Hypotéka - aktuální situace

Anonymní
15.2.19 20:19

Hypotéka - aktuální situace

Zdravím,
máme s přítelem vybraný byt ke koupi. Byt má hodnotu 2,7 milionu, máme k dispozici cca 1 milion (takže to vystačí tak max na těch 20%+poplatek RK+daň z nabytí). Zbytek si budeme muset vzít hypotéku. U které banky si myslíte, že je nejlepší si ji vzít? Na půjčku pro mladé bohužel nedosáhneme, protože máme svatbu až v září a majitel potřebuje prodat byt co nejdříve. :cert: Díky.
Anonym - peníze

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1351
15.2.19 20:26

Nám se vyplatilo obrátit se na hypotečního poradce. Ona to měla RK jako částečnou podmínku, ale ten fešák nám tenkrát našel docela slušnou hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 20:28

@7.straka Nám právě paní z realitky říkala, že oni mají taky nějakýho poradce, co zajišťuje ten byt. Myslíš, že máme zkusit za ním zajít?

• Citovat
  • Upravit
31918
15.2.19 20:42
@Anonymní píše:
Zdravím,
máme s přítelem vybraný byt ke koupi. Byt má hodnotu 2,7 milionu, máme k dispozici cca 1 milion (takže to vystačí tak max na těch 20%+poplatek RK+daň z nabytí). Zbytek si budeme muset vzít hypotéku. U které banky si myslíte, že je nejlepší si ji vzít? Na půjčku pro mladé bohužel nedosáhneme, protože máme svatbu až v září a majitel potřebuje prodat byt co nejdříve. :cert: Díky.
Anonym - peníze

Tak neuvádíš ani příjem ani nic jiného, tak takhle se špatně posuzuje. Jinak u jaké banky, to takhle nejde říct. Pro někoho je lepší jedna, pro někoho zas jiná. Můžete se zkusit poptat u své banky - někdy to může usnadnit proces nebo jsou schopni nabídnout lepší podmínky. Ale nemáte moc vysokou částku, tudíž tam asi fakt kteroukoliv, která se vám bude líbit. U té hodnoty ještě počítejte s tím, že si banka bude dělat vlastní odhad a od toho se to bude odvíjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
15.2.19 20:43
@Anonymní píše:
@7.straka Nám právě paní z realitky říkala, že oni mají taky nějakýho poradce, co zajišťuje ten byt. Myslíš, že máme zkusit za ním zajít?

Takhle, ono to má dvě možnosti:
1.je to chcípák, kterej vám přihraje tu banku, která mu dává nejlepší provizi
2.je poctivej a v rámci možností vám fakt pomůže, protože tím, že těm bankám dovede ročně xy klientů, má od nich pár desetin k dobru pro klienty.
Ale vždycky si to můžete souběžně zkusit v bance taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
16.2.19 07:07

Určitě bych brala poradce, my bychom bez něj hypotéku nezískali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
16.2.19 07:15

Určitě si Vem poradce, od RK bych si nebrala, bůhví co tam budou mít za domluvy, aby propadl rezervační poplatek atp - už jsem to bohužel zažila. Je na to specializovanych hodně firem, prověřených, zadej si to do Googlu. Poradci ty osobně nic neplatis a má provizi z banky kde uzavře hypo, takže se snaží aby to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.19 09:01

proč poradce??

Nechci vyrypovat při takhle krásném slunečním dni, ale proč je nutný poradce? Při koupi prvního bytu, kdy developer upřednosťnoval kvůli svým závazkům dva financující ústavy a já nechtěla dělat komplikace, jsem skončila s produktem od poradce. Never ever.
Teď jsem řešila hypo, normálně jsem došla do své banky a hypotéku mám taky, RPSN! - ne úroková sazba - naprosto v pohodě, nebyly třeba žádné speciální doklady, protože banka viděla v systému vše: moje příjmy, z jiného účtu u stejné banky šlo 20% vlastních financí. Takže vše ze dne na den, prostředky uvolněné ihned den po úhradě vlastních, žádné průtahy. Oproti první koupi ráj na zemi, žádný zbytečný prostředník mezi mnou a bankou.

Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal? Pokud jde o převody hypoték kupující - prodávající, koupě bytu z insolvence, to taky nedělá každá banka, apod, možná ještě poradce chápu.

Pokud je to ale kvůli nedostatečné bonitě a poradce pak vymýšlí triky, tak zastávám názor, že tady je kupující sám proti sobě.

Zakladatelko, vlastních prostředků máte na první pohled dost, počítej ale s tím, že prodejní cena nemusí se rovnat ceně odhadní. Může se stát, že odhad bude o nějakou stovku tisíc menší - ale i tak by měly vlastní zdroje stačit Pokud jste bonitní a nemusíte vymýšlet žádné složitosti, byt je právně čistý, zvládnete vyřídit hypo i sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.19 09:30

@beta72×xx Díky. Já bych to zkusila i sama, ale ač mám vystudovanou VŠ, tak na tyhle věci jsem hrozně dutá. Vůbec těm hypotékám nerozumím :mrgreen: :mrgreen: Asi to spíš nechám na příteli.
Chci se ještě zeptat: Můj táta mi říká, že je špatný čas si vzít hypo. Přítel pracuje, já dodělávám školu, ale pracuji na pracuju na zkrácený úvazek. Máme cca 35 tis čistého/měsíc. Jakmile nastoupím na plný úvazek, tak to bude cca 45 tis. Prý jsme mladí a máme dost času a máme si vzít hypotéku až za pár let. Je nám oběma 24. Já si zas říkám, že čím dřív tím líp :nevim: co vy myslíte?

• Citovat
  • Upravit
31918
16.2.19 10:35

@beta72×xx Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal?
Protože jsou schopni často vyjednat zajímavější podmínky a často dostane přímý kontakt v bance, se kterým je schopný domluvit i komplikovanějšího klienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
16.2.19 10:36
@Anonymní píše:
@beta72×xx Díky. Já bych to zkusila i sama, ale ač mám vystudovanou VŠ, tak na tyhle věci jsem hrozně dutá. Vůbec těm hypotékám nerozumím :mrgreen: :mrgreen: Asi to spíš nechám na příteli.
Chci se ještě zeptat: Můj táta mi říká, že je špatný čas si vzít hypo. Přítel pracuje, já dodělávám školu, ale pracuji na pracuju na zkrácený úvazek. Máme cca 35 tis čistého/měsíc. Jakmile nastoupím na plný úvazek, tak to bude cca 45 tis. Prý jsme mladí a máme dost času a máme si vzít hypotéku až za pár let. Je nám oběma 24. Já si zas říkám, že čím dřív tím líp :nevim: co vy myslíte?

No podle mě taky čím dřív tím líp, a 24 je úplně normální. Spíš záleží na tom co byste chtěli brát, doba na hypotéky je stále ještě fajn, jen doba na nákup není nic moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.2.19 13:19
@Nimie píše:
@beta72×xx Nevím,jak je možné, že by někdo bez poradce hypotéku nedostal?
Protože jsou schopni často vyjednat zajímavější podmínky a často dostane přímý kontakt v bance, se kterým je schopný domluvit i komplikovanějšího klienta.

To je takový hezký zažitý mýtus. Co jedna banka nabídne jakoby „navíc a lépe“, o to oholí klienta jinde…všichni koukají jenom na magickou úrokovou sazbu, ale že je tu ještě RPSN, další smluvní podmínky - bez návaznosti na zákon - typu předčasné splátky, poplatky za kdejaké prd ze strany banky…

A komplikovanější klient je kdo? Pokud je člověk (nebo pár, kdokoliv) bonitní, nemovitost má svou hodnotu, proč by neměl takový člověk dostat hypo v kterékoliv bance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
16.2.19 13:30
@beta72×xx píše:
To je takový hezký zažitý mýtus. Co jedna banka nabídne jakoby „navíc a lépe“, o to oholí klienta jinde…všichni koukají jenom na magickou úrokovou sazbu, ale že je tu ještě RPSN, další smluvní podmínky - bez návaznosti na zákon - typu předčasné splátky, poplatky za kdejaké prd ze strany banky…
:lol: :lol:
@beta72×xx píše:
A komplikovanější klient je kdo? Pokud je člověk (nebo pár, kdokoliv) bonitní, nemovitost má svou hodnotu, proč by neměl takový člověk dostat hypo v kterékoliv bance?

Třeba podnikatelé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.19 18:42

Ach ti lidé… přes 80% němců bydlí v podnájmu a jsou spokojeni. Nás masírují reklamy, pujč si, udělej hypotéku a podobně.. je tu 4,6miliónů exekucí na cca 1milión obyvatel a dalších 500tisíc po splatnosti, víc než polovina domácností je v dluzích, půjčku má každý druhý.
V těžké chudobě žije „jenom 5-7%“ to je dle vyjádření politiků „JENOM“ 500-700 tisíc lidí.
v měkké chudobě je to pak okolo 30%.. 3mil. lidí. spíž než to by jste měli demonstrovat aby byli regulované nájmy k platům. ve východním Německu seženete easy práci za 1400 euro a už od 200euro seženete obyčejnou garsonku a Praha? 20 tisic cisteho a garsonka 12 tisíc?! vidíte to? 1400/200 - 20000/12000. chyba je jinde. hypotéka neni dobra volba, banky jen čekají až nebudete mít na splátky. není hamba že nemáme peníze, je hanba že nás o ně politika připravuje. Jsme zmanipulovaní médii. Reklama v TV, Rádiu, Youtube, na @Mail, novinách, billboardech, mhd, metru, bankách, Obchoddních centrech, volají Vám a útočí na Vás, Prosím otevřete oči. Nepůjčujte si na nic, nevěřte reklamám, přestaňte sledovat veřejné zdroje, hledejte si informace sami.. a nezadlužujte se, a bojujte za lepší česko! Jsou dohledatelné důkazi o manipulaci lidí, prostřednictvím média jako je, TV, Radio, noviny atp.. Patře mezi tu malou skupinu lidí, co to vidí a jednou nás bude dost a pak změníme život pro radost. přiznejme si kolik kdo zažil hádek kvůli penězům?… Narodili jste se, žijete a umíráte pro peníze? jestli ano, je to škoda. zde je odkaz na krásný jedno pokojový byt v hamburku za cca 300 euro, a oni nám lžou jak je to tam drahý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 18:48

@Jeremy Swell diky za vycerpavajici komentar. Ale stejne si tu hypoteku vezmeme. Nechci byt cely zivot v najmu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max