Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem, tak se znovu připojuji s novým dotazem…je možno stavět v biokoridoru popř. jak docílit vyjímky???DĚKUJU MOC ZA VŠECHNY RADY A TYPY!!!
![]()
Manzel rika, ze by se musel zmenit uzemni plan a vest koridor jinudy.
Děkuju moc…a nevíš kde bych to zjistila? na životním prostředí? a jak moc do toho zasahuje obec? (starostka a spol.)?
@janina80 Pokud je to o změně územního plánu tak to je otázka několika (třeba i 10ti) let.
..územní plán se bude měnit cca do roka…tak že máme čas..spíš mi jde o to, zda-li je vůbec šance… ![]()
@janina80 My máme třeba oddělení územního plánu v rámci stavebního úřadu. Nejlepší je zeptat se tam, je to hodně individuální záležitost.
Hodně záleží na tom, jestli se jedná o lokální biokoridor nebo regionální či národní. Od toho se odvíjí význam tohoto krajinného prvku. Vzhledem k tomu, že tyto prvky se navrhují s odkazem na vyšší úroveň - obec s ohledem na kraj, kraj na stát, tak docílit změny je dle mého názoru nereálné. Tyto prvky se navrhují jako stálé, mají zajišťovat „přepravní prvek“ pro živočichy, mimo jiné funkce. Možná by byla výjimka v případě jeho nefunkčnosti nebo pokud by byl navržen bez nějaké logiky - přejmenovat ho v rámci aktualizace územního plánu na interakční prvek a pak počkat, jestli by zrušili i toto. Otázka 20 - 50let. odpovídám jako odborník - studovala jsem to
Příspěvek upraven 04.02.14 v 20:37
Uzemni plan porizuje obec - oslovi nejakeho projektanta. Mate oslovit obec a
zasahnout svym pozadavkem do te zmeny. jednat s obci. Mozna vam to tam zahrnou.
Háňa86-přikládám foto jak máme zahradu ted a jakou by jsme chtěli změnu. Bylo by to výhodné na obě strany, nebot ted máme zahradu oplocenou a zvířátka přes nás stejně nemůžou ![]()
@janina80 píše:…ten první obrázek je stávající stav…
Háňa86-přikládám foto jak máme zahradu ted a jakou by jsme chtěli změnu. Bylo by to výhodné na obě strany, nebot ted máme zahradu oplocenou a zvířátka přes nás stejně nemůžou
@janina80 píše: …ten první obrázek je stávající stav…..a šrafování je biokoridor…
Fascinuje mě návrh pana projektanta, protože zahrnout do návrhu biokoridoru zahradu.. Ještě oplocenou.. Buď byl mimo a nešel do terénu nebo vy nemáte zahradu oplocenou v souladu s katastrem
Napište mi SZ a odkaz obce, většina obcí má na svých stránkách územní plán. Tohle je potřeba vidět v širších souvislostech. Pak můžu říct více. Taky záleží, jestli je navržený nebo stávající, kdy se dělala poslední změna.. Je toho dost ![]()