodě (coutry life, Naturalka apod za pár korun, žádné Hipp a další
). Nejmladší čisté jíst nechtěla, tak míchám s mléčnými. Kupuju DM nebo Rossmann značky. Myslím si, že to, že dáváš dítěti UM Nutrilon neznamená, že musíš nutně dávat jejich kaše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ala1991 mléko, myslím tím ten nutrilon, přece také obsahuje sacharidy
To už asi nebude takový rozdíl od mléčné kaše bez přidaného cukru, ne? Ale nevím, no, jen tak uvažuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinik píše:
@Ala1991 mléko, myslím tím ten nutrilon, přece také obsahuje sacharidyTo už asi nebude takový rozdíl od mléčné kaše bez přidaného cukru, ne? Ale nevím, no, jen tak uvažuju
casto jsem u tech kasi videla ve slozeni maltrcosi, nevim presne jal se to pise a to je cukr jen na chut a na kila myslim…kase jsem davala trochu do lahvicky, nebo to mlicko s kasi, pac je samotnynechtela, jen obcas ryzovou(nebo mlecnou hrudku od humany s dynovym prikrmem) s nejakiu zeleninou… zacli jsme teda prvni kasi stejne znacky a do ni jsem davala k obedu trochu zeleniny, pak ji uz samotnou nechtela… ale jestli ji uz i jine veci nez mliko a kasi, jakoze podle veku asi jo, nebala bych se jinych znacek mlika a kase…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. ano lžičkou, vždycky.
2. proč bys nemohla? Já dávala kaše od tolika firem a v pohodě (akorát teda malá ochucené nehchtěla)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinik píše:
@Katushka 7 malý dostává cca kolem sedmé kaši (lžičkou) a pak těsně před spaním, cca za hodinu a půl ještě mléko. Samotná kaše ho nějak neuspokojovalaNutriloňácký kaše mám ráda, protože se výborně rozpouštějí (na rozdíl třeba od Sunarky, tu jsem zkusila poprvé a naposledy). S tím výběrem bych to nějak nehrotila, to jako myslíš tak, aby to mimčo mělo „pestré“? Nebo kvůli čemu bazíruješ na množství příchutí? Myslím, že je mu to celkem jedno
Ano chci aby to měl pestré protože kaše má moc rád ale má to furt na jedno brdo. Nutrilon má z ovocných jen merunka banán, banán a piškotová. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já davam kaši bud na snídani nebo k odpolední svačině. Ale on po nich vydrží dlouho zasycený tak jsem chtěla zkusit jako poslední jídlo před spaním. Často se mi v noci budí. Sice ho oblafnu čajem, ale třeba po kaši se nebude tak často budit. Ale právě mě zajímalo jestli dáváte lžičkou nebo z flašky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martinik. Právě těch mléčných bez přidaného cukru když chce zakladatelka ochucené tak asi téměř žádný výběr. Ochucené bývají téměř vždy strašně přešlazene. Jinak ten nutrilon profutura co máme mi moc sladký nepřijde teda oproti kašim nebo mléku beba, které jsme zkoušeli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už jsem to vyřešila. Včera jsem dala mléčnou kaši v 19:00 a 19:30 šel spinkat. Byl neklidný asi ho tlačila v bříšku. Takže budu dávat zpět k snídani nebo k odpolední svačině. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit