Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
http://finance.idnes.cz/…k-/uver.aspx?…
Tady je dost informací. Lze to, záleží na konkrétní domluvě s bankou. Spoludlužník by se měl ve vlastním zájmu co nejdříve vyvázat, až se vaše příjmy dostatečně navýší.
@blecha72 dekuji jde o to aby tam figuroval jen do kvetna pak uz bych prevzala spoludluznictvi na sebe
@Anonymní píše:
@blecha72 dekuji jde o to aby tam figuroval jen do kvetna pak uz bych prevzala spoludluznictvi na sebe
My se o to pokoušeli a nakonec nám to udělali jen formou „refinancování“ hypotéky - a celé kolečko prověřování jsme museli absolvovat znovu. A bratr by s tím souhlasil?
A jen na manžela by to nešlo? Pokud budete pak vyvazovat manželova bratra a ty budeš chtít být jako nový spoludlužník, posílá se to k prověření a za změnu se platí (od 2 - 10.000). Na jaře jsem takto vyvazovala z hypo ex.
Já bych s hypotékou počkala do května, pak by se to nemuselo komplikovat, ale zakladatelka se ptala na něco jiného.
My žádali o hypo v době mého prvního rodičáku a spoludlužníkem je můj strýc. Ano jde to bez problémů, ale jen u některých bank. Zkuste to přes nějakého kvalitního finančního poradce, ten je schopný v bance domluvit lepší podmínky resp. se s ním banky spíš pobaví než přímo s vámi.
Jinak nemyslím, že už v květnu je pro vás reálné z toho bratra vyvázat, banky obvykle chtějí doložený příjem za několik měsíců zpět, což ty v době nástupu do práce ještě mít nebudeš…
@Mishaak uz jsem se take docetla ze musim donest potvrzeni nekolik mesicu zpet ten financni poradce neni spatny napad muzu se zeptat u jake banky mate hypoteku my se zatim byli informovat u ceske sporitelny
Anonymní my to máme u KB a zařizoval nám to právě fin. poradce.
Ahoj,
prosim o radu.
Nedavno si rodice vzali americkou hypoteku, mesicne splaci 11000 Kc. Aby dosahli na tu pujcku, jsem tam uvedena jako spoludluznik.
Ted si s manzelem chceme vzit hypoteku na vlasni bydleni. Bude se mi pocitat tech 11000 Kc jako vydaj?
Ahoj,
prosim o radu.
Nedavno si rodice vzali americkou hypoteku, mesicne splaci 11000 Kc. Aby dosahli na tu pujcku, jsem tam uvedena jako spoludluznik.
Ted si s manzelem chceme vzit hypoteku na vlasni bydleni. Bude se mi pocitat tech 11000 Kc jako vydaj?
Bonita bude nižší. Navíc, co když se něco nepovede s tou amerikou?
@Anonymní píše:
Ahoj,
prosim o radu.Nedavno si rodice vzali americkou hypoteku, mesicne splaci 11000 Kc. Aby dosahli na tu pujcku, jsem tam uvedena jako spoludluznik.
Odvážný krok, bohužel s následky do budoucna
Dobry den chtela bych vas pozadat o radu popripade pokud mate nekdo podobnou zkusenost? s manzelem jsme si vyhlidli domek potrebovali bychom hypoteku 1 650 000 jenze problem je v tom ze ja nastupuji do prace az v kvetnu ted jsem vedena na uradu prace takze nejsem vhodna jako spoluucastnik na hypotece manzel premyslel ze by pozadal bratra aby byl jako spoludluznik lze to tak udelat? manzelovo bratr bydli u rodicu vydelava ale zase nechceme kdyz bydli u rodicu aby do toho netahali i jejich rodice
se splacenim nebude problem budeme na tom dokonce lepe nez kdyz platime tady v byte najem omlouvam se za anonimitu ale chodi sem tchyne a nechceme aby vedela ze se chceme stehovat dokud to nebude jiste