Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nám se vyplatilo obrátit se na hypotečního poradce. Ona to měla RK jako částečnou podmínku, ale ten fešák nám tenkrát našel docela slušnou hypotéku.
@7.straka Nám právě paní z realitky říkala, že oni mají taky nějakýho poradce, co zajišťuje ten byt. Myslíš, že máme zkusit za ním zajít?
@Anonymní píše:
Zdravím,
máme s přítelem vybraný byt ke koupi. Byt má hodnotu 2,7 milionu, máme k dispozici cca 1 milion (takže to vystačí tak max na těch 20%+poplatek RK+daň z nabytí). Zbytek si budeme muset vzít hypotéku. U které banky si myslíte, že je nejlepší si ji vzít? Na půjčku pro mladé bohužel nedosáhneme, protože máme svatbu až v září a majitel potřebuje prodat byt co nejdříve.Díky.
Anonym - peníze
Tak neuvádíš ani příjem ani nic jiného, tak takhle se špatně posuzuje. Jinak u jaké banky, to takhle nejde říct. Pro někoho je lepší jedna, pro někoho zas jiná. Můžete se zkusit poptat u své banky - někdy to může usnadnit proces nebo jsou schopni nabídnout lepší podmínky. Ale nemáte moc vysokou částku, tudíž tam asi fakt kteroukoliv, která se vám bude líbit. U té hodnoty ještě počítejte s tím, že si banka bude dělat vlastní odhad a od toho se to bude odvíjet.
@Anonymní píše:
@7.straka Nám právě paní z realitky říkala, že oni mají taky nějakýho poradce, co zajišťuje ten byt. Myslíš, že máme zkusit za ním zajít?
Takhle, ono to má dvě možnosti:
1.je to chcípák, kterej vám přihraje tu banku, která mu dává nejlepší provizi
2.je poctivej a v rámci možností vám fakt pomůže, protože tím, že těm bankám dovede ročně xy klientů, má od nich pár desetin k dobru pro klienty.
Ale vždycky si to můžete souběžně zkusit v bance taky.
Určitě bych brala poradce, my bychom bez něj hypotéku nezískali.
Určitě si Vem poradce, od RK bych si nebrala, bůhví co tam budou mít za domluvy, aby propadl rezervační poplatek atp - už jsem to bohužel zažila. Je na to specializovanych hodně firem, prověřených, zadej si to do Googlu. Poradci ty osobně nic neplatis a má provizi z banky kde uzavře hypo, takže se snaží aby to dopadlo ![]()
Nechci vyrypovat při takhle krásném slunečním dni, ale proč je nutný poradce? Při koupi prvního bytu, kdy developer upřednosťnoval kvůli svým závazkům dva financující ústavy a já nechtěla dělat komplikace, jsem skončila s produktem od poradce. Never ever.
Teď jsem řešila hypo, normálně jsem došla do své banky a hypotéku mám taky, RPSN! - ne úroková sazba - naprosto v pohodě, nebyly třeba žádné speciální doklady, protože banka viděla v systému vše: moje příjmy, z jiného účtu u stejné banky šlo 20% vlastních financí. Takže vše ze dne na den, prostředky uvolněné ihned den po úhradě vlastních, žádné průtahy. Oproti první koupi ráj na zemi, žádný zbytečný prostředník mezi mnou a bankou.
Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal? Pokud jde o převody hypoték kupující - prodávající, koupě bytu z insolvence, to taky nedělá každá banka, apod, možná ještě poradce chápu.
Pokud je to ale kvůli nedostatečné bonitě a poradce pak vymýšlí triky, tak zastávám názor, že tady je kupující sám proti sobě.
Zakladatelko, vlastních prostředků máte na první pohled dost, počítej ale s tím, že prodejní cena nemusí se rovnat ceně odhadní. Může se stát, že odhad bude o nějakou stovku tisíc menší - ale i tak by měly vlastní zdroje stačit Pokud jste bonitní a nemusíte vymýšlet žádné složitosti, byt je právně čistý, zvládnete vyřídit hypo i sami.
@beta72×xx Díky. Já bych to zkusila i sama, ale ač mám vystudovanou VŠ, tak na tyhle věci jsem hrozně dutá. Vůbec těm hypotékám nerozumím
Asi to spíš nechám na příteli.
Chci se ještě zeptat: Můj táta mi říká, že je špatný čas si vzít hypo. Přítel pracuje, já dodělávám školu, ale pracuji na pracuju na zkrácený úvazek. Máme cca 35 tis čistého/měsíc. Jakmile nastoupím na plný úvazek, tak to bude cca 45 tis. Prý jsme mladí a máme dost času a máme si vzít hypotéku až za pár let. Je nám oběma 24. Já si zas říkám, že čím dřív tím líp
co vy myslíte?
@beta72×xx Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal?
Protože jsou schopni často vyjednat zajímavější podmínky a často dostane přímý kontakt v bance, se kterým je schopný domluvit i komplikovanějšího klienta.
@Anonymní píše:
@beta72×xx Díky. Já bych to zkusila i sama, ale ač mám vystudovanou VŠ, tak na tyhle věci jsem hrozně dutá. Vůbec těm hypotékám nerozumím![]()
Asi to spíš nechám na příteli.
Chci se ještě zeptat: Můj táta mi říká, že je špatný čas si vzít hypo. Přítel pracuje, já dodělávám školu, ale pracuji na pracuju na zkrácený úvazek. Máme cca 35 tis čistého/měsíc. Jakmile nastoupím na plný úvazek, tak to bude cca 45 tis. Prý jsme mladí a máme dost času a máme si vzít hypotéku až za pár let. Je nám oběma 24. Já si zas říkám, že čím dřív tím lípco vy myslíte?
No podle mě taky čím dřív tím líp, a 24 je úplně normální. Spíš záleží na tom co byste chtěli brát, doba na hypotéky je stále ještě fajn, jen doba na nákup není nic moc ![]()
@Nimie píše:
@beta72×xx Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal?
Protože jsou schopni často vyjednat zajímavější podmínky a často dostane přímý kontakt v bance, se kterým je schopný domluvit i komplikovanějšího klienta.
To je takový hezký zažitý mýtus. Co jedna banka nabídne jakoby „navíc a lépe“, o to oholí klienta jinde…všichni koukají jenom na magickou úrokovou sazbu, ale že je tu ještě RPSN, další smluvní podmínky - bez návaznosti na zákon - typu předčasné splátky, poplatky za kdejaké prd ze strany banky…
A komplikovanější klient je kdo? Pokud je člověk (nebo pár, kdokoliv) bonitní, nemovitost má svou hodnotu, proč by neměl takový člověk dostat hypo v kterékoliv bance?
@beta72×xx píše:
To je takový hezký zažitý mýtus. Co jedna banka nabídne jakoby „navíc a lépe“, o to oholí klienta jinde…všichni koukají jenom na magickou úrokovou sazbu, ale že je tu ještě RPSN, další smluvní podmínky - bez návaznosti na zákon - typu předčasné splátky, poplatky za kdejaké prd ze strany banky…
@beta72×xx píše:
A komplikovanější klient je kdo? Pokud je člověk (nebo pár, kdokoliv) bonitní, nemovitost má svou hodnotu, proč by neměl takový člověk dostat hypo v kterékoliv bance?
Třeba podnikatelé ![]()
Ach ti lidé… přes 80% němců bydlí v podnájmu a jsou spokojeni. Nás masírují reklamy, pujč si, udělej hypotéku a podobně.. je tu 4,6miliónů exekucí na cca 1milión obyvatel a dalších 500tisíc po splatnosti, víc než polovina domácností je v dluzích, půjčku má každý druhý.
V těžké chudobě žije „jenom 5-7%“ to je dle vyjádření politiků „JENOM“ 500-700 tisíc lidí.
v měkké chudobě je to pak okolo 30%.. 3mil. lidí. spíž než to by jste měli demonstrovat aby byli regulované nájmy k platům. ve východním Německu seženete easy práci za 1400 euro a už od 200euro seženete obyčejnou garsonku a Praha? 20 tisic cisteho a garsonka 12 tisíc?! vidíte to? 1400/200 - 20000/12000. chyba je jinde. hypotéka neni dobra volba, banky jen čekají až nebudete mít na splátky. není hamba že nemáme peníze, je hanba že nás o ně politika připravuje. Jsme zmanipulovaní médii. Reklama v TV, Rádiu, Youtube, na @Mail, novinách, billboardech, mhd, metru, bankách, Obchoddních centrech, volají Vám a útočí na Vás, Prosím otevřete oči. Nepůjčujte si na nic, nevěřte reklamám, přestaňte sledovat veřejné zdroje, hledejte si informace sami.. a nezadlužujte se, a bojujte za lepší česko! Jsou dohledatelné důkazi o manipulaci lidí, prostřednictvím média jako je, TV, Radio, noviny atp.. Patře mezi tu malou skupinu lidí, co to vidí a jednou nás bude dost a pak změníme život pro radost. přiznejme si kolik kdo zažil hádek kvůli penězům?… Narodili jste se, žijete a umíráte pro peníze? jestli ano, je to škoda. zde je odkaz na krásný jedno pokojový byt v hamburku za cca 300 euro, a oni nám lžou jak je to tam drahý!
@Jeremy Swell diky za vycerpavajici komentar. Ale stejne si tu hypoteku vezmeme. Nechci byt cely zivot v najmu.
Zdravím,
Díky.
máme s přítelem vybraný byt ke koupi. Byt má hodnotu 2,7 milionu, máme k dispozici cca 1 milion (takže to vystačí tak max na těch 20%+poplatek RK+daň z nabytí). Zbytek si budeme muset vzít hypotéku. U které banky si myslíte, že je nejlepší si ji vzít? Na půjčku pro mladé bohužel nedosáhneme, protože máme svatbu až v září a majitel potřebuje prodat byt co nejdříve.
Anonym - peníze