Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zuzkaholl
To by bylo živoření, myslím s tím miminkem a mateřskou, leda by si nějak vydělávala z domu, je to asi malý domeček, možná před rekonstrukcí? Ale i tak je to o dost nákladnější než byt. Vzala bych si hypotéku na nějaký byt, no ale nevím odkud jsi, jestli 3+1 je vůbec nějak markantně levnější než 1,9 mil, to spíš možná 2+1, fakt záleží na lokalitě.
Nic ve zlém, ale s vašimi příjmy je to sebevražda, kupte si být, rekonstruuje ho a buďte rádi, že ste rádi. my koupili být za mega, 500tis reko plus vybavení a víc bysme nedali ani náhodou. A to je nás příjem min. 50tis měsíčně. Žily byste z ruky do pusy a ještě by vám chybělo. Děti stojí dost peněz. Co výlety, dovolene? Nic tak takového neprovozujete? Je to snad silenost dnešní doby- každý chce baracek, tak koupí něco nic moc za 2mega a další min. milion musí ještě investovat…kde na to chcete vzit??? Radím, stujte nohama na zemi.
@meltarto píše:
Ahoj, uvědom si, že pokud se mimi podaří, budeš pobírat rodičák. Pokud bude na tři roky, budeš brát 7600 kč, což je splátka hypotéky. Vše ostatní půjde z přítelova platu. Elektrika, voda topení, pojistky, spoření, benzin, jídlo, pleny,…navíc, do domku je třeba neustále investovat, chce to sednout si a počítat… a taky dobrou pojistku partnera pro případ nemoci a ztráty zaměstnání, což jsou další výdaje
Ještě jsem neviděl dobrou pojistku pro případ ztráty zaměstnání. Většinou platíš jako blbec a pojišťovna by plnila jen chvilku a jen za určityých okolností ztráty zaměstnání…
Díky za všechny názory, bylo mi jasný, že je to naprostá pitomost, jen se o tom doma neustále dohadujeme, tak jsem potřebovala trochu pošťouchnout. Bydlet máme kde, tak to hážu za hlavu =) díky všem
@kolik píše:
Naprosty souhlas. Obecne jsou to vyhozene penize.
Obecně jako za všechny pojistky…
![]()
Jinak s tou radou o bytě už jsme si taky pohrávali, jsou tu byty 4+1 po rekonstrukci za milion
Vžádném případě bych s vašimi příjmy nešla do hypotéky takto vysoké a ještě k tomu do baráčku, tam máš daleko větší výdaje než v bytě, my platíme v bytě jen hypo a poplatky, jako neříkám, že by se mi baráček nelíbil, ale vím co to obnáší, jak co se týče práce okolo, tak i výdaje.
Napiš si měsíční příjmy a piš si výdaje, zkuzte žít jen s tvými 7tisíci když bys byla na rodičáku a připočítej si ktomu minimálně měsíční spotřebu plínek a dávejte si to stranou, myslím že to přehodnotíte
@zuzkaholl to už je jiná! To by se asi dalo zvládnout… kolik teď platíte za byt nájem + poplatky?
@zuzkaholl píše:
Jinak s tou radou o bytě už jsme si taky pohrávali, jsou tu byty 4+1 po rekonstrukci za milion
Tak to je paráda!
Šla bych ve vašem případě určitě do bytu a když časem zjistíte, že vše zvládáte, tak si pořiďte třeba nějakou chatu, ať máte kam jezdit a můžeš mít třeba i tu zahrádku. ![]()
@zuzkaholl píše:
To uz je mnohem rozumnejsi, do toho bych sla.
@zuzkaholl píše:
Ahojky všem, máme problémy s majitelem bytu a tak jsme se s přítelem rozhodli, že si vezmeme hypo a koupíme si domeček, stojí 1900000 a hypo bychom dostali. Já vydělávám 13 tis. a přítel 14 tis. splátky bychom měli cca 7500 kč, jde mi o to, že už se nějakou dobu snažíme o mimi a kdyby se zadařilo, tak se bojím, že bychom to neutáhli. Máte někdo zkušenosti? Díky za každý názor
s těmito výdělky bych do toho nešla ani omylem. Máme mnohem větší a brali jsme jen mega.. Osobně - nechci živořit, proto bych do toho nešla. Třeba si dopřát, né počítat každou korunu.
Musíte si sami zvážit jestli vám to za to vůbec stojí. Mluvím jen o vás dvou, kdyby jste měli ještě dítě, bude to opravdu sebevražda. Jako hypotéku by jste asi dostali, nám vycházel příjem cca stejně jako vám a nebyl problém, meli jsme v příjmech započítané i přítelovi prémie a nebýt jich schválí nám to banka taky, brát si budeme 2,2 mil. V bance nám řekli, že obecně splátka hypotéky a dalších půjček nesmí v příjmu domácnosti překročit polovinu. Jenže my jsme věděli že finanční situace není konečná, muž po novém roce povýšil a plat mu zvedli víc jak o 50% + nadále prémie, pokud se bude dařit, takže se nebojím, že by jsme to nezvládali, ale vím, že i když jsme si dost polepšili tak to bude záhul (čerpat jsme ještě nezačali).
S vašimi příjmy, pokud nejsou žádné čtvrtletní prémie ani nic podobného bych se teda opravdu bála, z čeho zaplatit telefony, benzín, mít také nějaké to povyražení a ne jen počítat, abych měla na jídlo až do výplaty
a že jsem si to také zažila, když jsme se osamostatnili a peněz nebylo na zbyt ![]()
Nemluvě o tom, že provoz takového domu něco stojí a troufnu si říct, že čím starší dům tím více se ti můžou náklady vyšplhat. Kalkulujeme s nějakými 3 tisíci měsíčně a to budeme stavět hodně maličký nízkoenergetický dům.
@zuzkaholl píše:
to zní mnohem lépe ![]()
@zuzkaholl píše:
Jo, do toho bych se asi nebála jít ani s nižšími příjmy, ale i tak mít krytá záda (buď rezervy na účtu, nebo minimálně vědomí, že vás podrží rodiče, kdybyste třeba přišli o práci apod.). Ale s takovou cenou a nízkými úroky hypotéky už se to asi opravdu vyplatí víc než nájem.
Maximálně ten byt do milionu. Umí si někdo z těch romantickejch domkářů z bytu představit, co barák potřebuje?? Já například jo, jsem zpátky v bytě, s přítelem zarytým baráčníkem jsem se rozešla, vydělával sto litrů a stejně to do baráku stihl všechno nasypat. Plat 14 tis. a výhledová mateřská je na barák z říše zlých snů.