Půlroční nechce pít

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
11.7.16 18:18

Půlroční nechce pít

Ahoj maminky, půlroční dcerka začala znenadání odmítat pití - v noci si dá ca 130-150ml UM, ráno a na dopo(odpo)lední svačinku sotva po 100, 120ml, ale vůbec se na to netváří. Masozeleninový oběd spořádá s chutí plnou porci a dala by si ještě, stejně tak kaši na večer. Zkoušela jsem několik typů lahviček, změnit UM (na pokračovací mlíčko, které má přeci jen lepší chuť), ovocné i bylinkové čaje pro miminka, ředěné ovocné štávy - nechce nic. Byla vždy velký jedlík, v půl roce 10kg. Tekutin teď rozhodně za den litr nemá, řekla bych tak ca 600ml včetně té kaše, což není v těchto vedrech nic moc. Poradíte? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7527
11.7.16 18:23

Pokud potřebuješ v těhle vedrech zavodnit, dělej hodně polívek a pak dávat ovoce a zeleninu bohaté na vodu, jako třeba okurku a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.7.16 18:50

@zakova.mi Nedělala bych si z toho hlavu, může to být jen dočasné, třeba jí rostou zuby. Na zavodnění jsou dobré polévky, ovoce, vodnatá zelenina, viz. rada od @medunka23 . Ale fakt bych byla v klidu. Můj desetiměsíční toho zdaleka tolik nevypije a o litru tekutin denně si můžu nechat zdát i u dvouapůlletého, ale u nich je to standart, podle dr. jsou v pohodě, kontroluju barvu moči - v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
11.7.16 19:03

@zakova.mi my podobně jako @Hoa Mai v době, kdy jsem kojila jen 2× denně v lonských letních vedrech vypil 50 ml, od roka pak nucením a nabízením celodenním 200 ml. ted od 20ti měsíců se to zlomilo, vypije dsto v noci (500 ml) a přes den těch 200-300, ale už párkrát vypil i 500 ml. jinak podotýkám, že nám zase nikdy mco nejedl. do toho roku mnohdy jen deset patnáct lžiček dokupy (např. po třech lžičkách…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
11.7.16 23:10

A kdo by v tom vedru jedl? Zkousela si ji dat studenou kojeneckou vodu v oblibene lahvicce? Ta moje caj plive, ale vodu se po par pokusech naucila pit. Vzdy mam termosku s horkou vodou a na redeni velkou lahvicku se studenou a tu ji davam mezi jidly, resp. mlikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
12.7.16 11:36
@zakova.mi píše:
Ahoj maminky, půlroční dcerka začala znenadání odmítat pití - v noci si dá ca 130-150ml UM, ráno a na dopo(odpo)lední svačinku sotva po 100, 120ml, ale vůbec se na to netváří. Masozeleninový oběd spořádá s chutí plnou porci a dala by si ještě, stejně tak kaši na večer. Zkoušela jsem několik typů lahviček, změnit UM (na pokračovací mlíčko, které má přeci jen lepší chuť), ovocné i bylinkové čaje pro miminka, ředěné ovocné štávy - nechce nic. Byla vždy velký jedlík, v půl roce 10kg. Tekutin teď rozhodně za den litr nemá, řekla bych tak ca 600ml včetně té kaše, což není v těchto vedrech nic moc. Poradíte? Díky!

Jako bych to psala já… Mám úplně to samé,– mimino 6 měsíců, váha 10 kg, vyměněny lahvičky, začka UM, nabízím vodu, čaje, pitíčka v lahvičkách a nic. :nevim: Příkrm, kaše, svačinka bez problémů, ale lahev odmítá. Řeším to, protože během dne skutečně NIC! nevypije a jsou vedra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí