Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, chci se na něco zeptat - chci si vzít hypotéku sama. Mám manžela, ale ten je v registru, prý kvůli (jak už někdo psal) kvůli tomu, že se dostal na jednom z účtů do mínusu kvůli poplatkům. No nic. V bance mi sdělili, že si hypo se svým příjmem můžu vzít, ale musíme si rozdělit SJM. Ok. Teď mi řekli, že v registru nejsem, ale že je vidět, že jsme před rokem s manželem o něco žádali, a že to teda bude problém mi hypotéku dát, a že rozdělení SJM je jen účelové. Jsem z toho akorát naštvaná, na co teda v zákoně je rozdělování SJM, když to pak nic neznamená. To se mám rozvést, abych si mohla něco koupit? Připadám si jako nesvéprávná
Ahoj nevím jak je teď,ale my jsme chtěli hypotéku od ČS před rokem. A tím že já měla smlouvu na dobu určitou tak si jí chtěl vzít jenom manžel. A taky to neprošlo protože bych si já musela vzít s ním jako manželka ale to by jsme taky neprošli kvůli té smlouvě
. U nás se to teda naštěstí pak vyřešilo bez hypo.. Ale stejně tyhle pravidla nechápu.....
Držím Palce ať to dobře dopadne ![]()
Když už to SJM rozdělené máte, tak bych to na tvém místě nevzdávala a šla jinam. Určitě jinde půjčí, pokud víš že příjmy na to máš a v registru nejsi.
Sice je pravda, že je tam vidět i každá historicky podaná žádost, tzn i ta Tvá zamítnutá, ale každá banka z toho nebude dělat takovou kovbojku ![]()
Obrat se na nejakeho nezavisleho financniho poradce, bude vedet jak na to, s bankou vse vyridi, jeste pres nej budes mit lepsi podminky a nic po tobe chtit nebude, provizi ma od banky. My zase z jineho duvodu sme mysleli, ze to bude beznadejne a pak diky jednomu sikovnemu financnimu poradci jsem hypo dostali a ted uz bydlime
pokud jsi z Prahy tak pisni mi na SZ a poslu ti kontakt na toho konkretniho pana
mne u hypo banky dali hypoteku i v dobe kdy jsem byla tehotna a praci jsem mela na dobu urcitou. Zkus se zeptat jeste v jinych bankach
jo to je fajn nápad s tím poradcem, a děkuju všem, už mám lepší nápadu. Hypotéka by měla být u Hypoteční banky, možná ta paní tam byla moc negativní ![]()
Pokud jsem správně koukala, jsi z Liberce. Psala jsem Ti i zprávu, kdybys chtěla, písni, taky jednoho moc šikovnýho nezávislýho poradce znám.
Držím palec
.
Zažila jsem stejnou situaci. Nechci ti brát iluze, ale rozvést se nejjednoduší řešení. Finanční poradce moc nepomůže,chtějí jen uzavřít smlouvu jakoukokoliv aby dostaly provizi, většinou se o seriozním jednání nedá mluvit.Sešla jsem se alespon s 10ti a bylo to k ničemu. Nakonec jsme se opravdu museli rozvést.
janzule jak ktery poradce, taky nas pani tlacila do hypoteky bez prokazovani prijmu se silenymi uroky, ze nic jineho nedostaneme a jak sem psala, pak sem pres znamou nasla poradce, ktery nam hypoteku zaridil klasickou, jen vedet u ktere banky, coz ti poradci vedi kde jsou jake podminky, protoze kdyz to clovek zkousi sam tak zajde do jedne, poda zadost, oni to neschvali, tak jde jinam, tak uz vidi, ze to ma jednou zamitnute tak se na to netvari zrovna dobre a kdyz to jde pres poradce tak proste se poda zadost jedna a hotovo, protoze on vim rovnou kam jit
@Jolynka Dobrý den, mohu se zeptat? Jsem v podobné situaci a už nevím co dál. Máte kontakt na někoho ja jste psala? Děkuji přeji hezký den