Hypotéka a splácení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6100
18.3.15 12:57

Teda mi mame mnohem vyssi prijmy a do toho bych nesla. Nic moc vam nezbyde. To by vam ten dum za chvili spadl na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.3.15 12:59

@Cuddy já moc nevím, bydlíme v RD a náklady jsou větší, ale ne nic zásadního než když jsme bydleli v bytě (když nepočítám mojí úchylku na zahradu. Ale máš pravdu, že pak musíš koupit sekačku, natřít/udělat nový plot, my dělali střechu a okna (ale koupili jsme barabiznu :mrgreen: )…aha…tak asi jo, napadá mě toho najednou spoustu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451

No tak do toho bych s vašima příjmama nešla ani omylem 8o vůbec nechápu, že nad tím uvažujete 8o s dítětem by to byla ještě větší sebevražda… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142

Jestliže splátka hypotéky činí více než čtvrtinu všech příjmů, je to hazard…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.3.15 13:01

@Moucharda tak to si neumím představit, to si neumím představit, jak bysme bydleli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
18.3.15 13:02

@TerčaVarča prave a ted si spocti, kolik to stalo. To neni jak v byte, kde nejvetsi karambol je, kdyz se ti rozbije pracka s lednickou naraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
18.3.15 13:03
@Verunecka289 píše:
No tak do toho bych s vašima příjmama nešla ani omylem 8o vůbec nechápu, že nad tím uvažujete 8o s dítětem by to byla ještě větší sebevražda… :nevim:
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
2013
18.3.15 13:06

@Cuddy máš recht, je to drahý 8o ale pro nás to je hodnota, já bych jinak asi zešílela. vyměnim za všechno ostatní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
18.3.15 13:09

@zuzkaholl Sla bych ve vasem pripade do hypoteky na byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
18.3.15 13:11

Nešla bych do toho…
zkuste spíš koupit nějaký byt za menší peníze, abyste to finančně utáhli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
18.3.15 13:13

Nešla bych do toho, myslím, že tímhle se vám otevře akorát cesta do pekel a zku*víte si tím zbytek života. Máme o něco větší měsíční příjem než vy, 5tiletou dceru doma a bereme teď milionovou hypo - 4+1 se zahradou a splátkou do 4t. Myslím, že máte moc velké oči, bohužel. A jak píšou holky, to ještě nemáte dítě, to jsou další výdaje. Jestli třeba budeš během těhu na nemocenské budeš mít příjem nula nula prd, fakt bych se nad tím pořádně zamyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@zuzkaholl
To by bylo živoření, myslím s tím miminkem a mateřskou, leda by si nějak vydělávala z domu, je to asi malý domeček, možná před rekonstrukcí? Ale i tak je to o dost nákladnější než byt. Vzala bych si hypotéku na nějaký byt, no ale nevím odkud jsi, jestli 3+1 je vůbec nějak markantně levnější než 1,9 mil, to spíš možná 2+1, fakt záleží na lokalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342

Nic ve zlém, ale s vašimi příjmy je to sebevražda, kupte si být, rekonstruuje ho a buďte rádi, že ste rádi. my koupili být za mega, 500tis reko plus vybavení a víc bysme nedali ani náhodou. A to je nás příjem min. 50tis měsíčně. Žily byste z ruky do pusy a ještě by vám chybělo. Děti stojí dost peněz. Co výlety, dovolene? Nic tak takového neprovozujete? Je to snad silenost dnešní doby- každý chce baracek, tak koupí něco nic moc za 2mega a další min. milion musí ještě investovat…kde na to chcete vzit??? Radím, stujte nohama na zemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
18.3.15 13:16
@meltarto píše:
Ahoj, uvědom si, že pokud se mimi podaří, budeš pobírat rodičák. Pokud bude na tři roky, budeš brát 7600 kč, což je splátka hypotéky. Vše ostatní půjde z přítelova platu. Elektrika, voda topení, pojistky, spoření, benzin, jídlo, pleny,…navíc, do domku je třeba neustále investovat, chce to sednout si a počítat… a taky dobrou pojistku partnera pro případ nemoci a ztráty zaměstnání, což jsou další výdaje

Ještě jsem neviděl dobrou pojistku pro případ ztráty zaměstnání. Většinou platíš jako blbec a pojišťovna by plnila jen chvilku a jen za určityých okolností ztráty zaměstnání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
18.3.15 13:25

Díky za všechny názory, bylo mi jasný, že je to naprostá pitomost, jen se o tom doma neustále dohadujeme, tak jsem potřebovala trochu pošťouchnout. Bydlet máme kde, tak to hážu za hlavu =) díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný