hypoalergenní strava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
hypoalergenní strava
Ahojda maminy
![]()
Mám takovou otazku.Mojí dcerce je dnes 10 měsíců-je to jedlík chci se zeptat na tip na svačinky v hypoalergenním režimu. Chtěla bych jí dát chlebík s něčím ale vzhledem k tomu že nesmí nic mléčného mimo kojení a hypoalergenniho mléka-mě ted nic nenapadá-čím jí to máznout..?
Dejte prosím nějaký tip…Většinou má ráno kojení,dopoledne přesnídávku,oběd masolzeleninku,a odpoledne zeleninku a večer kaši z hypoal.sunaru Hipp.Mimo večeře po každém jídle nechám Karolínku dokojit. díky Katka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co třeba kvalitní džem, takový, který má obsah víc jak 50% ovoce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvalitní marmeládu seženeš ve všech větších obchodech a ve zdravých výživách, nevím jak se jmenuje, ale je to francouzká marmeláda, má strašně moc druhů, je bez cukru, slazená hroznovou šťávou. Je to vysoká štíhlá sklenička. Nebo v drogerii DM mají kvalitní marmelády bez cukru.
Jinak bych ještě třeba zkusila dýni. Malému ji dávám často do zeleninové polívky a někdy mu kousek nechám na chleba. Uvařený kousek rozmačkám vidličkou a natřu na chlebík. Mimochodem, sice malému mažu jemně lučinu, máslo, nebo tu dýni, ale je mu to celkem jedno, sní s chutí i suchý chleba ![]()
Zkus se také zeptat ve zdravých výživách, třeba Ti poradí jak připravit nějakou domácí pomazánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez mléka je Perla light a Vive Bio. Vive Bio kupuji v Bille a Hypernově, Perlu mají leckde.
Ale co já vím, používání hypoalergenních mlék v jejím věku už případnému vzniku alergie nezabrání, střevní imunita je už dozrálá. Jediná výhoda HA mlék v tomto věku je, že se prý rychleji tráví (není to ale vědecky potvrzené).
Takže já bych klidně namazala máslo a dala jí jogurt. Buď tu alergii mít bude - pak až používej margaríny apod. nebo nebude, což je pravděpodobnější. Odkladem nic nevyřešíš.
Doporučuji na www.porodnice.cz poradnu MUDr Honzíka, psal tam o tom vícekrát a myslím, že ví, co píše.
Tak dobrou chuť.
- Citovat
- Upravit
Já se spletla, je to Flora light.
Jinak ty marmelády viz. výše kupuji v Tescu.
- Citovat
- Upravit
ahojda tak jsme dnes byly na desetiměsíční kontrole a přímo jsem se ptala doktorky a ta mi řekla že chleba s něčím mám dávat až po roce ale přijde mi blbost jí nic nedat asi to trochu přehání.Podle ní by Karolínce mělo stačit : ráno kojení,dopo: přesnídávka, odpo:masozel. pak jen kojení a večer kaše.Fakt je že má Karolínka 12kg ale přece jjí nebudu krmit jen ovocem a zeleninou…zatím jí všechno chutná a vše snáší dobře…Tak budu asi zase volit střední cestu. Děkuju všem za tipy a rady. Katka a Karolínka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Perla je taky bez mléčné bíkoviny, takže můžeš máznout, ale radši si vždycky přečti složení. Máte dost striktní doktorku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit